Jedan od najboljih serijala svih vremena, veliki fan, presao mnogo puta i uvek se rado vratim.
Da pocnem od najboljeg po meni i sta me je najvise privuklo.
1. Dark Souls - poceo na PC ju pre mnogo mnogo godina, moja grafa budjava, batalio kada me Dark Knight spucao, radilo mi na 10fps.
Upgrade na glorious radeon hd 7770 grafu, DS u punom sjaju od 30fps, sve leti (osim Blightown-a).
Svet, atmosfera, lore, postajes bolji u svakom trenutku, gines, hoces jos. Nasao si mac koji je zmajev rep (wtf) sad kidas sve. Nekoga ne privuce da nastavi i nikad vise ne uzme igru ponovo, ali ako uzmes i vuce te da nastavis, jebi ga, navucen si dozivotno.
Svet sa precicama, borba, prica, bossevi, dlc, prosto po meni najbolji u serijalu bez konkurencije.
Prica dostojna romana i zivotne filosofije o reinkarnaciji i neodustajanju voljno/nevoljno, svesno/nesvesno, uvek nastavljas, ako odustanes, nema progresa (mada i sam progres je diskutabilna tema). Zajebana zivotna pitanja. Ako hoces svetlo da li si ispravan, ako hoces tamu, ljudsku stranu, da li si zao?
U zivotu nikad bas nije sve crno-belo.
Mozda i najuticajnija igra za mene ikada.
2. DS3 - brzi, fluidniji, slicniji Bloodbornu, odmah se priviknes na vec oprobani recept.
Svaki DLC odlican, prica nastavak, kad vidis neki predeo iz keca kako sad izgleda...uhvati te melanholija kao da dolazis u svoj dom, posle mnooogo godina.
Pravi DS nastavak.
3. Bloodborne - Malo cudniji za mene, ali kao DS veteran sam odmah provalio sta i kako. Prica i atmosfera sve naravno na nivou.
Sad vise nisu duse, nego krv...jebi ga, nisu sve valute iste.
Bossevi fenomenalni, malo gimmick bosseva. Kupio sam tad PS4 samo zbog ove igre i zbog GOW.
4. DS2 u 60fps, prica konfuzna, lore tek ponekad ima veze sa DS-om. Potom odigrao SOFTS sa nacickanim neprijateljima i vestacko-napravljenom tezinom.
Secam se da je DLC bio dobar. Meni je DS2 bio OK, secam se rado te igre, mozda i odigram opet...nekad.
5. Demon Souls - OK znam da je DS1 uzeo svasta i to bas direktno iz ove igre, da je ovo preteca svega...ali meni nije legla. Verovatno zato sto sam prvo ograo DS1.
Odigracu Demon kad budem uzeo PS5. Mnogo gimmick bosseva i nekako ne znam. Dacu sansu verziji na PS5.