Prešao napokon i igru koja je započela sve.
Sve pohvale
Bluepoint timu - igra izgleda zaista neverovatno. I kako čitam, poslušali su fanove za neke stvari (tipa dodali prečice koje nisu postojale u originalu). Vidim da ste
share-ovali neke dokumentarce, tako da ću i to sigurno da pogledam sada.
Igrao/probao sam na PS3 možda nekih 2-3h pre 10tak godina i na kraju odustao jer nisam kapirao ovaj žanr. Ovog puta nisam odustao i moram da kažem da mislim da svako na PS5 treba da proba ovu igru jer zaista pruža jedno neverovatno iskustvo.
Međutim, zbog toga što sam prethodno prešao sve iz čuvene radionice
From Software-a, ova igra mi je, iako vizuelno prelepa, što se sadržine/gameplaya/mehanike/bosova tiče ipak na poslednjem mestu. Ako bih pravio poređenje, to bi izgledalo ovako:
DS2 > Sekiro > Bloodborne > DS1 > DS3 > Demon's Souls
Najveća zamerka mi je nemaštovitost nivoa (mnogo dungeona, dosta mračnih nivoa, dosta sličnih predela) kao i boss borbe koje nisu ono na šta sam navikao da očekujem od ovog žanra. Bosovi u ovoj igri su ipak drugačijeg tipa nego bosovi u
soulsborne like igrama - makar mi je to neko zapažanje. Neretko su bossovi gimmick borbe koje su gotove ultra brzo. Takođe, izgleda da sam odabrao neku
ultra overpowered klasu (royalty), tako da i one borbe koje su "izazovnije" su bile dosta smešne. Čišćenje puta do samih bosova mi je bilo mnoogo više zabavno i izazovnije nego same boss borbe, ali opet ne toliko kao u DS2, Sekiro ili drugim igrama.
Treba napomenuti da je prva moja
soulsborne igra bila DS2 i to je igra koja mi je "vratila" gamingu (bio je period od 3-4 meseca kada nisam znao šta da igram jer su mi sve igre postale dosadne od ovih mainstream, sve dok nisam slučajno instalirao DS2) i zauvek će mi biti jedna od omiljenih igara uopšte svih vremena.
Da sam skontao Demon's Souls tamo 2009/2010, kada sam probao prvi put, možda bih imao drugačije mišljenje, ali ovako mislim da je ovo igra sa neverovatnom prezentacijom, da je ovo vrhunski odrađeni
remake koji zaslužuje da se nađe na polici svakog fana ovog žanra i vlasnika PS5 konzole.
Razmišljam sad nešto, možda sam pa ja previše očekivao od igre, možda ovo nije loše kao neka uvodna igra za
soulsborne žanr, možda treba da se gleda kao takva

Do sada sam ljudima preporučivao Bloodborne jer mislim da je to bila igra koja te uči kako se igraju ove igre (ne postoji štit i postoji nagrada za tvoju agresivnost), ali možda treba da krenem ovu igru da preporučujem kao što sam to radio sa Bloodbornom.