• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Filmovi (2022)

Status
Not open for further replies.
Kazu da bas odlican film, i da ce verovatno razvaliti svu konkurenciju kod animiranih filmova i cak dobiti Oskar nominaciju za najbolji film.

Ne znam ko ga je toliko povredio da mora u nazivu filma da ima svoje ime... :rolleyes:
Ali gledaće se svakako.

mozda da se distanciraju od drugog filma koji je izasao ove godine, ili jednostavno nisu smeli da koriste samo ime.

Pinokio ime i lik su u public domainu izgleda i izgleda da stvarno su oba filma mogla da se zovu Pinocchio :D Tako da si verovatno u pravu.
Međutim, izgleda da se to usladilo Giljermu, pa je i ovu novu seriju nazvao po njemu

Mada, to je više fora kao što je Hičkok imao svoju seriju sa imenom.
Sve ukazuje na to da su slučajnosti, ali kao što me je naučio svaki detektivski film koji sam pogledao - ne verujem u slučajnosti 😂

Ime mu je toliko veliko i uspesno da ima vise smisla da se projekti promovisu na ovaj nacin.

Bones and All - od koga je nisam iznenadjen al za film sa kanibalima prilično anemičan, mlak, i apsolutno bez ikakvog efekta u svim scenama. Najveći problem je što da se izbaci kanibalistički momenat Film maltene ništa ne bi izgubio čak bi uz par doterivanja mogao i da funkcioniše tako lol. Cenim trud i trud se vidi ali meni je ovo promašaj u svakom smislu...

The Banshees of Inisherin -

Veoma živopisno, atmosferično, sjajno balansira izmedju realnosti i fikcije a to mu ujedno može biti i mana u zavisnosti od afiniteta gledaoca. Moja jedina zamerka je što nisam baš najbolje uspeo da se povežem sa likovima kako bi na kraju doživeo nešto al ko ga jebe, ovakvi naslovi su uvek lutrija i kad mi se dopadnu ja sam više nego zadovoljan.

Prost zaplet i problematiku film konstantno nadogradjuje, ukrašava sa nekim jezivim elementima ali nikada se ne igra na jeftine trikove, patetiku, prepadanje, dakle samo jako, samo suzdržano, samo suv kvalitet, odmeren crni humor, pa onda malo intermeco uz muziku pauza u tom ujedno i prelepom i hladnom ambijentu...Ko je voleo Ruski Levijatan oduševiće se koliko je i ovde naglašena ta neraskaidiva veza likova sa prostorom u kojem opstaju ili možda je bolje reći trude se da opstaju, budu dosledni sebi....

Komentarisati kvalitet glume fotografije i režije je van svake pameti to sve blista medjutim krajnji efekat toga je diskutabilan kad se do ove mere ode u metafore i neka dvostruka značenja, koliko i razumem mnoge dileme dvojice glavnih likova toliko su mi neke i potpuno nejasne jbg

The Banshees of Inisherin je možda i najzanimljiviji Film koji sam pogledao iz ove god, gotivim i jedva čekam da ga objasne pametniji od meneee

Pogledao Trougao tuge pre neko vece. Iako mi je na prvu bio jakih 8/10, nakon sto su mi se slegli malo utisci, ipak je skliznuo ka 7/10. Ima odlicnih trenutaka, ima humora, ima svasta nesto....ali opet kao da se preterano ponavljao s nekim stvarima, kao da je malo odlutao.
Svideo mi se prvi deo filma, simpaticno je odradjeno i moze da funkcionise kao kratki film, cela ta konverzacija izmedju dvoje likova je interesantna (tuga za glavnu glumicu). Glavna zvezda drugog dela je definitivno Zlatko Buric 😄 Otac. U trecem delu film primetno padne i stekao sam taj "okej, idemo li ka zavrsetku price" utisak.
Ocekivao sam vise, ali nisam razocaran.

Sinoc sam odlucio da pogledam Force Majeure od istog reditelja. Odlican film, sa veoma interesantnom temom o ocekivanjima koje drustvo ima od nas muskaraca. Glavni okidac za radnju filma se desi kad se jedno od takvih ocekivanja ne ispuni.
Bio mi je pravo uzivanje. 9.5/10

Ostalo mi jos The Square da pogledam.

Last edited:
Force Razbija, Skver je veoma solidan ako te baš baš bude zanimala tematika možda ti bude i najbolji njegov Film.

Force Razbija, Skver je veoma solidan ako te baš baš bude zanimala tematika možda ti bude i najbolji njegov Film.
Da, bas jak film, glumci top odradili sve. Ona scena u hotelskoj sobi kad im dodje prijatelj sa devojkom, pa kad zena pocne pricu o lavini....vrh scena. Osetio sam maksimalno tu neprijatnost koja je izbijala, da je na kraju meni bilo jednako neprijatno kao njima.

Bones and All - od koga je nisam iznenadjen al za film sa kanibalima prilično anemičan, mlak, i apsolutno bez ikakvog efekta u svim scenama. Najveći problem je što da se izbaci kanibalistički momenat Film maltene ništa ne bi izgubio čak bi uz par doterivanja mogao i da funkcioniše tako lol. Cenim trud i trud se vidi ali meni je ovo promašaj u svakom smislu...

Apsolutno se slažem. Mislim da je dobra i luda premisa filma, ali je vrlo loše realizovano - kao što si rekao, kada ne bi postojali kanibalistički momenat ili kada bi to bilo stavljeno nekako van ekrana i kada bi bilo prikriveno, mislim da bi ceo film bio kompletniji. Ovako, ne bih baš mogao da preporučim nekome da gleda ovaj film, ima boljih načina za bacanje vremena.

Jel gledao neko Avatar 2 u IMAX-u ili ovako? Utisci? Trebalo bi krajem naredne nedelje da padne gledanje u IMAX-u, valjda neće razočarati.

1671143230492.png

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom