• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Evrovizija!

Preslušao sve, manje-više se slažem sa Maxom. Ovo ostalo je smeće, a Hurricane standarno potencijalni favorit jer su Hurricane, pa eto.

da, dodam dva potencijala:

cepa, dobar ritam, brz, moze da iznenadi

lep glas, dobar refren, ne verujem da ce da pobedi, ali vredi pomena

ovo su mi top 6 za sad :)
nesto mi se vise svidi posle par slusanja, cekam da vidim live nastupe, ali to ce tek za mesec dana :(
mada mislim da ce mi redosled ostati isti...

Nisu losi hrvati, sa Let 3 nikad nema greske :D

Posto su dali neko naivno smesno objasnjenje sta znaci ŠČ, ja imam svoju teoriju zasto su to odabrali, jasno je da stranci najteze izgovaraju upravo ta slova ŠČ, pa su izabrali to cisto da ih zajebavaju da ne mogu da izgovore kad ih budu predstavljali :D

Ovo je bilo 2020-te, steta sto nisu ucestvovali

Last edited:
ŠČ ( ruski Щ) pjesma Let3 o putinovskoj (“Majci”) Rusiji, najprimjereniji je estetsko-glazbeni hrvatski odgovor za pjesmu Eurovizije na tekuću rusku agresiju. Pa da malo dešifriramo tekst. “Mama” se stalno ponavlja u pjesmi: “Mama kupila traktora, Mama ljubila morona” … “Mama” kao Majka Rusija, a Белару́с (Bjelorus) je inače model traktora… Majka Rusija (pod)kupila Traktor (Bjelorusiju) iz koje je također pokrenuta agresija, i iz koje se zlo također širi (slično godinama “kupuju” koga god mogu … Inače, Putin je nedavno dobio od Lukašenka traktor za rođendan). Ukratko, Majka Rusija voli morona - Putina - malog krokodilskog psihopata, koji prijeti armagedonom, zbog kojeg mali čovjek odlazi u rat. Tako to otprilike lirski vide Let3, jedini na hrvatskoj sceni koji su na simboličko-sarkastičan način opjevali rusku agresiju koja oblikuje sudbinu Europe. Nedavno, u jednom od intervjua, kad su se pojavili u TV studiju s raketama na kojima je pisalo “Lenjin”, izjavili su da je Putin “primjer bahatluka koji misli da je planeta njegova igračka”. Tako govori band s lijevog spektra dok mnogi drugi šute! A što se tiče ostalih pjesama, uglavnom prilično isprazne i izlizane jadikovke o ljubavnim patnjama…a za to je bolje otvoriti ”Patnje mladog Werthera”

Jeste, nadjoh u medjuvremenu, svakako ce stranci imati problem da izgovore, evo jedan vec govori "mama ljubila rumuna" 😅

Zavrseno je polufinale 1, u finale su prosli:

Stefan Shy (Od jastuka do jastuka)
Princ od Vranje (Cvet sa Istoka)
Chegi i Braća Bluz Bend (Svadba ili kavga)
Boris Subotić (Nedostupan)
Luke Black (Samo mi se spava)
Filip Baloš (Novi plan, drugi san)
Nađa (Moj prvi ožiljak na duši)
Emphaty Soul Project (Indigo)

od favorita nisu prosli Savo Presidente, Andjelina i italijanski operski duo koji su nastupali prvi, ocekivao sam njih troje barem u finalu, ali nista od toga, po meni iznenadjenje je i sto su u finale prosli Boris, Nadja i Emphaty Soul Project, ali pretpostavljam da je to ucinjeno cisto da bi bilo nesto sarenije sto se tice zanrova u finalu.

Sto se tice nastupa u polufinalu 1, sad kad sam sve video uzivo, moram priznati da mi se najvise svideo Luke Black, nije mi se ranije svidela pesma, ali sad kad sam video sve uzivo, zajedno sa nastupom, dosta mi je bolje tako kao celokupan paket, tako da mi se svidja, a i stranci ga gotive, sa njim bi imali sanse za top 5, ali da sacekamo sutra polufinale 2, da vidimo Harikejn, Zejnu i ostale favorite, pa da vidimo celokupnu sliku.

Princ je bio dobar, ima pojavu, ali pesma je bas spora i nije materijal koji ce se svideti strancima, Filip Balos ima vrhunsku pesmu i stranci ga vole, ali nema izgled i los mu je nastup, tako da mi nije ceo paket, steta zbog pesme... i samo jos mi se svideo Stefan Shy od ove prve grupe, jadan usrao se od treme, ali bas je dobar momak, odlicna mu je pesma, a ima vrhunski i specifican glas, nastup nije bio neki zbog treme i spore pesme, ali scenografija mi se svidela.

e jbg, stavise na private sve nastupe koje sam okacio, neka ih, verovatno ce ih prebaciti u public kad prodje drugo polufinale.

Osetno slabije vece od prvog, trebalo je ovo izdrzati u nekim momentima.
Pocelo jako, sve glavne favorite stavili u prvih 4, mada Harikejn i Zejna me nisu odusevili nastupom, Harikejn imaju kul kostime, ali ne znaju da igraju, staticno je sve delovalo i sporo, mada kul je pesmica, svakako vredna finala, ali ne i da nas predstavlja, isto mogu reci za Zejnu, sad posle tih live nastupa, ne drzim ih vise za favorite, iako mi jesu u top 6. Zejna ne zna da igra, kaskala je za igracicama, pesma iako odlicna i puna ritma, zvuci kao nesto sto sam vec dosta puta cuo...
Ostali su bili smor, aj da pomenem Duo Grand koje sam jos ranije primetio, kombinacija opere i metal narodnjaka, ali ajde, zanimljivo je svakako :D

Takmičari koji su prošli u finale su: Frajle (Neka, neka), Nadia (Devojka tvog dečka), Filarri (Posle mene), Gift (Liberta) Hurricane (Zumi zimi zami), Džipsi (Greh), Zejna (Rumba) i Duo Grand (Viva la vida).

Uglavnom sad kad se svi uzmu u obzir, moja lista izgleda ovako:

1. Luke Black
2. Filip Balos
3. Stefan Shy
4. Princ
5. Harikejn
6. Zejna

Back
Top Bottom