• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Stigla mi Mafia na red, presao sam vec bio sva 3 dela kad su bila izasla, nego sad zelim da probam definitivne verzije, i kolko cujem, kec je odlican i on je jedini pravi remake od nule, a dvojka je samo remaster, dok je trojka sranje, jel tako?
Ako si presao sva tri dela kada su bili aktuelni zasto pitas dal je trojka sranje ako si je presao?
Nemoj igrati te igre nije to za tebe...

@2CR4ZY Definitive Edition keca je remake prve igre iz serijala, dvojke je remaster koji sadrži i sve story DLC-e, a trojke sadrži sve story DLC-e i Bonus Pack-ove (tri dodatna automobila i oružja).

Koliko ti igara jos ostalo da probas/odigras da bi dosao do zlatnog foldera?
U silveru imam jos 20 igara da bih stigao do zlatnog foldera, ako ne racunam VR folder gde me cekaju 70 igara koje igram uporedo, i sve one igre koje ce izaci u medjuvremenu, kao i one koje su izasle, a nisu jos uvek razbijene.
Ako si presao sva tri dela kada su bili aktuelni zasto pitas dal je trojka sranje ako si je presao?
Nemoj igrati te igre nije to za tebe...
Ne secam se, davno bilo, mislim da je bila napljuvana, a sad kad pogledam ocene, vidi se da i jeste.
Takodje pricaju i da je tu definitivna verzija odradjena najslabije, pa i na to mislim.

U silveru imam jos 20 igara da bih stigao do zlatnog foldera, ako ne racunam VR folder gde me cekaju 70 igara koje igram uporedo, i sve one igre koje ce izaci u medjuvremenu, kao i one koje su izasle, a nisu jos uvek razbijene.

Ne secam se, davno bilo, mislim da je bila napljuvana, a sad kad pogledam ocene, vidi se da i jeste.
Takodje pricaju i da je tu definitivna verzija odradjena najslabije, pa i na to mislim.
Slabija od prethodna dva ali i dalje odlicna mafia igra je treci deo :)
Meni dvojka najbolji deo samo je kec remake najbolje odradjen kao igra bez problema ali da su tako odradili i dvojku bilo bi extra :)

@2CR4ZY Meni je Mafia 3 ok igra, naravno nije bez mana, ali vredi je odigrati. Kad je izašla bila je potpuni raspad, kao što je (nažalost) slućaj i sa većinom današnjih igara, ali su je kroz patch-eve doveli u pristojno stanje, tako da može da se odigra. Odlična je muzika u igri, vožnja i pucnjava su sasvim solidni, priča takođe, sve u svemu (IMO) Silver folder igra. 😄 Jedino što ako kreneš redom da ih igraš, dok dođeš do trećeg dela ćeš verovatno već biti zasićen takvog gameplay-a, a možda i nećeš.

Last edited:
Postoji velika verovatnoca da cu biti prezasicen, jer to se desilo i sa GTA definitivnim verzijama, promesacu malo sa ostalim igrama, ali da, overicu i trojku.

Postoji velika verovatnoca da cu biti prezasicen, jer to se desilo i sa GTA definitivnim verzijama, promesacu malo sa ostalim igrama, ali da, overicu i trojku.
Dvojku sam presao 2010 kada je izasla i odma posle na hard na 360 tada,posle sam presao kec remaster i dvojku prosle god i onda napravio pauzu pa 3 deo posle mesec ili mesec ipo dana i onda posle trojke ponovo presao dvojku remaster na serijix cisto da se potcetim koliko je dobra ta igra :) mislim da cu je preci jos jednom drugi deo dogodine kada nadjem vremena :)

Ja igram trenutno keca, odlican je Remake, osim misije sa voznjom. Ono sto bi nekima moglo smetati je da igra ima sistem kretanja, pucanja i generalno bilo kakve akcije sa vecim wind upom i inercijom svakog poteza, nesto sto je redje u danasnjim igrama zbog zelje igraca za brzom igrom i laksom kontrolom.

Pokushao sam Mafia 3 pre koju godinu, mislim da se dobijala igra besplatno ili je dolazila u nekom bundle. Jednostavno mi nije legla, ne znam da li je do vremena u kom se odigrava, ili me jednostavno ne radi ta mafija pricha, ali nisam je mogao igrati duzhe od par sati.
No, juche sam kvalitetno igrao Deus Ex: Mankind Divided. Save scum-ujem, jer sam u mogutjnosti, pogotovo kada je hakovanje u pitanju. Za sada sve radim stealth i nikoga ne ubijam, ali sam morao ubiti jednog policajca u robot odelu.

20240910225209_1.jpg
20240911202108_1.jpg20240911204555_1.jpg20240910183746_1.jpg

Prešao sam Deus Ex: Mankind Divided. Trebalo mi je nekih dvadesetak sati, ali nisam radio sve sporedne misije (većinu jesam). Uspeo sam iskoristiti killswitch na Marchenkoa i stigao sam spasiti sve delegate (znao sam da je dobra ideja štekati one boostere za energiju, pošto sam trčao do delegata u full camo cloak). Tibor je uhapšen :(, Radich se krije, Silhouette počinju sa radom u parizu, Za Talosa kažu da je umro od alkohola, a spomenut je i moj upad u banku. Nije me preterano iznenadilo ono u poslednjem sinematiku sa Delarom, bila mi je sumnjiva od prvog susreta, a pogotovo nakon što sam je uhvatio u Millerovoj kancelariji. No, nisam očekivao da je u Iluminatima.

Fino me je zabavila igra, išao sam full stealth, nisam ubio nikoga, osim onog jednog policajca kojeg sam spomenuo ranije. Naravno, uz full stealth je išlo i maksimalno hakovanje svega. Igra mi je izletela na desktop tri puta u toku prelaženja, ali srećom nisam izgubio mnogo vremena jer sejvujem ko besan. Pored tih problema, bio je mali bug prilikom prelaska sa prerenderovanih videa u igru, delovi HUDa s leve i desne strane bi bili odsečeni dok traju dijalozi, ali pored toga nije bilo problema sa UW, to jest mislim da sledeći bug ima veze sa UW:

20240913160953_1.jpg

Samo dva-tri puta mi se desilo da vidim likovima unutrašnjost glave, pa kapiram da to ima veze sa UW rezolucijama. Pored par problema, nije bilo bagova koje sam primetio.
Čini mi se da je igra prekratka, iako sam proveo dvadesetak sati u njoj. Voleo bih da je bilo više misija, kao i sporednih misija, ali kako drugačije praviti DLC? :p Ako se nakanim da ponovo igram igru, definitivno ću bataliti stealth i pacifizam - SVI će umreti!

Sve u svemu, prva Deus Ex igra mi je omiljena, ali nakon nje ide Mankind Divided, pa Human Revolution. Invisible War nisam igrao, a kapiram da neću. Krivo mi je što je izrada nove Deus Ex igre prekinuta. Nisam mnogo pratio vesti, ne znam da li je neko drugi preuzeo rad na igri, ali nadam se da će biti još Deus Ex igara.

20240912151522_1.jpg

20240912151952_1.jpg20240913155509_1.jpg

Presao sam sabotera drugi put u zivotu posle 14 ili 15 god,znam da sam ga odma po izlasku presao na hakovanom 360 (zlatna era gejminga)
Ovaj put je na ps3 na oled cx 55''
Kako dobro izgledaju igre za ps3 na oledu to je neverovatno,precu jos haze i trtansformerse war i fall of sajbertron u nedostatku kvalitetnih igara na ps5 prelazim neke igre iz moje kolekcije koje su mi najdraze ali da ne tupim vise.
Igra kao igra sada vec ima zastareli cover sistem jer se prilikom naslanjanja na ivicu zida ili objekta automatski stavljate u taj mod ,medjutim dobro zamisljen disguse mod je za sunjanje i stealth misije gde nacistima mozete da uzmete odelo posto ih savladate u stealth modu i ima sasvim ok misija ali samo jedan pogresan korak prel;azite u rage tj kombat mod i nararvno svabe sa smajserima rokaju nemilosrdno.
Mehanika voznje je malko slabija ali nije toliko losa sobzirom da nije sve u igri kao u gta ili saints row ,vise je neka kombinacija asasins creed i gta posto ima i pentranja po zgradama pariza i raznim drugim objektima.
Inace igrao sam na ps3 super slimu onom najskrnavijem i mogu vam reci da je razlika osetno bolja u gempleju i da nema frame dropova kao na fatu jer sam pravio poredjenja cak i obican slim ne nosi igru kao superslim tako da je igra na superslimu progledala,nararvno nije savseno jer ima nekih delova gde se desava tering ali je i vise nego igrivo na superslimu :)
Sporedne misije pa skoro da ih ni nema sto i nije lose ali nisu dosadne i sasvim su ok i dobro rasporednjene,presao sam sve osim kutija koje se nalaze razbacane svugde po parizu ali posto nisam trofy hunter ostace i tako do daljnjeg,sve u svemu igra je itekako dobra ko ima priliku moze je probati i na pc,u osim konzola postoji i pc verzija koja je verujem superiornia tako da dajte igri sansu ako bas ne znate sta cete da igrate :)
Evo par slika
IMG_20240915_123643.jpg
IMG_20240915_123813.jpg

IMG_20240914_195312.jpg
IMG_20240915_133352.jpgIMG_20240915_144039.jpg
IMG_20240915_125411.jpg

Stigla mi Mafia na red, presao sam vec bio sva 3 dela kad su bila izasla, nego sad zelim da probam definitivne verzije, i kolko cujem, kec je odlican i on je jedini pravi remake od nule, a dvojka je samo remaster, dok je trojka sranje, jel tako?

Predjoh remake keca, vrhunska igra, bas kao sto je se i secam.
Igrao sam na Classic, kako bi bila visoka tezina, kao sto je bila i u originalu, preko dzojpeda je pogotovo teska, nije mi se svidelo kako je tu reseno nisanjenje, dosta laguje i neprecizno, te sam igrao sa misem.

Prvo sto upada u oci, necu da kazem da svi glavni likovi uopste ne lice na sebe iz originala, ali poprilicno su drugaciji i to mi je mozda i najveca zamerka na igru, naviknes se vremenom, ali mogli su makar malo da budu slicniji, ovako Tommy Angelo skoro nema veze sa sobom, debeli Pauli isto, Sam... ma ni Salieri...

Grafika je odlicna i bas dobro optimizovana, pici i u 4K.

Ona misija sa voznjom sto je jako teska, dolazi vec negde pri pocetku igre, sto je bas nezgodno, laksa je od originala, ali morao sam da konsultujem YT za savete, jer sam bio blizu odustajanja i ti saveti su mi pomogli da preguram dalje.

Ova igra ima najbolju pricu u zanru i likove, nema tu sta da se prica, GTA tu nije ni do kolena, a o Watch Dogs-u da i ne pricam i slicnim igrama poput Saints Row-a itd... ovo je kvalitet za jedan dobar italijanski, mafijaski film.

Gameplay odlican, osim onih delova gde vozis gradom do sledece misije, taj deo u open world igrama je nesto sto najvise mrzim u vezi njih, smatram da te stvari vidis i iskusis sasvim dovoljno i tokom samog igranja misija, ali jbg open world, mora to vestacki da se produzi... ali ovde najmanje smeta, ovo je vise rant na ostale open world igre.

Igra je izazovna, doduse sad vec osetno laksa, kad vec znas sta te ceka... pistolj mi je bio nekako najpouzdanije oruzje, samo su padali headshotovi.

Sad neko vreme da igram nesto drugo, pa cu se vratiti remasteru dvojke i trojke.

Solidnih 8/10

Interesantno mi je kad se tebi nesto vise svidi nego meni, nisam navikao 😁 eto kazes gameplay odlican ali meni bas bode oci zaostalost dizajna, skoro svaka misija je isti sablon, odvezes se negde, krenu stvari po zlu, i onda se boris sa nekoliko talasa neprijatelja. Svaka ta borba je ista, naidje njih desetak, pobijem ih, pomerim se u sledecu zonu i opet nadju novi i tako u krug.

Meni je gameplay veoma raznovrstan i napucavanje je baš dobro odrađeno, i uvek se oduševim kad ubiješ protivnika, koliko je dobra animacija kako lepo se priljubi uza zid, uz lokvu krvi, baš su realno to odradili.

Upravo sam prešao Senua kec. Šta napisati... lepa grafika, interesantne mehanike, igra je iskustvo za čula, koje mi je brzo dosadilo, pogotovo posle n-tog talasa jednih te istih neprijatelja, i neprestanog TRABUNJANJA, psychobabble-a, i word salada. Sve u svemu igra je dosada, koju nisam mogao da prestanem da igram. PS sva sreća kratka je.

Last edited:
Back
Top Bottom