• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Baldur's Gate III

Dal ce biti Zelda ugrozena kao igra godine?
Videcemo :D
Trenutno smo na 94.

U0isHhs.png

Danasnji concurrent rekord i dalje raste, jos nije dostignut peak.

Sutra uvece ce biti verovatno najvise igraca. Radna nedelja najzad gotova, sutra se i ja najzad bacam na igru.

Sta li je posledica bas ovolike popularnosti, najverovatnije letnja susha igara, pa ljudima dobro dodje da konacno igraju nesto...

Sta li je posledica bas ovolike popularnosti, najverovatnije letnja susha igara, pa ljudima dobro dodje da konacno igraju nesto...

Larian does not miss.
logo-large.png

wLpQ4O7.png

+ Baldurs Gate IP
+ Larian upgrade-ovao celu prezentaciju da bude jako cinematic
+ dokazan kvalitet prikazan u Early Access-u [gde igra bila kupljena preko 2 miliona puta]
+ non stop pozitivne impresije od svih

Last edited:
znam sve to, a za minus mozes da stavis da lici previse na divinity 2, medjutim ostajem pri tome da je letnja susha ipak najveci faktor...

Bas je super, vreme bas leti dok se igra. Za pola dana igranja skoro stigao do 4. nivoa.

Poneke bitke su na prvi pogled bas teske, ali samo se treba dobro postaviti i skoristiti spell-ove i poteze. Oni "paladini" kod Karlach su me bas sabili 2 puta, ali sam ih uz priomenu taktike masakrirao, maltene su me jedva ostetili.

Sad sam i kompletirao party koji mi se svidja. Ja sam Sorc i vodim Karlach barbarijanku, Shadow cleric-a i Astarion thief-a.

Igra je danas stigla do 712K concurrent na Steam-u.

Last edited:
Evo posle dvadesetak sati jos po neki utisak:

-najverovatnije cu ovde da prestanem da igram, obzirom da su questovi sto se ide dalje u prici sve vise i vise zabagovani, ocigledno je pocetak testiran najdetaljnije; definitivno fali jos po neki patch.
Poceo quest za Hag, non-lethal prebio (patosirao) dvojicu koji su probali nju da napadnu, dosao joj u kucu, rekao devojci da sam se borio sa njima i samo ih onesvestio, na sta je ona pocela da kuka na foru NOO EVERYONE IS DEAD, onda se igra malo zbunila, ponovo pustila istih par linija dijaloga, da bi me onda vestica napala bez mnogo povoda. Izgleda da non-lethal igra ne registruje kako treba?
-Igra izgleda fantasticno, a voice actori treba medalju da dobiju za performans.
-borba je uvek odlicna, uvek ima prilike za neko zezanje, prvi put kad sam gurnuo goblina u provaliju je bilo hilarious :D
-koncept je upravo obrnut u odnosu na prvi Baldur's Gate- umesto ogromnih oblasti gde retko sta ima da se uradi ili vidi, ovo ima manje oblasti apsolutno prenatrpane razlicitim aktivnostima, NPCjevima, mini i mikro questovima, bukvalno satima na svakoj lokaciji moze da se zadrzi da bi se videlo sve, a i dalje nisam siguran da sam video sve na istrazenim lokacijama :D
-sam role-playing je veoma izvestacen, i igra cesto ne nudi nikakve opcije u dijalozima u situacijama gde je veoma ocigledno sta bi moj lik u takvim situacijama radio,
recimo ja igram paladina, Astarion ispred mene na moje oci hladnokrvno nabije random liku noz u oko, uz pricu ha ha, ma vidis da je budala, na sta moj paladin, jebeni interplanarni policajac/inkvizitor/sudija ima da izjavi nesto na foru "jao pa nemoj to da radis nije u redu ajmo idemo vazi nema problema"
. Kontam da je ovo radjeno jer bi u suprotnom bilo previse posla, ali je cesto bas cringy.

Sve u svemu, ovo je manje vise Divinity OS trojka u DnD "oblandi". Bice fantasticno kad ga upatchuju kako treba, definitivno su pozurili sa izbacivanjem iz early accessa.

*edit* evo primetio sam veoma bizarnu stvar, ne bi mi toliko privuklo paznju da isti ovakav propust ne postoji i u Pathfinderu... evo ovo je level up screen. Aj recite mi ko je ovo? Kako se on zove?
Baldur's Gate 3 (2560x1440) - (DX11) - (6 + 6 WT) 8_7_2023 6_46_19 PM.png

Kontam da bi ja to naravno trebalo da znam, ali opet, level up screen... gde nigde ne pise ime lika koji se leveluje? Jel to kosta neke dodatne pare? jel nisu imali mesta na ogromnom praznom ekranu nigde da napisu ime od cetiri slova? :D
Doduse Pathfinder je po ovom pitanju jos gori, jer na level up u pojedinim trenucima ne pokazuje ni portret ni ime, nemate pojma koga levelujete :D

*edit 2* evo i ovo. Uncommon! Uncommon sta? Sta je ovaj item, jel toliki problem da pise "Amulet" negde? Samo po slici ne mogu da zakljucim sta je, kruna, ogrlica, prsten, neko cudno oruzje?
Screenshot 2023-08-07 202331.png

Last edited:

Zelda, hold your pants...

Baldur’s Gate 3 Expansion Unlikely But Not Impossible

Level 12-20 adventures require a different way of doing things in terms of antagonists you're going to have to deal with, which require a lot of development to do them properly. Which would make this much more than an expansion in terms of development effort. A lot of D&D adventures are sub-level 12 for precisely that reason. So it sounds like neat, easy expansion material until you start thinking about it, and it's not as easy as one would imagine.

I know what we want to make, and the team also knows where we're heading. We'll see where that lands. I've learned in the past you need to be careful announcing things before they're ready because sometimes you have to cancel them because they don't work out. We could work on a Baldur's Gate 3 expansion and it could be boring, and we should stop working on it. Because if we would continue on something that's boring, we would then have to sell it to you, and then we'd have to say 'here's a boring thing, and we want you to buy it.' That would not be cool. So we have to have the freedom to experiment and do our stuff. And then, when we're ready to announce it, we will.

Kako sam sa uzivanjem juce izmasakrirao Gith bazu u starom manastiru, noseci Blood Of Lathander u ruci klerika! Tu sam se i prvi put ozbiljno posvetio Stealth mehanici, da se bolje priblizim protivnicima i zapocnem bitku kako ja zelim. Malko je OP, ali posto protivnici brzo postaju masovni spellcasteri koji rade sve i svasta, oberucke prihvacam sve vrste pomoci koje igra nudi.

Alhemiju nisam takao, mogao bih pogledati sta sve tamo ima.

View attachment 10512

97 i nastavlja da raste :D

Ja sam u Divinity voleo stealth da se lepo pozicioniram za borbu.

Back
Top Bottom