Pogledah Sans Filtre aka Triangle of Sadness, ispostaviće se sa solidnom temperaturom dakle ona scena večere je bila više nego efektna.
Ruben Ostulnd mi je veoma zanimljiv Reditelj so far, Square mi je bio čudan i drugačiji iako u osnovi to nije neka tema koja mene dira al poštujem dok mi je Force Majeure baš bio vauuu na više nivoa naravno u domenu takve Vrste filma koju Ostulnd nudi, dakle neki Art Film sa Veoma otvorenim kritikama i komentarima modernih društvenih prilika i svih ostalih.
Triangle of Sadness je onako jedan Spoj ta dva i svakako preporučujem da se prvo čekiraju gore pomenuti jer je Triangle možda NAJBLIŽI prosečnom gledaocu al opet taj tempo, vodjenje narativa, tretman likova itd nije za svakoga. E sad ko prati ovaj fazon on svakako zna o čemu je reč pa nema potrebe dalje crtati i napominjati.
Ovo je drugi njegov Film sa kojim je digao Zlatnu Palmu (prethodni je bio za Square 2017e kao i Oskar za naj strani).
Najviše mi se svidelo u Triangle što iako sam jako malo znao i pročitao apsolutno je bio skroz drugačiji film od ikakvih očekivanja, glumci su mi bili super (Charlbi Dean je nažalost preminula uoči Premijere, RIP), crni humor je bio odlično izbalansiran, mada ja generalno slabo komedije pa to treba uzeti sa REZERVOM, al nasmejao sam se previše puta i fantastično mi je kakve je sve fore bacao Zlatko Burić bio je FENOMENALAN (Pusher 3 mi u top 10 Filmova ikada fiksno). Generalno me je Plejada Likova prijatno iznenadila koliko su svi zanimljivi i sa kime na šta tačno cilja Ostlund to je sve vrhunski medjutim i očekivano nema se prosto vremena da svi oni dobiju dovoljno prostora, na to sam bio spreman al verujem da će mnogima to biti ozbiljan minus iako opet Jedino u Formi možda MINI SERIJE bi to bilo izvodljivo. Takodje Trpanje Bogatih i Buržoazije na Filmu je uvek tanka linija izmedju kritike i toga da se upravo dopadne baš onima koje pljuje a da ostalima bude odbojno. Again mene su Likovi i namerno isticanje stereotipa baš baš zabavili, i odlično su bili uklopljeni kao deo ŠIRE SLIKE.
Film jako čudno gradi svoj fazon, imao je malo duži čini se bespotreban uvod al meni je odlično kasnije funkcionisao kad sam video neke druge stvari, posle Toga ide najbolji deo filma do polovine sa već pomenutom Večerom koja mi je bila ono baš HAJ KLES FILMMEJKING SAD GA LOMI itd.
Tu negde pa do kraja je usledio opravdan pad. Nije mi Film bio loš ali mi je nadalje bio u nekim VODAMA SAMO OK FILMA, i generalno pred sam kraj osetio sam se da se na silu žuri sa jednim podzapletom kako bi postojalo kakvo takvo zatvaranje, i tu bi stao sa detaljisanjem, mada ovo je Tip Filma koji ne može da se spojluje, mora da se vidi u celini da se upije poenta i ceo trip....
Drugo gledanje mi je obavezno, da dobro popamtim sve provale i neke genijalne detalje i da ustanovim celu stvar al svakako neću značajno menjati sud.
Iako mi je ove godine draža pre svega ponuda Američkih bioskopa i HVALA BOGU NA TOME, drago mi je da mi se u vrhu nadje i jedan Evropski Film sa svojim specifičnim fazonom a ne pokušajima da se imitiraju neke opšte prihvaćene gluposti etc. Preporuka za Triangle of Sadness e da kenja mi se od naslova jbg, više bi voleo og prevod Without Filter, nije ni to nešto al ovo mi baš bzvz zvuči....
DAĆU TI MOJ PATEK FILIP ZA JEDNU NOĆ NA BRODU