• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Evrovizija!

Svedjani su vec ponudili da hostuju umesto Ukrajine, uglavnom naci ce nekog...

Cim sam cuo da je Konstrakta dobila onu kako bi je ja nazvao utesnu nagradu, znao sam da od pobede nema nista.
Nazalost desilo se ono cega smo se pribojavali, politicka odluka, stvarno ne znam sta je eurosong, kao da su Crveni Krst, pa moraju da pomazu svakom...
Uglavnom ako je u momentu odrzavanja evrosonga neki rat u evropi ili neka posast poput korone, znamo unapred da ce pobediti najugrozeniji, tako da nema neke svrhe vise pratiti glasanje, ako su takvi uslovi, jedino ako nema nikakvih problema, e onda mozda da se nadas da najbolji zapravo pobedi.

Sto se tice mojih utisaka, osim sto sam naravno navijao za nase, meni su bili najbolji Norvezani, a posle njih ide grupa pesma koje su mi se svidele, a to su:

Ceska, Rumunija, Spanija, Ukrajna, Litvanija, Poljska i Estonija...

Neke pesme su mi bolje zvucale sad na drugo slusanje, a neke gore, tako da je ovo konacan sud.

Voditeljka je bila suvise losa i spora, em kasni, em daje previse sebi slobode i neka njena subjektivna misljenja... komentator treba da bude objektivan ili makar priblizno tome, a ona je bila bas... neukusna...

Uglavnom nije totalna katastrofa sto je Ukrajna pobedila, jer sam navijao samo britanci da ne pobede nikako.

Evroviziju posmatram kao muzički takmičenje (što i jeste i samo to i treba da bude), a ne političko i isključivo vrednujem kvalitet pesama po mom ukusu. Naravno navijao sam za Konstraktu, u finalu je bilo i dosta dobrih pesama iz drugih zemalja, Sam Ryder je pokidao sa pevanjem. Estonija je isto imala super pesmu, Francuzi takođe, da ne nabrajam, sve u svemu muzički gledano nemam većih zamerki na ovogodišnju Evroviziju. Ukrajinci da nije ove situacije teško da bi imali ikakve šanse jer im je pesma (IMO) sranje.

Last edited:
  • Like
Reactions: Ace
Politička odluka, kao što sam i očekivao. Koliko smaraju zapadnjaci sa forsiranjem njihovih ciljeva to je strašno. Sada može ukrajinska zastava i političke poruke i na fudbalske utakmice i muzička takmičenja a pre par godina uzeše Čaviću medalju jer je nosio majicu kosovo je srbija, kakvo jebeno licemerje...

Politička odluka, kao što sam i očekivao. Koliko smaraju zapadnjaci sa forsiranjem njihovih ciljeva to je strašno. Sada može ukrajinska zastava i političke poruke i na fudbalske utakmice i muzička takmičenja a pre par godina uzeše Čaviću medalju jer je nosio majicu kosovo je srbija, kakvo jebeno licemerje...
Tako je. Mamu im jebem licemernu! Zna se krajnji cilj natoa (SAD)- pokorititu Rusiju. Isto sto je hteo Napoleon i Hitler. Cilj je istao isti samo sto su ovi lukaviji. Bombarduju po periferiji ali krajnji cilj je poznat. Zivela Rusija!

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

Све три победе Украјине су политичке.

2004. су победили у освит "наранџасте револуције" када су почели све више да се окрећу ка западу и све јачу русофобију да развијају.

2016. је победила Џамала, кримска Татарка, у тренутку када је Русија увелико анектирала Крим, а њена песма "1944" говори о Стаљиновим прогонима кримских Татара.

И сада, 2022, више него очигледно због чега, и мислим да никад није толико јасно и унапред познато било ко ће да победи.

Meni je licno Francuska bila najbolja jer jako gotivim taj pagan fazon jos sa elektronikom, bas je bilo full! Moldavia sa narodnjacima je pokidala takodje. Finska zbog Rasmusa, jbg, In the shadows mi je obelezio detinjstvo tako da su mi bili jako dragi. Portugal mi je imao isto jako lepu pesmu, onako totalno chill vibe a Grcka, Svedska i Estonija su mi isto jako lepo legle, mozda Estonija najvise od sve tri. Ukraina i Britanija mi nisu bile nesto. Ja generalno to repovanje ne gotivim tako da cim su Ukrainci krenuli u tom fazonu ja sam ih otpisao, ali mi sve svidja refren jer sam sucker za taj etno/paganizam. Heilung mi je pre par godina bio otkrovljenje zivota, i idalje mislim da su medju kvalitetnijim bendovima trenutno na svetu pa su me uvukli da gotivim taj neki zvuk. Armenia takodje imala dobar nastup isto jako lepa pesma, mada mi je osim eto Francuske i ove nase sve vec nekako vidjeno, nista se nije istaklo kao inovativno u neku ruku.

И сада, 2022, више него очигледно због чега, и мислим да никад није толико јасно и унапред познато било ко ће да победи.
Sto nisi stavio pare u kladzu? 1.7 bila kvota...
Drug isto pricao pre pocetka takmicenja, razmisljao da stavi, sad se kaje sto nije.

Inace, raspad sistema... ovim su def dokazli da vise nikad ne trebaju ozbiljno da se shvataju, ode sav kredit u vodu... do sad barem nisu to bas ocigledno radili.
Imali su dva razloga za Ukrajnu, em rat, em sto su ih prosli put pokrali...
Slicno je bilo i sa nama, kad su nam nadoknadjivali sto Joksimovic nije pobedio onaj put... tako su prozirni...

Mada Top 5, sasvim ok plasman obzirom na okolnosti...
Da je Sara Jo bila, verovatno bi dobili glasove ko Spanija, jer je ocigledno sta vole ljudi da vide...

Generalno ne svidjaju mi se Moldavci, previse su pokrali i fali im nesto, nedovrseno... bolji su od njih Ukrajinci, koji su na slican fazon.
Mada Ukrajnu najvise vadi onaj lik koji peva refren i svira frulu, ovo ostalo je sranje, msm taj reperski deo.

280749032_7779271382113422_994973229589956138_n.jpg

Sto nisi stavio pare u kladzu? 1.7 bila kvota...
Drug isto pricao pre pocetka takmicenja, razmisljao da stavi, sad se kaje sto nije.

Inace, raspad sistema... ovim su def dokazli da vise nikad ne trebaju ozbiljno da se shvataju, ode sav kredit u vodu... do sad barem nisu to bas ocigledno radili.
Imali su dva razloga za Ukrajnu, em rat, em sto su ih prosli put pokrali...
Slicno je bilo i sa nama, kad su nam nadoknadjivali sto Joksimovic nije pobedio onaj put... tako su prozirni...

Mada Top 5, sasvim ok plasman obzirom na okolnosti...
Da je Sara Jo bila, verovatno bi dobili glasove ko Spanija, jer je ocigledno sta vole ljudi da vide...

Generalno ne svidjaju mi se Moldavci, previse su pokrali i fali im nesto, nedovrseno... bolji su od njih Ukrajinci, koji su na slican fazon.
Mada Ukrajnu najvise vadi onaj lik koji peva refren i svira frulu, ovo ostalo je sranje, msm taj reperski deo.
Не волим да се кладим и не интересује ме то. 🙂

Eurosong nema smisla decenijama (ako ga je ikada imao). To se gleda eventualno radi performansa i da se vidi koji trendovi su in tekuce godine, muzika je tu u zapecku. Ne treba tu ocekivati promjene. Ja sam gledao ove godine zbog Konstrakte, naravno, ranije sam ponekad gledao da me nesto eventualno sokira ili da sokira druge pa se ja kao nadjem u cudu :D. Medjutim, ili ali, smatram da je nastup Konstrakte bio losiji od premijernog u Srbiji. Opet, moja licna zelja je bila da se odvrne mistika na maks cisto dodatno da sokiramo nas plebes medjutim dobili smo meksi nastup (nije da bi to prevagnulo u odluci o pobjedniku). Iduce godine gledam opet ako iskljucivo bude nesto ok iz regiona. Drago mi je da Srbija ove godine nije isla sa baladurinom, etno papazjanijom, liberalnom demagogijom ili pak golotinjom. Konstrakta je bila odlican izbor. Cak sam u jednom momentu pomislio da ce dobiti najvise bodova publike. To bi bila svojevrsna pobjeda, ali i ovako je ok plasman s obzirom na okolnosti.

Back
Top Bottom