• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Demon's Souls Remake

Die i ja smo se napatili veceras da nekako skombinujemo coop, ali ne ide. Vidimo jedan drugo u igri, kamenje radi sve ok, dok ne treba da nas matchuje, ali onda u tom momentu pukne svaki put i na plavi i na crveni kamen. Ne znam je igra jos ko da probamo? Cimao codija, ali ga nema kuci danas :D

Vidimo kamenje koje partner postavi [kamenje stavlja duh, a invite radi fleshy human], dobijemo poruke da je matchmaking poceo, i onda samo fail. Password isti, oboje online sa aktivnim PS+.

Inace, SharePlay deljenje ekrana radi odlicno. :D

Vidimo kamenje koje partner postavi [kamenje stavlja duh, a invite radi fleshy human], dobijemo poruke da je matchmaking poceo, i onda samo fail. Password isti, oboje online sa aktivnim PS+.

Inace, SharePlay deljenje ekrana radi odlicno. :D
Ne znam da li imate isti problem, ali iz mog iskustva kolega i ja smo imali problema, da ništa nismo mogli da igramo zajedno, vidimo jedan drugog, ali nismo mogli da igramo, stalno neki errori iskakali. Na kraju smo obojica otvorili portove na ruterima i malo smo čačkali/menjali DNS adrese (ne sećam se da li je bio Open DNS ili Google DNS). Ako se dobro sećam meni je bio NAT 2, a njemu NAT 1. Obojica smo bili SBB kablovska.

Eto ideje, konzola mi je na NAT3 jer sam iza dodatnog rutera, mogao bi da se nakacim na bas telekomov ruter preko WiFi-a, bice losa konekcija jer je ruter 5 zidova daleko, ali mozda ce matchmaking konekcija da se finalizuje.

to je dajharde zasto što koristiš starlink...
Telekom jebeni. :D A portove ne mogu da otvorim jer sam NARAVNO iza CGNAT-a. Moracu da platim za public IP da bi igrao Demons Souls u coop-u. :D

Eto ideje, konzola mi je na NAT3 jer sam iza dodatnog rutera, mogao bi da se nakacim na bas telekomov ruter preko WiFi-a, bice losa konekcija jer je ruter 5 zidova daleko, ali mozda ce matchmaking konekcija da se finalizuje.

Telekom jebeni. :D A portove ne mogu da otvorim jer sam NARAVNO iza CGNAT-a. Moracu da platim za public IP da bi igrao Demons Souls u coop-u. :D
Sad cu da probam sa burazom, on je isto na MTS-u. Kontam da ce biti isti ishod :D
Bicu u igri ako zbudzis to, pa cimni :D

Probali smo malopre sa drukcijim network konekcijama, prvo ja preko mobilne konekcije, a onda i jovcov preko mobilne konekcije. Situacija nepromenjena.

Isto smo prosli kada smo prebacili DNS konzole na googleov servis.

Igra bas odbija da nas spoji...

edit - portovi za PS5 Demons Souls
  • TCP: 1935, 3478-3480
  • UDP: 3074, 3478-3479

Last edited:
To je free dns, mozemo probati, mada ne verujem da je DNS problem.

@DieH@rd Probao sad sa burazom, radi i plavi i crveni kamen, crni i dalje baca random.
On je level 4 ja 102 i sljaka najnormalnije. Plavi kamen summonuje mene kod njega, crveni isto. Kad me ubije kao fantoma dize se player tendency, tako da smo uspeli njemu podici na pure white i uzeo je ring od monumentala.

Videcu da ovih dana uzmem javnu IP adresu, treba mi taman i zbog Plex streaminga.

Prvi utisci pre desetak godina, teska muka. :D

A na kraju te godine je igra dobila GOTY nagradu od Gamespot-a, and the rest was history.

Posle 110h recimo i tri prelaska za sad, uzeh platinu. Prvu na konzoli.

FKCoRRiXoAM91P8

Sta da kazem za igru sem da je za mene ovo nesto najblize Diablu u 3d okruzenju. Mislim da od ovoga igra ne moze dobiti veci kompliment od mene :D Zezao sam se cesto kako bi bilo kul da Blizzard angazuje From ekipu za game dizajn, dok oni rade tehnikalije, sto se mozda i desi ako MSFT nastavi da divlja sa kupovinama, pa kupi i from.

Remake je odradjen brutalno, nadam se da ce doci i na PC u nekom momentu za 4k60/120 ko voli(ja volim). Na konzoli radi sjajno u performance modu i izgleda prelepo.
Jako je kul cela misterija u pocetku, koliko nista ne znas i koliko je potrebno da istrazujes sa mehanikama, da povezes sve kako funkcionise. Zdravkelja je u pocetku bacao pokoje smernice, ali i u okviru igre postoje znakovi pored puta koji mogu da pomognu uz multiplay. Sto se tezine tice to je najveci problem, neznanje u pocetku i Pure Dark nivoi kojima tezina skoci abnormalno, pa se mora igrati jos mnogo pazljivije nego inace.
Druga stvar je kamera haha, koja je zasluzna za 80 posto smrti u prvih 60ak sati, dok nisam presao na full manual. Od tog momenta kao da sam igrao drugu igru, frustracija na nuli i lagano. :D
Borbe se lako nauce i treba se paziti, bossovi nisu teski samo treba malo strpljenja dok se ne nauci pattern koji furaju. Najvise problema mi je pravio Flamelurker u drugom prelasku iz nekog razloga, bas je bio ludacki agresivan konstantno i Maneater u trecem, ali oni vise zbog njihovih bagova koje imaju.

U nastavku utisaka je i animacija. Retko vidim ovako kvalitetan set poteza i povezivanje kroz iste i sve to uz razlicita oruzija i poseban set za svaki. Detaljno i fluidno uz neprimetne tranzicije.

Satnica mozda i nije objektivna, jer prvi prelazak je trajao dosta, igrao sam jako mnogo pvpa, 30ak sati sigurno uz farmanje . Prica se moze zavrsiti za 20ak sati recimo. U trecem prelasku sam speedrunovao bossove pa je bilo gotovo i za manje.
Stao sam sa levelovanjem na 125. cisto zbog pvp-a i matchinga kako funkcionise.
Najveci deo igre sam igrao sa katanom, u drugom i trecem prelasku sam i strelu koristio poprilicno, uz otrov i nevidljivost za bossove.

FKCto-QWUAACjdX

Gloom armor uz Dark Silver Shield mi je definitivno bio najlepse kombinacija za nositi. :D

Ostalo mi je jos da skupim keramicke novcice u ovom prelasku, 14 imam za sada, ostalo jos 12 da uzmem i Penetrator armor koji je ubacen kao secret u Remake-u, pa ce uleteti i koji screenshot kad se to desi.

Igra generacije za mene definitivno iako je remake. Dodje mi zao da nisam igrao tada kada je izasla, verujem da je bilo mnogo jace iskustvo.

gz man

jes da si dugo tragao za pravom (Bluepoint) al konacno si skino (From) mrak
bas mi drago sto si uzivao...prosto mi nekako sjajis

sada kada si jednom probao cari sek..soulsa, znas kuda to vodi....
budi pazljiv sa ostalim partnerima, ne daj se zbuniti...neke ce ti biti ruzne, vec vidjene, staromodne
ali svaku ces rado slikati dok te budu dovodile do vrhunca

Last edited:
Back
Top Bottom