- Reaction score
- 5,182
Užasno veče. Šta znam, meni su Grčka i Hrvatska simpatične, i Moldavija je najbolji cirkuski nastup. Ostalo trash.
edit: Btw, nije prvi put da vidim da pišeš tako nešto, ali da li ti je palo na pamet da na ovom forumu možda pišu trans osobe?
Naravno da smo morali da budemo poslednjiSviđa mi se češka stvar, kao neki electro pop, slušljiva je
kolega nije mislio figurativno pod "na ovom forumu", te osobe su dio ove zajednice i to trebaš ili dostojanstveno prihvatiti ili se ne upuštati u raspravu u pogledu toga.meni nije, niti ce ikad biti, niti je to nesto sto su prihvatiti
Chisto da dodam.
Nechiji pol, rodni identitet, kao i seksualnost nikada netje biti punchline/uvreda na ovom forumu (osim mozhda u onim bumer forama "brak je sranje, zhena je sranje, daj mushkarcu pivo i meze"). Smatram da je veoma nisko ismevati ljude koje vetjina drushtva socijalno iskljuchuje. Mislim da je bednichki ismevati/vredjati manjine, pogotovo na osnovu onoga shto ih chini delom te manjine, koje ne mogu da se brane i nemaju prednost da su u glasnoj masi.
Vetjina nas ovde smo gikovi i nerdovi, vetjina se susrela s barem nekakvom diskriminacijom/nerazumevanjem zbog nashih hobija, prevelike telesne mase, premale telesne mase, ginekomastije, tjelavosti, prevelike kite, mjetal muzike, itd. No, ta tuga/uvredjenost/shut u ego, se ne mozhe porediti s onim kroz shta prolaze osobe koje osetjaju rodni nesklad i homoseksualne osobe, pogotovo u krajevima gde manjka empatije.
Najmanje shto mozhemo da uchinimo je da im ne dodajemo na muku i da se ponashamo ka njima kao prema bilo kome - da sudimo o njima na osnovu stavova koje iznose i nachina na koji se ophode ka okolini, umesto na osnovu predrasuda.
Izvinjavam se na offtopic.
KONSTRAKTA DO POBEDE!
šta nije jednostavno kod "ne treba vređati"? [emoji23]
kolega nije mislio figurativno pod "na ovom forumu", te osobe su dio ove zajednice i to trebaš ili dostojanstveno prihvatiti ili se ne upuštati u raspravu u pogledu toga.
Imaš izbor između tolerancije i netolerancije, znači biti čovek ili ne, basic human decency. Samo jedna od te dve stvari je prihvatljiva, tako da ne vidim šta je tu stvar drugačijeg mišljenja. Lik je upotrebio pogrdnu reč i dobio je warn, verovatno najmanje kontroverzna stvar koja se desila na ovom forumu.