Prešao sam igru pre neki dan, tj. main deo SotFS-a.
Dosta redova u ovoj temi sam posvetio kukanju na igru, ali nemojte me shvatiti pogrešno, mislim da je čak i slabija Souls igra bolja od ogromne većine ostalih

Valjda kad dođeš iz prethodne igre u kojoj si naučio sve trikove, misliš da treba da u sledećoj sve da pregaziš, ali nova igra menja neka pravila i postavlja neke neugodne izazove ispred tebe, pa se čini frustrirajućom. Što je verovatno razlog što je ovo mnogima najneomiljenija Souls igra.
Ako nešto može da se navede kao boljka borbene mehanike u Souls igrama, to je borba protiv više protivnika, a ova igra ima dosta situacija gde se to ne može izbeći, čak i ako se igra pametno i oprezno. Ta promena je morala da povuče povuče i vraćanje neograničenog broja healing itema sa onim gemovima. Estus sistem iz DS-a je praktično savršen, ali bi u ovoj igri verovatno bio pakao. Ja sam još otežao sebi jer sam baš ovde namerio da igram sa malo težim oružjem, nosio sam greatsword tokom većeg dela igre i nisam baš naviknut da imam toliki recovery posle zamaha, pa sam morao da se prilagođavam i igram sporije. Generalno, ovde lock-on više odmaže nego što pomaže, a treba i češće koristiti trčanje. Uglavnom, ne bih rekao da je bilo šta od ovoga loše, ali moraš ponovo da učiš da igraš ono što si mislio da već znaš.
Pored ovoga, dosta protivnika ima ugrađen baš jak tracking kod udaraca (kornjače i Smelter Demon pogotovo), baš mora da se čeka poslednji momenat za izbegavanje, a igra tu uvaljuje još jednu kosku jer moraš posebno da leveluješ invincibility frejmove, i to dosta da bi došao do onoga što imaš u prvoj igri.
Još bih rekao da su previše forsirali invazije, bukvalno u svakoj oblasti bude najmanje jedna, a često i više.
Level dizajn je baš regresirao, nema onako pametnih prečica i ništa nije uklopljeno kao ranije. Ne znam koja je odluka bila prva, da tako dizajniraju sve i da ubace da od početka imaš otključan bonfire teleport, ili su odlučili da prvo tako dizajniraju i provalili da je zbog toga potrebno odmah imati teleport. Svakako im je ta nepovezanost omogućila da opuštenije priđu dizajnu pojedinačnih oblasti, jer ima dosta raznovrsnosti i kul Doduše i par nelogičnosti, jer kad dođeš do one kule sa tvrđavama, jasno se vidi da nema ničega iza toga, ali kad završiš nivo i dođeš do vrha, odjednom ulaziš u oblast punu lave i imaš ogromnu tvrđavu. Ne treba razmišljati o tome

Torch mehanika i osvetljlenje, uglavnom protraćeni, samo sam u jednom nivou osetio potrebu da ih koristim. I postoje možda dva protivnika gde je korisno imati baklju.
Bossova ima baš dosta, bar 50% više nego ranije, ali mi nisu tako memorable. Ima baš dosta multi boss fightova, jako su forsirali to tokom cele igre. Od dobrih bih izdvojio Pursuera (i zanimljivo mi je da ga srećem više puta tokom igre), Old Dragon Slayera, Lost Sinnera, Looking Glass Knigta, Velstadta, Throne Watcher i Defender, i Darklurkera. Plus Skeleton Lords i kočija, čisto jer odstupaju od uobičajene teme, podsećaju malo na Demon's Souls bossove.
Završnica igre mi je baš katastrofa, Nashandra i Aldia su baš bezveze. A dosta pre njih sam pobedio Watchera i Defendera jer nisam znao da je u istoj areni i Nashandra, ali nakon što uzmem još jedan item. Da je bio triple boss fight na kraju, možda bi mi bila veća tenzija.
Darklurker je pravi final boss za completionist igrače, konstantna tenzija jer ima lud dmg, a tek kad se udvoji... Samo sam trčao i molio se da me nešto ne pogodi
Anyway, kul igra. Ima mane, ali cenim što su pokušali nešto malo drugačije. Sad igram DLC-ove. Onaj prvi sa zmajem sam već prešao, ovih dana ću i ostale.