• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 PC God of War (2018)

Zavrshio sam igru.
Ostajem manje-vishe pri svemu shto sam ranije pisao.

Voleo bih da je vetji fokus na prichu izmedju Freje i Baldura. Mnogo mi je zanimljivija njihova tragedija. Iako je pricha predvidiva, dechakovo ime na kraju nisam ochekivao.

Mozhda budem dodao josh neke stvari kad se sve slegne, ali mislim da je veoma dobra igra s pogreshnim imenom.
Neka ostane 8/10.

ja sam toliko slab na bilo sta sto ima veze sa Kratosom da ja opet moram da predjem ovo 🥰

fLSSA1c.png

GoW je dobio FSR 2.0 podrsku u danasnjem PC patch-u

ne znam da li da budem srecan ili tuzan sto ne vidim nikakve razlike u poredjenjima, ili makar minimalne da nista u pokretu ne primecujem

ne znam da li da budem srecan ili tuzan sto ne vidim nikakve razlike u poredjenjima, ili makar minimalne da nista u pokretu ne primecujem
Minimalne su razlike, FSR 2.0 ne popravlja neke flicker/shimmering anomalije i tako to ali radi ok posao mnogo bolje nego prva verzija.
Probao sam malo danas deluje ok ali nisam puno testirao, problem je sto su izbacili v1 FSR-a i sto nemam DLSS da uporedim direktno. :S
Ali overall deluje dobro sta znam.

Na ova tri screenshota u reddit postu FSR je katastrofalan u pokretu, izgleda kao nešto s Vite:

Na ova tri screenshota u reddit postu FSR je katastrofalan u pokretu, izgleda kao nešto s Vite:
Verovatno zavisi od zone ja sam malo trcao po pocetku igre i delovalo je ok (uz blag shimmering u main meniju).
Mrzelo me da odigram do trolla/ogre-a da vidim ovaj ghosting efekat kada mase rukama.

1655240127509.png

Prosto ne mogu da poverujem da je proslo 4 godine od kad sam prvi put presao God of War. Imao sam utisak nepune dve.

PC port je super odradjen, utegnuto kao sajla, nikakve zamerke. Ovog puta nisam jurcao kroz igru da sto pre zavrsim zbog glupog FOMO kompleksa koji me je picio 2018. godine. Glavnu pricu sam odugovlacio, vise sam se posvetio sporednim questovima i valkirama. Ruku na srce, ocekivao sam da sporednih misija ima mnogo vise, ali u poredjenju sa ostalim open world igrama, ovo je tek sacica misija koje se prilicno brzo zavrse.

Pricu necu komentarisati, jednostavno mi se svidja i to je to.

I dalje nisam merodavan da budem previse kritican prema igri, jer, jebiga, Kratos. Opet mi nije smetao Atreus ni u jednom trenutku, jer gledajuci kako se moj trogodisnjak sada ponasa, ovo je sasvim ocekivano ponasanje jednog pre-tinejdzera. Muka koju Kratos muci da dopre do klinca i da u isto vreme odradi glavni cilj je uradjeno bas kako treba. Ovog puta sam vise ulagao u Atreusov armor i strele nego pri prvom igranju i dodao mi je bas tu jednu nijansu da mi svaka borba bude zanimljiva.

Ono sto je i dalje UZASNO uradjeno, jeste armor i equipment. Meni je jezivo odradjen i toliko je potrebno puta nesto kliknuti da bi se promenio armor, dodatak ili nesto trece, pa onda socketovanje, apgrejdovanje, muka nevidjena. Ni u jednom trenutku se nisu potrudili da mene kao igraca zapravo statsi interesuju, vec sam samo prosto gledao daj sta das, ionako je odvratan armor i samo neka mi malo bustuje level, ostalo cu na skill u borbi.

Secam se kako sam pri prvom prelasku bio odusevljen kako je zapravo izvedeno da igra nema nijedan loading i da kamera nema nijedan presek, vec je kao jedan ogromni flow. Ovog puta je toliko bilo ocigledno gde se "kupuje" vreme za loading da posle nekog vremena putovanja i istrazivanje postaju samo teret. Ali hajde, nekako sam preziveo. Svakako bih radije birao loading screen nego da ja moram da nesto radim da bih ga trigerovao. A mozda sam samo tanak sa vremenom pa nemam vise strpljenja.

Najvise sam uzivao u borbi sa valkirama sa kojima nisam imao strpljenja prvi put da se zezam. Jesu sablon posle nekoliko borbi pa se nauci kada se sta izbegne a kada se sta blokira, ali su zadrzali taj epski osecaj borbi kao u starim GoW naslovima. Vise mi je znacilo da ih sve pronadjem i resim zarad nordijskog lore-a koji me i dalje vozi i kao dodatak svemu tome, bilo je ponovo uzivanje slusati sve Mimirove price o Asgardu i bogovima kao i citati dnevnik gde se malo detaljnije sve to pokriva.

1655241124806.png

1655241720445.png

1655241810471.png

1655241927834.png
Spreman sam za Ragnarok :D

Hah, znači ona stvar u borbi da protivnik nekada ignoriše stun runic napada je namerno tako urađena. Još dev i sam priznaje da je pomalo trol mehanika.

Kako da igram God of War serijal, dal kako su izlazile po release date-u ili hronoloski?

• God of War (2005)
  • God of War 2 (2007)
  • God of War: Betrayal (2007)
  • God of War: Chains of Olympus (2008)
  • God of War 3 (2010)
  • God of War: Ghost of Sparta (2010)
  • God of War: Ascension (2013)
  • God of War: A Call from the Wilds (2018)
  • God of War (2018)
  • God of War Ragnarok (2022)

Last edited:
ja ne volim hronološki pristup kada igram serijal koji sam propustio, uvek biram po datumu izlaženja jer gledam kako igra napreduje grafički, mehanički i narativno, a GoW igre čak i da se igraju hronološki, nema tu jasnih prelaza između igara sem GoW1 i GoW2

Back
Top Bottom