• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Songs of Conquest je igra inspirisana Heroes of Might and Magic 3 gde je sve, namerno, malo dugačije. I dalje postoje već postaljena naselja koje možete da gradite ali je sve daleko ograničenije nego u HoMaM igrama, jedinice vojske su količinski ograničeni (na primer najviše 20 pešadinaca u jednoj grupi, maks 9 grupa po heroju) ali i dalje moraju da pripadaju heroju, borbe su onekoliko komplikovanije zahvaljujući terenu koji sada može doneti prednosti ali i meni konfuznije, heroji su mnogo mehanički mnogo prostiji itd. Muzika i efekti su ok a grafika je lepa ali baš pikselizovana u odnosu na uzor. Sve u svemu deluje zanimljivo i za sada je veoma zabavno.

Druga igra koju pokušavam da naučim je arkada Rabbit. Tabačina koji je izdao, verovali ili ne, Electronic Arts. Već duže vreme znam za nju i nikada nisam video da se igre spominje pa reko da joj se vrati i stvarno pokušam da načim da igram. Mehnički još nisam ni zagrebao po površini kako treba ali ne deluje nešto kompleksno sa jedinom posebnošću u obliku životinjskih duhova koje možete prizvati što modifikuje određene napade kao i daje par novih. Grafički igra deluje odlično sa velikim manga likovima i jasnim nekako duhovito slatkim dizajnom. Kada smo već kod dizajna on je prilično udaren i žao mi je što je ovo jedina igra firme AORN. Voleo bih da vidim još od ovog dizajnera. Sve u svemu treba probati. Akcija je brza i fluidna, animacija odlična a dizajn tera osmeh na lice.

P.S. igra je izašla 10 dana pre prvog Bloody Roar-a. Kakva koincidencija!
P.P.S. Ako ni zbog čega drugog ovo treba igrati zbog emo Chronoa :P

Rabbit01.jpgRabbit02.jpgRabbit03.jpgRabbit04.jpgRabbit05.jpgRabbit06.jpg

Last edited:
Zavrsih i Resident Evil 3 Remake. U pocetku mi se ucinilo da ce mi se dosta manje svideti od drugog dela ali tokom igre utisak se dosta popravio. Posto sam verovatno medju poslednjima na ovom forumu koji je ovo igrao necu mnogo tupiti o sitnicama. Opsti utisak je pozitivan. Odlicna adaptacija legendarnog orginala. Ako bih morao da biram koja igra je bolje odradjena rekao bih za nijansu dvojka.

Ako je i cetvrti deo uradjen na slicnom nivou veoma se radujem igranju istog. Takodje podrzavam sve buduce remakove RE igara.

Last edited:
Прешао сам Shadow Warrior 3. Требало ми је неких 6.5 сати, што испада да је таман за ту игру. Први и други део (они нови, не стари из деведесетих), сам прешао више пута. Први прелазак на normal, други на hard, али не верујем да ћу радити то са трећим делом. Можда ако будем узимао игру на Steam. Није ми се допала као претходне две игре.

Највећа замерка је проклети platforming. Није ми се допало у Doom: Eternal, овде још мање. Свиђа ми се кретање у игри, дупли скок и dash су кул, али качење о куке и трчање по зидовима ми је сметало. Имао сам пар гејминг новинар момената где сам се губио по платформама, али није било претераних проблема, осим што смара. Последњих сат-два су критични по том питању, мало је фалило да престанем с играњем.

Игра изгледа сасвим лепо, често је шарена с пријатним бојама, али има и снежних делова које сам једва чекао да оставим иза себе. Радила је ок на мојој машини старој скоро 5 година, али сам очекивао боље перформансе. Повремено је фрејмрејт нагло падао, без обзира на подешавања у игри.

Форице које Lo Wang, Hoji и остали ликови просипају умеју да буду океј, али и лоше - што је нормално за овај серијал, немам замерки. Само напуцавање ми је било кул, али арене у којима се акција одвија су ми често ишле на живце. Пошто је игра сада јебени платформер, арене су прилагођене томе. Често ми се дешавало да паднем у провалију, али није превелика казна за то. Само једном ми се десило да ме игра respawn-ује испод арене уместо на њу, па сам се заглавио у loop умирања док ми није исцеђен сав health.

Boss-ова има само два, што ми је океј. Било би боље да их нема, али добро, не бих да плачем око тога. Први ми се више допао од последњег. Непријатељи су разноврсни и дефинитивно их има пар којих сам се плашио и гледао да их се што пре решим. Оружје је скроз на месту, није било ни једно које нисам хтео да користим. Сачмарица када се апгрејдује да не захтева reload је дивота. Дешавало ми се да остајем без муниције, али срећом Lo Wang има катану, а и у аренама има муниције која се respawn-ује после неког времена.

Прича ме је изненадила. Није ништа специјално, али је симпатична, поготово ако готивите ликове.

Дарежљивих 7.5/10, јер не желим да сам butthurt због платформисања.

Forza pet,extra je kampanja mod u igri za sada mi se svidja,nabavio sam sve delove pa idem redom.

f0bfe511d449fdb63778c42d537bfb62.jpg
36a3e72c85cb460c7c610f7322d350bc.jpg

Послато са WP26 помоћу Тапатока

Last edited by a moderator:
Počeo sam da igram Caslevania ReVamped, dan made projekat koji je pretvorio prvu Castlevania igru u Metroidvaniu. I tek što sam krenuo da igram mogu da kažem da ovo nije standardna Metroidvania. Već prvi glavonja, onaj džinovski šišmiš me ubija kao krmaču na svinjokolji. Ali sa druge trane ima odličan CRT filter pa grafika izgleda stvarno nostalgično :P

Počeo sam da igram Caslevania ReVamped, dan made projekat koji je pretvorio prvu Castlevania igru u Metroidvaniu. I tek što sam krenuo da igram mogu da kažem da ovo nije standardna Metroidvania. Već prvi glavonja, onaj džinovski šišmiš me ubija kao krmaču na svinjokolji. Ali sa druge trane ima odličan CRT filter pa grafika izgleda stvarno nostalgično :p

Jel open bor igra?
Ima gomila novih bet em upova i extra su a najjace od svega ps3 ih pusta lagano :)

Zavrsio sam dva indija, relativno svezi Planet of Lana i klasik Brothers tale of two sons, Lana je jako fokusirana na audio vizuelnu prezentaciju mislim da prvih 4,5 poglavlja moze komotno da se sabije u jedno i oseca se kao filer ako vam se ne gledaju lepi pejzazi, tek negde pred kraj se zagonetke malo pojacaju i prica dobije vise materijala. Ukratko simpaticna igra bez velikih mana osim malo sadrzaja.
Sa druge strane vidim zasto se Brothers smatra klasikom, igra obiluje raznovsnim lokacijama, zagonetkama, jedinstvenim kontrolama i univerzalno ispricanom pricom, kojoj odsustvo dijaloga na neki nacin i doprinosi dozivljaju. Zaista vredi odigrati uprkos godistu koje igra pokazuje, mane su samo kvalitet grafike.

Odigrao sam Ocarina of time 3D na 3ds. To je prva 3d Zelda koju sam odigrao pre 7-8 godina i tada mi nije nesto bila legla. Sada kada sam je odigrao jasno mi je zasto je kultna. Nakon toga sam presao prvi put Majora's Mask 3d. Igra koja mi se uopste nije svidela kad sam je u to neko vreme probao. Igra me je prijatno iznenadila i taj sistem vremna i loop u kome su svi je jako dobro odradjen. Ima delova koji su me smarali , na primer plivanje sa Zora maskom u questovim, cesto ume kamera da zabaguje pa ne znas vise ni gde si ni sta si. Ali generalno vrh igra i bas mi je drago da mi je posle toliko godina kliknula konacno posto sam bio prilicno ubedjen da je nikad necu preci 😅

Zeznuli su iz nekog razloga to plivanje u 3D verziji i još neke stvari. Plivanje je bilo baš cool u originalu a u 3D je nerfovano.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Metroid zero mission na NSO je za mene najbolja igra koju sam igrao ove godine. Neverovatno mi je sta je postojalo na maloj rucnoj konzoli jos pre 20 godina. Odlicna mapa i backtracking koji ni u jednom trenutku nije naporan. Jako zanimljiv rpg dodatak u vidu nadogradnji odela pa postepeno na kraju Samus postaje totalno badass lik.
Jos mi se dopao i onaj osecaj kada se zaglavi u progresu pa onda posle pronadje resenje. Nesto slicno mi je bilo i kada sam igrao Elden Ring npr....
Nastavljam sa uzivanjem dalje da igram sve iz Metroid serijala sto sam propustio do sada.

Da, ja odigrao ovaj deo na 3DS-u prošlog leta. Remek delo. Najviše me oduševio i iznenadio onaj deo kada Samus ostane bez odela pa igra mora jedan deo da se igra i stealth.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Da to je bas super pogotovo sto se kasnije vratis u taj isti deo mape ali se igra kompletno drugacije sa full odelom. Samo ne znam da li je to postojalo u prvoj Nes verziji ili je dodato za ovaj remake?

Da to je bas super pogotovo sto se kasnije vratis u taj isti deo mape ali se igra kompletno drugacije sa full odelom. Samo ne znam da li je to postojalo u prvoj Nes verziji ili je dodato za ovaj remake?

Mislim da je to i kad igras bez odela dodato za Zero Mission. Odličana igra svakako.

Definitivno odigraj i Metroid Fusion za GBA isto je fantastičan.

Metroid zero mission na NSO je za mene najbolja igra koju sam igrao ove godine. Neverovatno mi je sta je postojalo na maloj rucnoj konzoli jos pre 20 godina. Odlicna mapa i backtracking koji ni u jednom trenutku nije naporan. Jako zanimljiv rpg dodatak u vidu nadogradnji odela pa postepeno na kraju Samus postaje totalno badass lik.
Jos mi se dopao i onaj osecaj kada se zaglavi u progresu pa onda posle pronadje resenje. Nesto slicno mi je bilo i kada sam igrao Elden Ring npr....
Nastavljam sa uzivanjem dalje da igram sve iz Metroid serijala sto sam propustio do sada.
Šta je NSO? Nintendo Switch Online?

Ima ta verzija neke prednosti u odnosu na GBA verziju?

Da,Switch online koliko znam osim boljeg/veceg ekrana i rewind quick save mogucnosti sve je isto kao u GBA verziji. Meni je jako prakticno da igram takve igre na switchu zbog lakog j brzog prebacivanja sa TVa u ,,krevet" mod 😀

Videću onda da li da igram na Switchu ili Powkidy X55, svakako mora da se igra portable.

Pocheo sam juche Happy Game

Trenutno je na popustu, ispod 4e je.

Amanita Design igra, shto znachi da je na foru Samorost i Machinarium. Happy Game je veoma mrachna igra, puna krvi i nasilja, shto je meni uvek plus. U nekim momentima me podsetja malo na Johnny the Homicidal Maniac strip, najvishe zbog tog meshanja slatkih likova sa nasiljem. Nije teshka igra, nema preteranog mozganja, pa ako vam se ne dopada atmosfera, artstyle i nasilje, ne verujem da tje vam se dopasti igra.

Back
Top Bottom