I ja poceo danas, konacno, ponovo. Prva AAA igra koju igram na PCu nakon ihaj godina i mnogo je bolje zasad nego iskustvo na Series S. Pominjali ste immersion ranije, jep, visestruko bolje ovako. Ima nesto u nosu tik ispred monitora
Zavrsio DLC. Fantasticna izvedba. Voleo bih da imam volje da odigram sve kombinacije, ali cu ih overiti na netu. Na kraju sam isao
varijantu da spasim i predam So Mi Reed-u, zbog alternativnog kraja, da nema toga, verovatno bih je spasio, ali to za neki sledeci prelazak
Podigli su lestvicu za jos malo sto se izgleda tice, ne bih se ponavljao, ali jos uvek nista sto je izaslo nije ni blizu ovome sa graficke strane, sto je steta.
Nastavicu dalje da odigram jos tih par krajeva koje sam propustio u prvom prelasku.
Zavrsen i drugi prelazak, odradio Tower i Sun endinge u ovom prelasku. Dosta bolji utisak nakon drugog prelaska iako mi je i prvi bio sjajno iskustvo. Nakupilo se jos 100+ sati, dosta stvari je promenjeno i sve na bolje.
Smaram vise sa hvaljenjem, ali malo sta me ovoliko oduva danas kad su igre u pitanju. Krivo mi sto je ispao fijasko sa tosterima i bagovima na startu, verujem da mnogo ljudi zbog toga nije probalo igru i stvoren je taj los glas.
Ne znam da li ce se nastavak raditi u ovom endzinu ili i tamo prelaze na UE. Voleo bih da unaprede svoj engine i podignu na jos visi nivo sve ovo, iako je ovo za 10 koplja ispred svega do sad sto je izaslo. Prelepo sve izgleda i u kombinaciji sa nvidijom su doneli skroz novu vizuelnu dimenziju. Sranje je sto je preskupo iskusiti, ali definitivno vredi.
ja sam na poslednjoj misiji, pokusavam da krunisem 2023. zavrsetkom ove igre ali nisam mogao da brzam, u igri je sve sam kvalitet. uskoro cu da napisem i ja svoje utiske, jos uvek ne mogu da smislim dovoljno reci da bih docarao svoju ljubav prema ovoj igri [emoji2]
Ne znam da li ce se nastavak raditi u ovom endzinu ili i tamo prelaze na UE. Voleo bih da unaprede svoj engine i podignu na jos visi nivo sve ovo, iako je ovo za 10 koplja ispred svega do sad sto je izaslo. Prelepo sve izgleda i u kombinaciji sa nvidijom su doneli skroz novu vizuelnu dimenziju. Sranje je sto je preskupo iskusiti, ali definitivno vredi.
Nažalost RED engine je, makar tako kažu, jedan od većih razloga zašto je igra bila onakav raspad. Sa druge strane Witcher 2 i 3 kao i Cyberpunk 2077 su uvek bile vrhunac grafike ne samo kada su izašle nego i dugo posle.
I posto mi se sada ni tetris ne igra posle ovog SPOMENIKA od igre, bolje onda da pisem o istoj, nego tako da lutam po backlogu i teram sebe da upalim nesto sto nije CP2077...
CP2077 sam izbegavao od pocetka launcha, citao sve te silne kritike i zalbe na igru ali se nisam ni malo unosio u sve to, internet senzacionalizam kao takav, uvek ga je bilo i uvek ce postojati. Prvi put sam pokusao igru da upalim na PCju, kada je izasao 1.6 patch, jer je tada internet vec poceo da menja pricu da igra "lici na nesto" i da su mnoge stvari ispeglali i da bi bas tada bio pravi trenutak da se igra odigra. nesto mi se nije jednostavno dalo duze od par sati i ostavio sam za neko bolje vreme. da bih onda, 11. decembra, nakon sto sam pricao sa Stanisinjom gde me je lik posteno nahajpovao na igru "upali je sad, veruj mi, utegnuta je do jaja", upalio na ps5 i nisam stao do 31. decembra. 3 nedelje, 100h ukupno.
jedna od meni dve najbitnije stvari u svakoj igri - igrivost iliti gameplay mehanike. ne znam ni sa cime bih uporedio taj osecaj lagodnosti napucavanja i melee borbe iz prvog lica, ako me secanje dobro sluzi, tako mi je isto bilo i sa FC3. u svakom momentu izmedju misija sam zeleo da upadnem medju pripadnike bilo koje bande i da se prepucavam sa njima. koliko god neprijatelj imao armora, uvek si nagradjen ako udelis headshot ili pogodis neki osetljiv deo. posto je ovo ipak u neku ruku RPG, imao sam strah od bullet sponge efekta, ali od pocetka do kraja, nikada nisam imao taj utisak. ako nisam pazljiv ili ako se ne krecem dovoljno, lako su me eliminisali, ako uletim lozacki medju njih koristeci citav arsenal (za mene su to bili uvek pistolj, precision rifle i katana) plus hakovanje neprijatelja, ne mozes a da se ne osecas dobro. ne znam koliko sam samo puta pomislio "CDPR je napravio onako floaty i clunky mehaniku borbe u Witcher 3, neverovatno je koliko je napucavanje utegnuto, svaka im cast". kritika ide na mehaniku voznje automobila, proveo sam celu igru vozeci motor a automobile sam vozio samo kad sam morao. jako nespretno i cudno izvedeno.
druga najbitnija stvar - prica. oooooo, kako je ovo samo maestralno izvedeno, i dalje razmisljam o celoj prici. o prvoj najbitnijoj uvodnoj misiji, o svim sporednim misijama, o zavrsnici... napisao sam nekoliko postova ranije da mi je keanu reeves mozda najgora karika u celoj glumackoj postavi da bi mi se misljenje o johhnyju silverhandu promenilo za 180 stepeni. sve u ovoj igri, sto ima iole smila za pricu u kojoj se V nalazi, uradjeno je sa razlogom. uradjeno je tako da se pravi jedan ogromni kolaz o Vjevom uticaju na svet i na samog sebe, da tek kada se sve odigra i sve slegne, dobije se jedna predivna slika. stotine sitnih momenata koji te samo sve vise i vise uvlace u CP lore. kada sam guglao nesto neobavezno, izasao mi je kao google search predlog heavy spoiler o kraju igre; u tom trenutku sam se smorio, ali cak da svi znaju kako se CP zavrsava, to je samo mali deo, jer ceo taj put mora da se prozivi - ova igra nisu samo main misije. sporedne misije i sporedni likovi su to sto unosi zivot u CP svet i stvara osecaj prisnosti sa celom pricom. citav svet je i te kako uverljiv, realan, natera te da se po 100x zapitas da li je ovo stvarno buducnost koja nas ceka, toliko usavrsene tehnologije oko nas a nikada veci cemer na ulicama. reklame, bilbordi, radio stanice, nista tu nije nalepljeno da stoji eto tako, vec sve ima logike i postojano je u vremenu i mestu. jako cesto sam stajao i gledao reklame za pice, oruzje, implante jer sam se stvarno osecao kao deo modernog sveta koji treba upiti i osetiti.
kritika na deo price:
odabrao sam da dam johnny-ju kontrolu nad mojim telom i onda sam odabrao da se zrtvujem da bih spasao V-ja. ceo epilog gde se oprastam od Panam i kada odlazim u svemir na novi gig mi je jako mlako, naspram dotadasnje price i cele price u Phantom Liberty. i dalje ne mogu da razumem sta su hteli tim krajem da pokazu. takodje, one poruke u creditsima, od strane ljudi sa kojima sam toliko vremena proveo i promenio zivote su izuzetno genericke i nisu mi se uklapale ni malo u dotadasnje iskustvo
kao sva ta sminka oko Night City-ja koja ga cini tako uverljivim, dozivljaj je potpun zahvaljujuci muzici. ja sam jedan od onih koji gase radio u GTA igrama kada udju u kola, ali ovde sam voleo da pustim bilo sta da ide na radiju, da slusam muziku i zapisujem numere koje su mi se posebno svidele, a kada bih sisao sa motora, pustio bih da radio svira i dalje jer mi nije smetao, imerzija je bila jos veca sa upaljenom muzikom. svakako kada su bitne stvari u misiji, muzika se sama prekidala. zvuci reperitanja puske su spot on, animacije repetiranja takodje, da sam mogao, odvrnuo bih zvucnike na max dok sam se igrao, ali dobro, i slusalice su posluzile sasvim dovoljno.
ovo je igra koja nikada nije ni pokusavala da bude GTA, mislim da su vise povrsna ocekivanja pojedinih ljudi stvorila takav narativ. da je ova igra bila GTA, ne bi ni u pola bila tako dobra i kvalitetna kao sto sada jeste. drago mi je sto je bilo toliko i konstruktivne kritike na sam engine i probleme u igri, ne bi sada bila tako kvalitetna i sa minimalnim manama, ali mi je zao sto je neki ljudi nece nikada ni odigrati jer su propustili taj momenat i jednostavno su presli na nesto drugo - to sam mogao biti i ja, ali srecom, nisam. i ono sto je sigurno, odigracu CP2077 jos jednom, mozda jos detaljnije nego sada i znam da cu opet uzivati kao i prvi put. srecom ima dovoljno raznovrsnih krajeva da opet bude isti osecaj
I posto mi se sada ni tetris ne igra posle ovog SPOMENIKA od igre, bolje onda da pisem o istoj, nego tako da lutam po backlogu i teram sebe da upalim nesto sto nije CP2077...
Zato ja cuvam najbolje igre za kraj, iako imam preko 50 igra u backlogu, Cyberpunk cu zadnjeg ili medju zadnjima odigrati, jer bi mi se desilo isto to sto i tebi...
Isto tako VR cuvam kad se ocisti ceo backlog, jer posle VR-a vise nista nije isto.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.