• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Treba sacekati 4K240 OLED po normalnoj ceni [tj. kada LG izbaci TV].

Za tako velike dijagonale tesko. A OLED kod monitora ce uvek biti premium opcija, i tu ce da naplacuju puno.

Ovi 48" OLED-i znaju da padnu ispod 1000€, sto je itekako konkuretno. A 42" je uvek skuplji.

Meni se pokrene alergijska reakcija cim cujem da nesto sto nije auto ili kuca, kosta 1000e ili preko i automatski to ne uzimam, iako imam pare, zato ne uzimam ni 4080 :D

Ejjj u kakvo doba zivimo, kad ti moras preko 1000e da placas za 'ebanu tehniku... znaci nije mi dobro cim pomislim na to...

Zlatno doba došlo moj Krejzi. 😄 Eto sad za soma evra mož' da kupiš kvadrat-dva kuće u nekoj bestragiji , a auto... pa može da se nađe neka fina šklopocija. Uz malo sreće možda dogura i do najbližeg servisa. 😆

Last edited:
Ejjj u kakvo doba zivimo, kad ti moras preko 1000e da placas za 'ebanu tehniku... znaci nije mi dobro cim pomislim na to...

Pa pazi, imaš ti tehniku i daleko ispod tih para. Televizore 32" FullHD sam viđao na akcijama po 14k rsd. Verovatno ima i niže.
Mi ovde pričamo o vrhunskoj tehnici, a kao što znaš oduvek je audio-video tehnika za entuzijaste bila neverovatno skupa. Primer za to ranije su bili HIFI sistemi ili recimo još ranije pojačala, gramofoni kutije i sve to. Uvek si imao entry level, budget i na kraju nešto što košta boga-oca.

Tako da se ne bih složio da su cene otišle previše ili da moraš da platiš sada iznenada više. Mislim da je oduvek tako bilo uređeno tržište, jedino što su sada možda, zbog pojave interneta i tech reviewera, u mainstream ušle te high end varijante koje inače ne bi ni dolazile ovako do tebe, i sada možeš da razmišljaš o njima. Tu je pre svega reč o odličnom marketingu koji je "ubedio" generalnu populaciju da joj je zaista potreban Iphone Max flagship od 1.5k evra ili TV OLED sa studijskim bojama šta ja znam...

Sve u svemu, svet audio-video tehnike je bio oduvek sa ovakvim cenovnim kategorijama, sada su tebi jednostavno porasli apetiti :D Tj. ne samo tebi, nego celom svetu.

Da, kapiram sta oces da kazes, ali ne stoji to za sve...
Znas da otkad je poceo rat, da je sve poskupelo...
Takodje, nisu nikad vrhunske graficke kartice kostale 1000 i vise evra, a sad ne mozes ni 4080 da uzmes za te pare, a to jos i nije najbolja kartica, 4090 je oko 1600e na KP ako se ne varam... pre dok sam ja bio dosta mladji, vrhunska kartica je kostala 400 evra...

Kad je krenulo rudarenje, skocile su cene grafickih, a onda jos vise kad je poceo rat, mada generalno, NVIDIA i jeste zelela da pravi kartice za entuzijaste i jesu trosili dosta para na razvijanje tehnologija i vestacke inteligencije i njima su mnogo veci troskovi, nego ranije sto su ulagali, kao i to sto su i materijali poskupeli itd...

Sad imaju te cene jer nemaju konkurenciju jos uvek za 4080 i 4090, a za 4070 i 4070Ti gde imaju konkurenciju, vec su oborili cene za 50 evra...

Da, to je već tržište kako diktira i mnogo faktora tu ima. Ja sam mislio pre svega na tradicionalnu tehniku video-audio, poput TV, zvučnika, audio opreme i slično.

Pa pazi, imaš ti tehniku i daleko ispod tih para. Televizore 32" FullHD sam viđao na akcijama po 14k rsd. Verovatno ima i niže.
Mi ovde pričamo o vrhunskoj tehnici, a kao što znaš oduvek je audio-video tehnika za entuzijaste bila neverovatno skupa. Primer za to ranije su bili HIFI sistemi ili recimo još ranije pojačala, gramofoni kutije i sve to. Uvek si imao entry level, budget i na kraju nešto što košta boga-oca.

Tako da se ne bih složio da su cene otišle previše ili da moraš da platiš sada iznenada više. Mislim da je oduvek tako bilo uređeno tržište, jedino što su sada možda, zbog pojave interneta i tech reviewera, u mainstream ušle te high end varijante koje inače ne bi ni dolazile ovako do tebe, i sada možeš da razmišljaš o njima. Tu je pre svega reč o odličnom marketingu koji je "ubedio" generalnu populaciju da joj je zaista potreban Iphone Max flagship od 1.5k evra ili TV OLED sa studijskim bojama šta ja znam...

Sve u svemu, svet audio-video tehnike je bio oduvek sa ovakvim cenovnim kategorijama, sada su tebi jednostavno porasli apetiti :D Tj. ne samo tebi, nego celom svetu.
OLED je osnovna potreba čoveka.

Gledao danas u Gigatronu, za divno cudo imaju Philips OLED za 100.000 din, nisam to ocekivao... mislio sam da samo na KP ima za te pare, ali ne znam koliko je Philips... elem, pogledao i QLED i MiniLED tehnologije, bogami, da mi nije neko rekao, pomislio bih da je OLED, bas je impresivna slika, ovako na prvi pogled, nijanse ih razdvajaju, mislio sam da je veca razlika... mislim kad se gleda bas jedan do drugog, vidi se da je OLED malo bolji, ali kad poredim sa starijim panelima, velika razlika u odnosu na IPS...

Tacno ovo se desilo mojim WF1000-XM4 13 mjeseci nakon upotrebe. Nakon toga su postale prakticno neupotrebljive. Sony je postao sarlatanska firma i mojih para njihov hardware nece vidjeti skoro. Sa WHXM3 sam bio nezadovoljan pa sam ih prodao i ne kajem se. WFXM4 su bolje ali eto Sony ih spali. Kvalitet zvuka su narusili, izrada naginje na cheapo stranu a sad im je i support djubre.

Imam prve tri generacije over ear xm-ova, rokaju kao prvog dana. Od bubica imam xb700, drze se i one, sad ih za deck koristim. Drago mi malo sto ne uzeh xm4 a hteo sam vise puta.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 4 using Tapatalk

Back
Top Bottom