• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Crtani filmovi sa starom sinhronizacijom

Можда је ово најбоља тема да питам: За друга тражим назив цртаног филма, не знам да ли је приказиван код нас. Не знам да ли је амерички, аниме или нешто треће. Као неки дјечак је изгубљен у снијегу и има привиђање да је са њим другарица или сестра, шта већ... а у ствари није. Да ли је остављен од стране мајке, не знам.
И тако дочека крај филма, умре у снијегу, мислећи да је са том дјевојчицом.

Danas sam se pozabavio epizodom serije Otkrića bez granica - Merenje vremena. Snimak ove epizode sa kasete koji se moze naći na Internetu je problematičan. Zvuk je dobar ali slika nije. Zato sam postojeći zvuk namontirao na ovaj kvalitetniji video snimak. Evo ga:

Nažalost bolji snimci za ovu seriju se teško nalaze na netu. Ovo što sam postavio je neki arapski snimak na koji je namontiran zvuk sa RTB sinhronizacijom.

Btw ovo je originalni, problematični, snimak ove epizode:

Doing God's work. Sasvim sam siguran da ovu epizodu imam na kaseti.

Zdravo svima. Treba mi pomoć, sećam se da se devedesetih prikazivao neki edukativni crtać, gde je baka objašnjavala svašta dečaku i devojčici. Da li se iko seća kako se zove, i možda znate gde može da se nađe. Bila je divna epizoda o začeću prilagođeno za decu, sada ništa slično ne mogu da nađem na srpskom.

Zvuči
Zdravo svima. Treba mi pomoć, sećam se da se devedesetih prikazivao neki edukativni crtać, gde je baka objašnjavala svašta dečaku i devojčici. Da li se iko seća kako se zove, i možda znate gde može da se nađe. Bila je divna epizoda o začeću prilagođeno za decu, sada ništa slično ne mogu da nađem na srpskom.

Zvuči mi kao nešto iz "Otkrića bez granica". Prošlo je dosta vremena, a meni su neke druge teme ostale u pamćenju. Možeš da vidiš neke inserte na prethodnoj strani.

Znam o kom crtacu pricas ali ne mogu da se setim kako se zove. Ostalo mi je u secanu da je bio kanadski crtac. Pa sam tako uspeo da pronadjem ovo na vukajliji. Mozda ti pomogne u daljoj potrazi.

Moje telo i ja

Emisija seksualno-edukativnog karaktera prikazivana na nacionalnoj televiziji početkom devedesetih, u okviru školskog programa. Bila je veoma kvalitetno urađena i u potpunosti je nadoknađivala izostanak seksualnog obrazovanja u školi (koje uzgred ni danas ne postoji, ali zato postoje veronauka, građansko vaspitanje i slične budalaštine). U ovoj emisiji se bez uvijanja i okolišanja saopštavalo klincima šta je seks i kako se u sopstvenom seksualnom životu treba ponašati. Glavno mesto zauzimao je kanadski crtać u kome je baka pričala svojim unucima o svemu što bi trebalo da znaju o seksu, završavajući svaku epizodu sa "To vam je deco, već druga priča", o kojoj bi nastavila u narednoj epizodi. Jaka je bila i špica emisije, na kojoj je Rambo Amadeus pevao pesmu o seksu (pogledati priložen video).
Moja generacija je odrastala i učila se seksu na ovoj emisiji. Današnje generacije odrastaju na zabranama gledanja seksualnih sadržaja i crvenim kružićima 12-18.

Čini mi se da se crtać zvao 'Seksualno obrazovanje' a 'Moje telo i ja' bio naziv emisije u kojoj se prikazivao, ali možda grešim. Uspeo sam da ga iskopam u nekom krš kvalitetu ali dovoljno da se vidi o čemu se radi:

Last edited:
Tražio sam ovo godinama, našao snimak ili dva, pa opet izgubio.

Francuska produkcija

Сексуално васпитање. То сам гледао као клинац од 4-5 година и нисам баш најбоље капирао. :D Штета што нема бар једна епизода на српском сачувана негде.

kao kad sam igrao parasite eve na japanskom....koliko sam ja shvatio pre nego sto beba dodje baba ulazi da stavi draperije kako bi bebi bilo toplije.

Heh, jedino što se sećam od uvodne špice je "kako sam nastala ja, i moj mali brat Kristofer bi želeo to da zna" na samom kraju.

Back
Top Bottom