• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 PC God of War (2018)

Ne treba zaboraviti da je stara GoW franshiza bila usporila sa prodajom i jakim ocenama kriticara. Igraci su se zasitili grcke, spinoffova, eskalacije borbenih sekvenci i vecno nadrndanog Kratosa, a slag na vrhu torte je bio Ascension koji je isprocao nepotreban sidestory. To je bio jasni dokaz da je franshizi potrebno pretumbavanje.

Mogli su da urade reboot, neki znacajni reimaging, ili da bace franshizu na led duzi niz godina dok se masa ne uzeli Kratosa. Pozvali su Corey-a nazad u SSM i on je predlozio novu mitologiju i Kratosa koji ce morati da se suoci sa svim divljanjem u grckoj, i nauci sina da ne ponovi njegove greske.

IMO uradili su odlican potez, i otvorili su franshizu za dodatne mitologije kada zavrse sa Odinom.

svakako je odlican "trzisni" potez, tu mislim da nema nekog argumenta protiv, i generalno igra je "vrlo dobra" ili "odlicna" vecini igraca

da li jedna God of War igra treba da ode u "souls - lite" combat i RPG elemente, i da li joj lezi Last of Us naracija, je stvar licnog misljenja - meni se ne dopada ta odluka i malo mi je kukavicka, ali to je stvarno subjektivno i u velikoj manjini sam (zajedno sa Giletom :D )

interesantne su mi gameplay poveznice sa starijim GoW igrama, recimo zuti i crveni napadi kao zamena za QTE; super mi je "Playstation Studios" nivo polisha - graficki, narativno, "design-wise", puno "manje bitnih" forica i mehanika koje doprinose jakom iskustvu (recimo, Mimir koji prekracuje vreme pricama, dok veslas da bi izbegao loading), itd...

ipak, igra ima bolju "sminku" u odnosu na sam core - combat je poprilicno plitak, svetovi van Midgarda su mlaki, linearni, ne preterano mastoviti; sa prokletim trolovima se bijes 27 puta, level up sistem je tuzan... nivo produkcije ipak sve to drzi na okupu jako dobro, zabavio sam se sa igrom, zadovoljan sam iskustvom, odigracu i nastavak - sveukupno, dobrih 8/10 od mene, kao bolji Marvel filmovi - vidis da je donekle skromno u osnovi, al nije te briga, lepo sklopljeno i zabavno je.

Da stavim i ja mali pecat na kukanje i plakanje oko combata.i meni je bas spor i trom za razliku od predhodnih delova gde je bio brz i pokretan i flexibilan.zbog gamepleya sam i batalio igru na sredini negde..narativ/prica su mi odlicni i bolji nego u proslim igrama(i ako sam mega fan grcke mitologije)najgore sto mislim da nista nisu menjali combat u ragnaroku tako da ce biti isto sve jbg

Nadam se da znas da se combat dramaticno menja u drugoj polovini igre. :D Ali ljudi manje pricaju o tome zbog spojlera.

Borba i kontrole su meni bile loše od prve do zadnje minute, Blades of Athena i beskoristan level-up sistem to nisu mnogo promijenili.

Last edited by a moderator:
Nadam se da znas da se combat dramaticno menja u drugoj polovini igre. :D Ali ljudi manje pricaju o tome zbog spojlera.
To sto dobijas nova oruzija i poteze
ne znaci da se menja(a kamoli drasticno menja)gameplay.ne brini sve sam video i ogledao pa znam sta pricam kao sto rece i @Omega

Last edited by a moderator:
Sad me kopka kad bi sa ove mehanike- presao na tu iz proslih delova, verovatno bih se osetio kao da sam skinuo okove... Mene je iskreno igra zabrinula na pocetku sa kretanjem - ali sa skilovima postalo raznovrsno... Lepo bi bilo videti neki rimaster nekog dela koji pominjete...
Elem, ubio sam oko 10h...Kvalitetno dovoljno da se odigra do kraja, ali nema nekog posebnog hajpa kod mene...
Vise ocekujem od Uncharted kada se pojavi...

kako bre sa onakvim cliffhangerom, sreca moja pa ga nisam igrao u vreme kada je bio aktuelan :ROFLMAO:

Kad premotam scene u glavi kuda prodjes kroz igru i sta uradis sve, jednostavno nema konkurenciju barem kod mene :D
yea slicno i kod mene
ali ipak najzahvalniji sam onom GOW-u zbog kojeg je nastala Castlevania Lords of Shadow

carobna igra, 0 zamerki, jedna od mojih top 10 lifetime (barem dok zamisljam Patrick Stewardov glas;))

ako te bas zanima @Shonkas , samo gow3 za ps4 je dovoljan da znas kako se igraju svi prethodni delovi, a najbolja je grafika i akcija/ubijanje je over the top
Nista, probace se to kod prijatelja - kako ce da mi legne... Mada realno sada ce imati toliko igara i malo vremena da ce ovaj Kratos biti dovoljan za celu godinu...

Hm, nikad nisam bio zadovoljan kako sam 'namestao' igre pomocu emulatora, pokusacu jos jednom...jednom ☺️ (y)

Back
Top Bottom