• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS4 XONE PC Dark Souls Trilogy

ma ima li fleksibilnije souls igre od bloodborne, sta je sa narodom

Pa ne bih rekao, od svih Souls igara ima najmanje fleksibilan pristup borbi. Forsira agresivnu igru, a magije i jake ranged opcije praktično i nemaš u ranom stadijumu igre.
A svaka Souls igra je za first time igrače komplikovana dok ukapiraš kako funkconišu scaling, tipovi dmg-a, šta da leveluješ i slično.

Tačno, u Bloodborne-u recimo nema štita (bar ne smislene upotrebe istog), dok u ostalim Souls igrama celu borbu možeš da zasnivaš na upotrebi štita,
sa druge strane u Bloodborne-u ne samo da nema štita već i zbog povraćaj helta u suštini moraš da igraš vrlo agresivno.

linearne deonice, nema ranged nema magije do tek najvisih nivoa, znaci nema varijacija mnogo. ni u jednoj nisi mogao toliko da pobegnes od salve udaraca neprijatelja, prilicno firendly parry prostor, sta znam, ja sam sa tim naslovima kliknuo zahvaljujuci bloodborne

Da, mnogima se nije svideo "turtle" gameplay iz prve dve Souls igre [i divljanje online rasprava o tezini, "git gut" smejanju na novajlije, i ociglednom mazohizmu developera sa nasty borbenim sekvencama], pa je Bloodborne bio kapija mnogima da se po prvi out upoznaju sa Souls zanrom. Tako je bilo i kod mene.

Kao i uvek, najgore prolaze oni koji sami hoce bez icije pomoci da skontaju kako Souls igre rade. To je maltene nemoguca misija bez community pomoci, jer same developere ne intersuje da pojasne osnovne gameplay sisteme ili cak rad upgrade sistema [char/weapons]. Krenu jednu ili dve souls igre, i brzo odustanu.

Kao i uvek, najgore prolaze oni koji sami hoce bez icije pomoci da skontaju kako Souls igre rade. To je maltene nemoguca misija bez community pomoci, jer same developere ne intersuje da pojasne osnovne gameplay sisteme ili cak rad upgrade sistema [char/weapons]. Krenu jednu ili dve souls igre, i brzo odustanu.
Ja sam Demon Souls presao bez guide-a/neta bukvalno nije ni postojao neki smislen tutorijal ili guide na netu u to vreme kada je igra izasla. Tek dosta kasnije nakon mog prvog playthroua su se pojavili guideovi neki koji nisu bas bili potpuni, ne moram da napominjem da mi je trebalo bar 30h-40h da skontam kako world tendency funkcionise. Good old days. (mislim da i dan danas nisam siguran kako world tendency funkcionise pravilno :ROFLMAO:)

Platinum trofej sam uspeo da otkljucam tek posle sestog ili sedmog prelaska igre. Cist trijumf volje!

Tako se to radi. Kreneš sam koliko možeš pa ako baš zapneš pitaj. Uvek će se neko javiti da ti pomogne.

Ne bih se uopšte složio sa mišljenjem koje je izneo dh, toliko ima igara koje MORAŠ da učiš online, nigde u igri nije ništa objašnjeno pa ih ljudi masovno igraju. Ds ti vraća onaj starinski osećaj da pričate o igri i upoređujete ko je kako šta otkrio i prešao. Za mene je to apsolutni plus. To ‘git gud’ i ostalo je od ljudi koji su se isto tako patili oko nečega ali su sad nabildovali skil, proalili svoju foru, pa se malo šale jer znaju kako ti je. Ja to nikad nisam doživljavao kao nešto loše. E sad, što su nekima dosadni jer stalno pokušavaju da druge preobrate… to je drugi padež. Ja sam tako pokušavao da se ubacim u neke ‘klubove’ ali mi nikako nije išlo (Monster Hunter npr. čiji su fanovi verovatno duplo fanatičniji od Fromovaca, ili Pokemone koje apsolutno ne razumem, ili kod Srba obožavani Heroes of M&M serijal…)

Evo, moj drug je prešao DS2 sa najjačim mogućim oklopom i oružjem. Bio je u bukvalnom smislu tenk, neviđeno spor ali otporan i ubitačan. Ja to ne bih tako mogao da igram ali mi bilo zanimljivo da vidim šta je uradio. Prvi put igra i nije ništa istraživao ali je provalio svoj pristup i držao ga se do kraja.
Kad je pokrenuo igru da mi pokaže dokle je stigao mislio sam da nešto nije u redu, da je loš frejmrejt, da igra baguje :)

Meni je Demon Souls i generalno taj ceo zanr probudio nostalgiju za starim dobrim igrama u kojima nisi imao jebenu mapu, strelicu i 250 pop in prozora koji te navode kuda treba da ides i sta treba da radis. Ne volim kada me igra tretira kao debila i konstatno me tera da je igram u nekom polu autopilot modu.

Aj da javim ovde da od pre par nedelja malo po malo (jbg, mnogo obaveza) igram Dark Souls 1. Meni je ovo mračna Zelda, bez zagonetki, sa levelovanjem i baš unapređenim borbenim sistemom. Tutorijal je loš i pokriva premalo stvari koje se u igri mogu i moraju raditi, teško da bih se snašao u početku da nisam pogledao par klipova i pročitao par tekstova o igri. Dizajn okoline i neprijatelja, borbeni sistem i atmosfera su fenomenalni. Lepo je što nema mape i quest markera. Sve u svemu lepo iskustvo. Igra jeste teška u početku ali mislim da sam ušao u štos. Čini mi se da svakim danom postajem sve veći fan.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Aj da javim ovde da od pre par nedelja malo po malo (jbg, mnogo obaveza) igram Dark Souls 1. Meni je ovo mračna Zelda, bez zagonetki, sa levelovanjem i baš unapređenim borbenim sistemom. Tutorijal je loš i pokriva premalo stvari koje se u igri mogu i moraju raditi, teško da bih se snašao u početku da nisam pogledao par klipova i pročitao par tekstova o igri. Dizajn okoline i neprijatelja, borbeni sistem i atmosfera su fenomenalni. Lepo je što nema mape i quest markera. Sve u svemu lepo iskustvo. Igra jeste teška u početku ali mislim da sam ušao u štos. Čini mi se da svakim danom postajem sve veći fan.

Yup pogotovo onaj deo otkljucavanjem precica i sam world dizajn najvise podseca na Zeldu.

Dosta Zelda fanova se zaljubilo i u "Dark Souls" igre. :)

Last edited:

Mogao si i u Dark Souls temi - https://forum.secretlevel.org/threads/dark-souls-trilogy.124/

Pa zar nisam? Ja se sećam da jesam [emoji846]

Dobio sam zelju da probam jos jednom sa Dark Souls-om, jer mu nisam dao pravu sansu i nisam igrao sa gamepadom sto cu sad da ispravim.
Zanima me od ova tri dela, koji mi preporucujete za PC, posto cu odigrati samo jedan, koji je najbolji, a koji "najlaksi" ?

Dobio sam zelju da probam jos jednom sa Dark Souls-om, jer mu nisam dao pravu sansu i nisam igrao sa gamepadom sto cu sad da ispravim.
Zanima me od ova tri dela, koji mi preporucujete za PC, posto cu odigrati samo jedan, koji je najbolji, a koji "najlaksi" ?
Ja bi ti preporucio keca remastered verziju, ono red je da se igra otpocetka serijal (remaster je korektno odradjen izgleda malo outdated u poredjenju sa trojkom ali nije toliko strasno) sto se tice ''tezine'' nema neke razlike velike. Posle keca odigraj trojku ako ti se dopadne zanr. Dvojka je po meni najlosija u toj trilogiji pa mozes i da je skipujes ako hoces.

a zanimljivo, bas dvojka ima najbolju ocenu na metacriticu...

Iz mojih nekih razgovora sa ljudima, a i čitajući po netu, zaključio sam da je svakome omiljeni Dark Souls onaj koji je prvi probao, tj. na kome se učio kako se igra Souls igra. Učenje te mehanike, kako funkcioniše svet, specifičan UI, specifično kretanje glavnog lika kao i protivnika, kao uopšte sve ostalo je proces sam za sebi za koji je potreban "gejmerski" stomak koji će da izdrži početne faze frustracije. Nakon toga, kada napokon savladaš igru i eventualno ubiješ poslednjeg bossa, imaćeš izuzetno lepa osećanja i sećanja na put koji si prošao prelazeći igru. Igrajući kasnije bilo koju drugu Souls igru (računam tu i Bloodborne i Sekiro), iako ćeš uživati neverovatno i iako su neke od tih igara objektivno bolje kada je u pitanju level design, world building ili storytelling, ja mislim da će tebi ipak u sećanju uvek biti prva igra koju si prešao. Jer kada budeš igrao ove igre, jasno ti je skoro sve kako funkcioniše i samo ćeš imati neke, doduše genijalne, varijacije na sam koncept, ali neće biti onog prvog osećaja oktrivanja novog, mogu se usuditi reći, žanra. To ćeš uvek da deliš samo sa prvom igrom iz serijala koju budeš odigrao.

Meni je recimo Dark Souls 2, sa svim njegovim DLC-ovima, ubedljivo omiljena igra iz Soulsborne univerzuma. Uživao sam neverovatno u svim ostalim igrama, ali previše lepih sećanja me vezuje za tu prvu igru koju sam igrao. Recimo drugaru je omiljeni Dark Souls 3 jer je to prvo šta je igrao. Mnogim gejmerima je omiljen Dark Souls 1 jer su igrali igre kako su izlazile.

Iz mojih nekih razgovora sa ljudima, a i čitajući po netu, zaključio sam da je svakome omiljeni Dark Souls onaj koji je prvi probao.
Pa jeste meni je recimo Demon Souls najdrazi posto sam ga igrao kada je izasao, ali ne mogu da kazem da mi je najbolja souls igra. Ako bi morao da nekako da poredjam souls only igre (bez BB-a i Sekira koji su spinoff tog zanra) bilo bi ovako DS1>DeS>DS3>DS2.

Back
Top Bottom