Najsveziji Hardware Unboxed benchmarkovi za 7900XTX vs 4080 su bili u 7900 GRE opisu, ali stare brojke iz full 7900XTX opisa su i dalje identicne. Sto se rastera tice, 7900XTX=4080 u 1440p, ali je u 4K radeon u proseku malo brzi. RT perf zavisi od brojke rt efekata koje igra koristi, sto je igra ambicioznija to su losiji rezultati kod radeona. A sto je najgore, ima i starih RT igara koje u sebi imaju samo DLSS, pa tu radeoni i ne mogu da rasire krila sa upscaleom sa manje rezolucije.
7900XTX ima prednost nize cene, ali vlasnici 4K 120/144/240 ekrana i dalje preferiraju RTX4080 koji sa sobom donosi dosta bolji RT, opsteprisutniji DLSS, i prvi dolazak novih tehnologija [koje AMD implementira kod sebe obicno posle dugog cekanja]. Dokle god 4080 ima toliki appeal, nvidija nece taknuti cenu jer ce misliti da je opravdana. Plus 4080/4090 se prodaju OK, a nvidiji i trenutno odgovara da im graficke bas ne lete sa polica ako bas nisu pod direktnim udarom AMD-a [kao sto su to 4060Ti i 4070 sada posle dolaska 7800XT-a] jer onda mogu vise proizvodnje da posvete mnogo isplativijim AI chipovima. AMD-u ocigledno treba bas jasna velika pobeda, malo vise VRAM-a i niza cena da bi prodaja nadmasila nvidiju i nvidija reagovala sa spustanjem cena.
A razlika u ceni i nije bas nesto nesto preterano velika na KP-u kada se bas kontaktira narodni uvoznik i on proveri aktuelne cene [javni listinzi neretko imaju nerealno niske cene]. Evo sta mi je popularni prodavac poslao od cena pre 3 nedelje. Boldovao sam par modela koji online imaju najvecu podrsku javnosti za brz, stabilan i tih rad:
Trenutno najjeftija (Inno3D) 4080 u Mađarskoj je oko 1250€, 7900 XTX (Sapphire Pulese) oko 1080€, a 7900 XT (ASRock) oko 860€. Cene su sa iPon sajta (kad se odbije AFA), ne sa KP koje uopšte nisu ažurne.
Cudno mi je da cele prve dve strane na KP nisu azurirane i da im stoje cene izmedju 740e i 855e za XT, mada ili su to par prodavaca stavili vise oglasa, pa popunili te prve dve strane ili je sad praksa kod vecine njih da stave nerealno nisku cenu, da bi bili prvi u pretrazi...
Elem, po vasim cenama, a i sam sam proverio na iponu, razlika je tipa oko 200e izmedju xtx i 4080... za te pare mislim da se isplati 4080, zbog dlss 3.5 i zbog boljeg rt-a, ali da je razlika preko 300e, ne bih ga razmatrao... a treba imati u vidu i 16gb vs 24gb video rama.
OLED monitors are increasingly gaining traction in the market. In this article, we'll delve into the KTC G42P5, a 42” 4K display from Shenzhen KTC Technology Co., Ltd., a company that might not be ... Product Showcase
www.guru3d.com
Primamljiva cena, ali cisto sumnjam da ce ovaj brand ikad biti kod nas
Uporedite cene iz više prodavnica odjednom i uštedite. Karakteristike Tip proizvoda: OLED Veličina ekrana: (Inch) 42 Montaža na zid (VESA) Slika: Rezolucij
42" je skuplji jer se sece od ostatka motherglass-a prilikom pravljenja velikih 77" panela. Zbog toga ih i malo ima u prodaji jer je proizvodnja vezana za veliki TV koji se i ne prodaje bas puno.
55" je najpopularnija velicina i oni se svi zajedno seku.
TV ne uzimam vise u opciju za desk monitor. Koristio sam LG C1 55 jedno vreme kao monitor i nisam bio zadovoljan kako tekst izgleda na njemu..nije da nema mana kada umesto monitora koristis TV.. da ne kazem i da sam oslepeo od velicine XD
TV ne uzimam vise u opciju za desk monitor. Koristio sam LG C1 55 jedno vreme kao monitor i nisam bio zadovoljan kako tekst izgleda na njemu..nije da nema mana kada umesto monitora koristis TV.. da ne kazem i da sam oslepeo od velicine XD
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.