Posle 110h recimo i tri prelaska za sad, uzeh platinu. Prvu na konzoli.
Sta da kazem za igru sem da je za mene ovo nesto najblize Diablu u 3d okruzenju. Mislim da od ovoga igra ne moze dobiti veci kompliment od mene

Zezao sam se cesto kako bi bilo kul da Blizzard angazuje From ekipu za game dizajn, dok oni rade tehnikalije, sto se mozda i desi ako MSFT nastavi da divlja sa kupovinama, pa kupi i from.
Remake je odradjen brutalno, nadam se da ce doci i na PC u nekom momentu za 4k60/120 ko voli(ja volim). Na konzoli radi sjajno u performance modu i izgleda prelepo.
Jako je kul cela misterija u pocetku, koliko nista ne znas i koliko je potrebno da istrazujes sa mehanikama, da povezes sve kako funkcionise. Zdravkelja je u pocetku bacao pokoje smernice, ali i u okviru igre postoje znakovi pored puta koji mogu da pomognu uz multiplay. Sto se tezine tice to je najveci problem, neznanje u pocetku i Pure Dark nivoi kojima tezina skoci abnormalno, pa se mora igrati jos mnogo pazljivije nego inace.
Druga stvar je kamera haha, koja je zasluzna za 80 posto smrti u prvih 60ak sati, dok nisam presao na full manual. Od tog momenta kao da sam igrao drugu igru, frustracija na nuli i lagano.

Borbe se lako nauce i treba se paziti, bossovi nisu teski samo treba malo strpljenja dok se ne nauci pattern koji furaju. Najvise problema mi je pravio Flamelurker u drugom prelasku iz nekog razloga, bas je bio ludacki agresivan konstantno i Maneater u trecem, ali oni vise zbog njihovih bagova koje imaju.
U nastavku utisaka je i animacija. Retko vidim ovako kvalitetan set poteza i povezivanje kroz iste i sve to uz razlicita oruzija i poseban set za svaki. Detaljno i fluidno uz neprimetne tranzicije.
Satnica mozda i nije objektivna, jer prvi prelazak je trajao dosta, igrao sam jako mnogo pvpa, 30ak sati sigurno uz farmanje . Prica se moze zavrsiti za 20ak sati recimo. U trecem prelasku sam speedrunovao bossove pa je bilo gotovo i za manje.
Stao sam sa levelovanjem na 125. cisto zbog pvp-a i matchinga kako funkcionise.
Najveci deo igre sam igrao sa katanom, u drugom i trecem prelasku sam i strelu koristio poprilicno, uz otrov i nevidljivost za bossove.
Gloom armor uz Dark Silver Shield mi je definitivno bio najlepse kombinacija za nositi.
Ostalo mi je jos da skupim keramicke novcice u ovom prelasku, 14 imam za sada, ostalo jos 12 da uzmem i Penetrator armor koji je ubacen kao secret u Remake-u, pa ce uleteti i koji screenshot kad se to desi.
Igra generacije za mene definitivno iako je remake. Dodje mi zao da nisam igrao tada kada je izasla, verujem da je bilo mnogo jace iskustvo.