• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Demon's Souls Remake

ma super je ps4...samo smara sto je bucna toliko, ono kad vidim unreal engine logo odmah stavljam sluske na glavu
al sa druge strane souls igre su necujne na ps4...znaci sada mora se nadam i za to;)
do it Sony, double dip pa onda odrade neku upgrade ps5 goty/special pc enhanced verziju mmm pare

salu na stranu, navijam za DeS na ps4...al dok se oni smisle verovatno cemo svi imati ps5 do tada
zanima me kako bi uopste radio, kao i kolika bi bila cena....mada za ovo drugo kapiram da se ne bi mnogo iznenadio lol

Nisam bas daleko od platine, ponajvise mi fali poneko prstenje za koje moram da se iscimam sa world tendency-om.

Maybe one day.

Nisam bas daleko od platine, ponajvise mi fali poneko prstenje za koje moram da se iscimam sa world tendency-om.

Maybe one day.
Vidi dokle god ne mora da se grinda za onaj kamen (kojem su digli drop rate u Remake-u) sve je podnosljivo. Ja sam poceo razum da gubim na PS3 koliko je bio low rate za jebeni drop.

Ako nista drugo, ucitavanja su toliko brza [nepostojeca] ovde da je i grindovanje dosta brze. Video sam da predlazu da se grinduje Black Skeleton koji cuva 4-1 bossroom [spawnovanje u 4-2 i brzo trcanje unazad do njega].

Negde sam na trecini dokumentarca bukvalno me samo radno vreme prodavnica sprecava da sednem u auto i odem po PS5 i Demon Souls. Steta sto nasi kad vec nude ''custom'' bundleove nemaju u ponudi neki Demons Souls/Returnal bundle.

Imas i detaljan tech talk Bluepoint developera sa Digital Foundry-om.

Negde sam na trecini dokumentarca bukvalno me samo radno vreme prodavnica sprecava da sednem u auto i odem po PS5 i Demon Souls. Steta sto nasi kad vec nude ''custom'' bundleove nemaju u ponudi neki Demons Souls/Returnal bundle.
Meni su nudili da biram bilo koje dve igre.

Prešao napokon i igru koja je započela sve.

Sve pohvale Bluepoint timu - igra izgleda zaista neverovatno. I kako čitam, poslušali su fanove za neke stvari (tipa dodali prečice koje nisu postojale u originalu). Vidim da ste share-ovali neke dokumentarce, tako da ću i to sigurno da pogledam sada.
Igrao/probao sam na PS3 možda nekih 2-3h pre 10tak godina i na kraju odustao jer nisam kapirao ovaj žanr. Ovog puta nisam odustao i moram da kažem da mislim da svako na PS5 treba da proba ovu igru jer zaista pruža jedno neverovatno iskustvo.

Međutim, zbog toga što sam prethodno prešao sve iz čuvene radionice From Software-a, ova igra mi je, iako vizuelno prelepa, što se sadržine/gameplaya/mehanike/bosova tiče ipak na poslednjem mestu. Ako bih pravio poređenje, to bi izgledalo ovako:

DS2 > Sekiro > Bloodborne > DS1 > DS3 > Demon's Souls

Najveća zamerka mi je nemaštovitost nivoa (mnogo dungeona, dosta mračnih nivoa, dosta sličnih predela) kao i boss borbe koje nisu ono na šta sam navikao da očekujem od ovog žanra. Bosovi u ovoj igri su ipak drugačijeg tipa nego bosovi u soulsborne like igrama - makar mi je to neko zapažanje. Neretko su bossovi gimmick borbe koje su gotove ultra brzo. Takođe, izgleda da sam odabrao neku ultra overpowered klasu (royalty), tako da i one borbe koje su "izazovnije" su bile dosta smešne. Čišćenje puta do samih bosova mi je bilo mnoogo više zabavno i izazovnije nego same boss borbe, ali opet ne toliko kao u DS2, Sekiro ili drugim igrama.

Treba napomenuti da je prva moja soulsborne igra bila DS2 i to je igra koja mi je "vratila" gamingu (bio je period od 3-4 meseca kada nisam znao šta da igram jer su mi sve igre postale dosadne od ovih mainstream, sve dok nisam slučajno instalirao DS2) i zauvek će mi biti jedna od omiljenih igara uopšte svih vremena.
Da sam skontao Demon's Souls tamo 2009/2010, kada sam probao prvi put, možda bih imao drugačije mišljenje, ali ovako mislim da je ovo igra sa neverovatnom prezentacijom, da je ovo vrhunski odrađeni remake koji zaslužuje da se nađe na polici svakog fana ovog žanra i vlasnika PS5 konzole.

Razmišljam sad nešto, možda sam pa ja previše očekivao od igre, možda ovo nije loše kao neka uvodna igra za soulsborne žanr, možda treba da se gleda kao takva :unsure: Do sada sam ljudima preporučivao Bloodborne jer mislim da je to bila igra koja te uči kako se igraju ove igre (ne postoji štit i postoji nagrada za tvoju agresivnost), ali možda treba da krenem ovu igru da preporučujem kao što sam to radio sa Bloodbornom.

Kad je Demons Souls izasao, igraci su bili pogubljeni i nisu se snalazili [plus igra se raspadala na PS3]. Ceo koncept je bio nepoznat, AI i level design je cesto izgledao da je namerno napravljen da napakosti igracu, a tu su i invazije i world tendency. Na svu srecu, igraci su brzo skontali da je igra ipak odlicno izbalansirana i trazi od igraca da dobro upozna sve sisteme i pravilno se ponasa na terenu.

Sad su svi maksimalno istrenirani, pa je DS remaster ubedljivo najlaksa Souls igra [pogotovo jer je magic sistem veoma OP]. Ali odlicna je za odigrati, i pogotovo dobra za pocetnike.

Završio prvi playthrough. 62h mi trebalo, 20ak sati mi je trebalo do old Kinga, ostalih 40h je bila sprdnja :D
Igrao Igrao sam pvp mnogo I skupljao materijale. Odigrao sam sve pure black svetove, sad krecem u ng+ I sve pure white.
Odličan remake, prelepo izgleda, prelepo radi, jedina mana koju imam je kamera koja mi je razlog 80 posto smrti :D izludjivala me kamera I kontam nastaviće :D

Sent from my J9110 using Tapatalk

Back
Top Bottom