• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Baldur's Gate III

Joj kako mi balice idu kad posetim thread, nije mi dobro. Nemam vremena sad a izgaram od zelje za BG3.

Ko može preporuka da se organizuje da igra co-op, vrhunsko je iskustvo kad se dogovaraju pristupi i taktike za borbu.

Evo upravo udjoh u act 3, igra je fantasticna, prica je za sada sjajna, ali je bukvalno prozeta bugovima, svaki aspekt igre je grub i nedoradjen; bukvalno strepim u svakoj konverzaciji sta ce sledece glupo da se desi:
-da li ce da prekine recenicu na pola (pa sam stekao naviku da brzo citam subtitlove da mogu da pratim o cemu se radi),
-da li ce NPC na neko pitanje greskom da odgovori recenicom koju je vec rekao ranije (Karlach i jebeni zabagovani infernal engine quest),
-da li ce mi od svih izbora u dijalogu dati samo "1. continue" koji zapravo "naslepo" bira jedan od pravih izbora,
-da li ce neka pozadinska glupost da mi prekine dijalog jer dijalozi ne pauziraju igru i desava mi se da me igra uvuce u borbu u sred dijaloga ili lik s kojim pricam bukvalno pogine jer stoji u vatri ili na kiselini ili slicnim glupostima,
-svaka nova oblast u koju udjem mi automatski "zakaci" tajmovane questove koji tiho failuju u pozadini ako se usudim da long restujem bez da uopste znam da sam ih dobio,
-a onda posto ne smem da long restujem moji companioni se ponasaju totalno random sto se tice njihovih prica, romansi (koje takodje same od sebe failuju bez da mi igra uopste da izbor da o necemu pricam) itd itd.
Neke deonice deluju kao da nisu istestirane maltene uopste, posle sto sati igre sam upravo prosao kroz deo koji posle par turnova opali game over bez ikakvih mogucnosti za role playing, sejvovanje (zapravo ironicno u uglu je iskocilo nesto tipa "save successfull: constitution"), rolovanje d20, samo bato game over jepse loaduj, sta, nisi imao ovakvu situaciju do sada, deal with it :D
Prvi "veliki" boss fight mi je bio totalno random ludnica jer sam uspeo da nabedim bossa da preskoci prvu fazu i onda je krenula druga faza u sred dijaloga, bez ikakvog obzira na pozicioniranje, totalni lom, ne znam kako sam uspeo da dobijem ali mislim da ni sama igra nije vise znala sta radi u tom trenutku :D

Sve u svemu, bice ovo medju najboljim RPGovima kad ga propisno okrpe. Guram i dalje, bio jedan veliki patch a sad ce uskoro i drugi, videcemo :D

Ali to je ono šta je fascinantno meni, sa toliko bugova i problema mi i dalje igramo i tvrdimo da je jedna od najboljih igara u skorije vreme, možda i ikada. To samo govori o kvalitetu igre.

E sad, da li treba igra da dobija ovako visoke ocene iako je dosta toga work-in-progress i pušteno, deluje, bez testiranja? Koliko drugih igara i timova odlažu igru sve dok ne bude sve propisno urađeno i testirano, onda to nije fer prema njima... Zamislite koliko sati i frustracije je bilo kod igrača. Da li treba nagraditi igru visokim ocenama iako tehnički je daleko od gotove igre?

Po meni ne treba, treba namerno dati nižu ocenu, a kada/ako izađe Enhanced verzija ili ako patchevi toliko promene igru da postane skoro bez bugova, onda opet uraditi review.

Ne treba nagrađivati/kupovati obećanja (popravićemo mi to).

A sa druge strane, potpuno razumem kritičare koji igri daje visoke ocene, ovo iznad samo kažem šta bih ja uradio.

Pa veoma ocigledno su je pozurili zbog Starfielda, kad trazim pomoc online sa bugovima vidim da mnogi postoje vec godinama, provlace se kroz Early Access kao "nisu game breaking" pa im nisu prioritet ;P
Sama cinjenica da je Patch 1 izasao za par nedelja od launcha sa hiljadu i kusur fixova pokazuje koliko jos nije bila spremna igra za "pravi" launch :/
Totalno se slazem da bi review trebalo (i moralo) revidirati ili raditi novi posle znacajnih promena i opravki. Bezveze je da igra "zauvek" nosi neku smesnu ocenu ako je u medjuvremenu postala znacajno bolja.

Imam osjećaj da ja nisam triggerao toliko bugova kao vi 😄

Ali svejedno, kad krene konačna borba s Raphaelom i vrag počne pjevati svoju vlastitu pjesmu i onda još baciš Otto's irresistible dance spell na njega (ima nizak wisdom zbog čega lako faila wisdom save 😄) pa ne samo da pjeva nego i pleše... 10/10 :ROFLMAO:

Samo cu vam reci, nedaj boze da potrazite nesto na wikijima poput forgottenrealms.fandom, jer vec na sve strane ubacuju spojlere iz BG3 :(

Mislim genericki na D&D uopste, ako hocu da se edukujem i procitam nesto o, recimo, relevantnim bozanstvima, ima velike sanse da cu da naletim na endgame spoilere za BG3 :/

Mislim genericki na D&D uopste, ako hocu da se edukujem i procitam nesto o, recimo, relevantnim bozanstvima, ima velike sanse da cu da naletim na endgame spoilere za BG3 :/
Da, zato što je to sad postalo canon lorea D&D-a :D

Igra se ne boji da precuti mnoge stvari. Oni koji znaju D&D lore odmah mogu da prepoznaju ko je Shadowheart, a novajlije ce to saznati tek kasnije tokom kampanje.

Za vas znalce lorea, pretpostavljam da Emperorov identitet nije bio poznat od ranije, tj. da je njegova poveznica s likom koji je poznat od ranije retconana u BG3?

F5SdA-qXMAARwPw

PS5 ima PC Ultra podesavanja grafike, rocksolid 30fps quality mod i dobar 60fps mod.... koji bivaju unisteni do sub-30fps u gradskom Act3 okruzenju. CPU bottleneck kojem nema spasa.

Back
Top Bottom