• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Dark Souls Trilogy

Poceo sam da igram Dark Souls 1 Remastered, svidja mi se za sad vise nego prvi put kad sam igrao, vec sam dalje odmakao.
Ima dosta stvari koje mi se svidjaju, recimo zvuk je bas dobro odradjen, zamerke imam na neke stvarcice...

Igra ima previse kontrola, bespotrebno, mogli su vise akcija da stave pod isti taster, pa mi se ovako desava da omasim taster, pa iskoristim dragoceni healing kad mi uopste ne treba i to mi se desilo par puta u seriji, bas je da posizis... onda mi se desilo da umesto da kliknem da pricam sa prodavcem, ja ga ubijem, jer sam greskom stisnuo taster za napad, uzas, sad nema nazad, a imao je dobru opremu na prodaju, nadam se da me igra nece puno penalizovati zbog te greske.

Geometrija u igri ili bolje reci kamera, mozda cak i FOV ne znam, ali igra je jako nepregledna za istrazivanje, da vidis iza coska, sta je u sobi itd, mozda je to i namerno, tako da mi je ok taj faktor iznenadjenja, ali smeta mi dosta kad se recimo popnem negde i onda ne znam dal je dole provalija ili moze tuda da se hoda, takve neke tripove imam cesce nego sto bi voleo, ne secam se da sam ikad u nekoj igri imao ovakav problem... kamera najverovatnije u kombinaciji sa geometrijom/grafikom.

Zajebo sam se sa bonfire-om, ovo je doduse moja greska, mislio sam da je dovoljno samo da se zapali, pa da igra sacuva poziciju i da te tu teleportuje kad umres, medjutim nista od toga, sad vidim da mora i da se restuje... nisam restovao jer znam da se onda respawn-uju svi neprijatelji, a hteo sam jos da istrazujem...

Toliko za prvo javljanje...

DS1 je jedina igra u kojoj baš moraš da restuješ, u kasnijim igrama je dovoljno da se zapali.

Kako si uspeo da slučajno pritisneš R1 ili R2? :LOL: Sledeći put ako ti se to desi, beži, jer kasnije možeš da nađeš NPC-a koji za određenu cenu "oprašta grehe" ako si slučajno nekoga udario.

aha, good to know...
ne znam ni sam kako mi se desilo, prst sam krenuo, bas cudno... to je ta pocetna faza dok ne upamtim kontrole, ovde su malo drugacije, pa ce trebati nesto vise vremena, ali ocekujem da cu se navici uskoro...

Pri pocetku igre, kad te ona ogromna crna ptica dovede na onu planinu, pa imas opciju da ides dole gde su kosturi ili gore, ja sam krenuo gore da istrazujem i bas je dalek put, dal ce mi igra ponuditi kad istazim taj gornji deo, da se vratim da istrazim i donji, pre nego sto me prebaci na novi svet?
Dal cu imati opciju da se recimo teleportujem preko bonfire-a, ne bih zeleo da mi se desi da zavrsim neki nivo, a da nisam sve istrazio?

Primetio sam da stit dosta olaksava borbu i uglavnom radim samo brzi napad, onaj jaci je bas spor, on se verovatno radi samo kad je protivnik bez svesti i tome slicno...

Pri pocetku igre, kad te ona ogromna crna ptica dovede na onu planinu, pa imas opciju da ides dole gde su kosturi ili gore, ja sam krenuo gore da istrazujem i bas je dalek put, dal ce mi igra ponuditi kad istazim taj gornji deo, da se vratim da istrazim i donji, pre nego sto me prebaci na novi svet?
Dal cu imati opciju da se recimo teleportujem preko bonfire-a, ne bih zeleo da mi se desi da zavrsim neki nivo, a da nisam sve istrazio?

Primetio sam da stit dosta olaksava borbu i uglavnom radim samo brzi napad, onaj jaci je bas spor, on se verovatno radi samo kad je protivnik bez svesti i tome slicno...
Naravno mocices da se vratis gde hoces i kad hoces, tokom igre kad uradis nesto (ne zelim da ti spoilujem) ces dobiti i warpovanje/teleport na bonfire-u pa ces tako moci laske da se kreces kroz svet.

I da definitivno nastavi da ides gore :)
Kosturi i taj ''donji deo'' je predvidjen kasnije da se igra.

Sto se tice kostura ostavicu ti spoiler sada pa klikni na njega kasnije ako budes imao problema dole sa njima.

Da bi ubio kosture treba ti divine weapon samo tada se nece ponovo vracati u zivot, takodje u tom delu sa njima obavezno se postaraj da pobijes sve nekromansere koji mogu takodje da ih vrate u zivot

To je sam početak igre?
Možeš da kreneš gde hoćeš s tim da je bolje da ideš gore. Balansiranje između odbrane štitom i napada je glavna stvar koju treba da savladaš i naučiš kako se prati stamina... ima kasnije teleport da se prebacuješ sa vatrice na vatricu ali polako, tek si počeo.

Moram da pohvalim ovaj remaster, prilicno dobro izgleda i odlicno radi, igram ga na velikom tv-u u 4K rezoluciji i fps se ne spusta ispod 60, nikad, sto mi se sa ovom gtx 1070 nikad nije desilo, uglavnom imam oko 30 fps-a u 4K, osim u emulatorima, recimo kad sam igrao Nintendo igre, isto sam imao 60 fps.

Pa nista cudno - na high end grafickoj iz 2016. godine igras igru koja izgleda kao da je iz 2010.

Meni je 4K do sad bio toliko zahtevan, da mi je ovo ravno cudu, mada promenio sam proc i memoriju, pa su i oni vrv nesto tu pomogli, a igra izgleda lepo, ovo je remaster koji je izasao 2018-te, ne bih se slozio da bas izgleda kao nesto iz 2010-te.

Pa nece ti biti cudo ako jos neke igre sa slicnom grafikom iz tog nekog ~2010 vremena probas u 4K. :D

Nema veze kada je izaslo. Isto kao i njihov Sekiro sto je izasao 2019. godine, a masa igara iz na primer 2013. izgledaju bolje od njega.

Znam da bloodstain nestaje ako umres pre nego sto ga recoverujes, zanima me dal je bezbedno da restujem na novom bonfire-u, jel mi to nece skloniti bloodstain?
jer ostavio sam ga kod zajebanog boss-a, pa bih sad zeleo da istrazim malo mapu u okolini, pre nego sto opet odem kod njega, naravno moram da pazim da ne umrem.

I čisto da se zna, bloodstain je nešto drugo.
One aktiviraju poslednjih nekoliko sekundi ‘života’ nekog igrača koji je tu zaginuo.

Ne stresiraj se mnogo oko toga. Otkrivaj prečice i ne moraš svakog neprijatelja da ubiješ, naročito kad ponavljaš okršaje sa bosovima. A ako isti ima rep, probaj da mu ga odsečeš :)

Sve je to bloodstain.

I da, seci repove bossovima. Neke možeš i strelama ;)

Haha obzirom da sam slucajno ubio trgovca, nemam jos uvek gde da kupim luk i strele, a stigao sam do onih Bell Gargoyle... sva sreca bar sam stigao do blacksmith-a, pa mogu barem da nadogradim i popravim oruzje i armor.
Posle boss-a razmisljam da dignem Faith, da bih imao bar neke magije.

Iz mojih nekih razgovora sa ljudima, a i čitajući po netu, zaključio sam da je svakome omiljeni Dark Souls onaj koji je prvi probao, tj. na kome se učio kako se igra Souls igra. Učenje te mehanike, kako funkcioniše svet, specifičan UI, specifično kretanje glavnog lika kao i protivnika, kao uopšte sve ostalo je proces sam za sebi za koji je potreban "gejmerski" stomak koji će da izdrži početne faze frustracije. Nakon toga, kada napokon savladaš igru i eventualno ubiješ poslednjeg bossa, imaćeš izuzetno lepa osećanja i sećanja na put koji si prošao prelazeći igru. Igrajući kasnije bilo koju drugu Souls igru (računam tu i Bloodborne i Sekiro), iako ćeš uživati neverovatno i iako su neke od tih igara objektivno bolje kada je u pitanju level design, world building ili storytelling, ja mislim da će tebi ipak u sećanju uvek biti prva igra koju si prešao. Jer kada budeš igrao ove igre, jasno ti je skoro sve kako funkcioniše i samo ćeš imati neke, doduše genijalne, varijacije na sam koncept, ali neće biti onog prvog osećaja oktrivanja novog, mogu se usuditi reći, žanra. To ćeš uvek da deliš samo sa prvom igrom iz serijala koju budeš odigrao.

Meni je recimo Dark Souls 2, sa svim njegovim DLC-ovima, ubedljivo omiljena igra iz Soulsborne univerzuma. Uživao sam neverovatno u svim ostalim igrama, ali previše lepih sećanja me vezuje za tu prvu igru koju sam igrao. Recimo drugaru je omiljeni Dark Souls 3 jer je to prvo šta je igrao. Mnogim gejmerima je omiljen Dark Souls 1 jer su igrali igre kako su izlazile.

Slažem se, gledao sam DS teme po raznim forumima i ogromnoj većini je najomiljenija upravo ona DS igra koju su prvu odigrali.

Ali mislim da je generalno i sve ukupno gledano najbolja DS3 igra,
problem je što ljudima koji su već igrali DS1/DS2 pre DS3, DS3 izgleda kao već dosta viđenih stvari.
Ja sam igrao u redosledu BB>DS3>DS2 i na kraju DS1 remaster, i meni je DS3 najbolja igra (za nijansu bolja čak nego BB).

a ako u jednacinu ubacimo i Sekiro i Elden Ring, i zaboravimo na to koju smo igru prvu igrali, vec koja je generalno najbolja, kako se onda kotiraju Demon's Souls, Dark Souls 1,2,3, Bloodborne, Sekiro i Elden Ring?

a ako u jednacinu ubacimo i Sekiro i Elden Ring, i zaboravimo na to koju smo igru prvu igrali, vec koja je generalno najbolja, kako se onda kotiraju Demon's Souls, Dark Souls 1,2,3, Bloodborne, Sekiro i Elden Ring?
Kod mene ovako nekako : DeS/DS1>Bloodborne/Elden>DS3>Sekiro>DS2.

Back
Top Bottom