• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Baldur's Gate III

Auh, u jednom klipu i Gorion i Boo… teško ću odoleti

ALI

Ja sam mnogo glup i nestrpljiv za potezni combat, plus igra će biti toliko velika da nisam siguran da imam vremena da se posvetim. Zbog ta dva velika faktora mi mnogo teško pada što ću verovatno propustiti treći deo mog omiljenog CRPGja 🥲

Ja koji sam idućih 10tak dana na 20 Mbps internetu:

7a1l4n.png

Čak ni GeForce Now verzija nije još spremna.

Cestitam svima sa brzim netom sto igraju igru. Ja cu krenuti sutra [ili prekosutra].

Inace, bas impresivne brojke za launch. Potezna igra nadmasila sve sem jedne igre iz 2023. godine [Hogwarts koji je na nedostiznih 879k concurrent].
N6pMxG7.png

edit-
C0lVwfP.png

Last edited:
Evo utisaka za sada:

Poceli sinoc sa suprugom coop; interfejs je mozda jos bolji nego Divinity za gamepad, izuzetno je lako i intuitivno uz dodatak 2-button quicksejva.
Za sada nemamo nacin da spojimo sliku u jedan ekran kad smo blizu na mapi, tako da igra forsira split screen sto je totalno debilno i idiotski i oba divinitija su imala ovu funkciju;
Combat je ekstra jer simultano igramo- kad je nas turn, igramo oboje odjednom, i cekamo se samo kad endujemo turn. Lepa promena u odnosu na DOS.
Igra se ponasa kao da postoji jedan "glavni" igrac i cutscene se vrte samo oko njega; ovim se stice utisak da je multiplejer malkice "tacked-on" i kao nekakav afterthought, ali nismo mnogo presli pa ostaje da se vidi kako ide dalje;
Dijalozi su neverovatno zabagovani i samo zbog toga je igra morala da sedi u Early Access jos bar godinu dana, ono je totalno nedopustivo i sramotno. Gubimo od price posto neke scene ne mogu da se prate jer ili nema voiceovera, ili se dijalog posle par sekundi forsirano nastavlja (kao da lupamo skip sve vreme), likovi cesto stoje bez animacija dok pricaju, sve u svemu ume da izgleda kao nekakvo nedovrseno indie govno a ne ultra hyped legendarni AAA nastavak legendarnog BG-a.
Mozda je ovo posledica igranja coop-a, ali svejedno je prilicno jadno (DoS 1 i 2 nam to nikada nisu radili).

Nikada nisam probao local co-op ali je online co-op bio flawless u DOS2.

Revieweri su sigurno svi igrali singleplayer čim kažu da bugova ima gomila ali su sitni što je negde i očekivano.

Da, nigde nisam video ili čuo da je neko imao problema sa dijalozima, možda je to baš zbog local coopa. Mada nisam ni video da je iko igrao local coop :D

Što ne znači da to nije sranje inače.

To je generalno problem u poslednje vreme, niko ne igra lokalni coop (zbog cega i nema vise igara sa lokalnim coop-om); ocekivano je da stambena jedinica ima jedan racunar na kome se igra najvise jedan covek odjednom, ne daj boze da neko ima zenu gejmera :P

A jbg za ovakav tip igre je online co-op mnogo udobniji a pretpostavljam i češći način igranja. Nije mi palo na pamet da uopšte i postoji local co-op. :D

Igra se ponasa kao da postoji jedan "glavni" igrac i cutscene se vrte samo oko njega; ovim se stice utisak da je multiplejer malkice "tacked-on" i kao nekakav afterthought, ali nismo mnogo presli pa ostaje da se vidi kako ide dalje;
pa svaki BG se vrti oko glavnog lika, da je icewind dale npr imalo bi smisla da je oko grupe...

Back
Top Bottom