• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Ja bi isao sad peske po PS5 kad bi mogao na njemu da opalim KZ2 u 4k/60 lagano.

Ma imaš toliko naslova samo na ovom forumu koje ljudi pominju a nisu mrdnule sa ps3. BILO BI LEPO da možemo sad jel presudno nije ništa presudno

Privatna činjenica?
Navešću samo neke od najpopularnijih igara, Uncharted Trilogy, Last Of Us, GoW 3, GTA V, Skyrim, Bioshock, Batman, Dark Souls, Tomb Raider..
Killzone 2-3, Motostorm, Twisted Metal, Ressistance kolekcija, MGS 4, MGS HD kolekcija, Siren itd.... Ima gomila igara koja je ostala zakljucana na PS3 jbga.
Svakako bi bio lep feature umesto da mi 80 blue ray igara za PS3 stoji na polici i ne sluzi nicemu.

Killzone 2-3, Motostorm, Twisted Metal, Ressistance kolekcija, MGS 4, MGS HD kolekcija, Siren itd.... Ima gomila igara koja je ostala zakljucana na PS3 jbga.
Svakako bi bio lep feature umesto da mi 80 blue ray igara za PS3 stoji na polici i ne sluzi nicemu.
Inače bi svaki dan igrao svaku od tih 80 igara, znamo svi kako to ide. :D

Ima igara koje nisu portovane, ali većina najvećih heavy hittera jeste portovano, i naravno da bi bio lep fature (više igara je dobra stvar u svakom slučaju za korisnika), samo navodim da iz Sony perspektive (znači nema veze sa ličnim željama) omogućavanje igranje PS3 na PS5 nema puno smisla, pogotovo što vrlo lako može da padne još neki remake/remaster iz PS3 ere koji još nije portovan.

Last edited:
rekao bi da oko 40% tih heavy hittera nije portovano...raspravljalo se ranije o ovome.
to da sony konzola ne podrzava barem ps1 i ps2 je sramota, blago naslova samo "truli".

Nema veze imam ja 4 puta više blu rej filmova, nije poenta da ih svaki dan sve pustim opcije su u pitanju, a Undenisa je Soni saterao u ćošak
Slažem se za opcije ali porediti filmove i igre nema mnogo veze u tom smislu jer filmovi ne stare na taj način. Lakše je gledati film koji je star i 70 godina ako je dobar nego igrati i samo 10 godina staru igru ako mehanika deluje zastarelo jer su se u međuvremenu standardi previše promenili.

Pravda za Undenisa svakako. Nisam rekao da Sony nisu pičke nego da se mnogo romantizuje taj momenat igranja starih igara koji se zapravo ne bi desio ni da je plug & play 4K 120FPS samo da ubaciš disk.

Sto bruka? Pa nece moci ni PC ekvivalent - RX 6600XT / RTX 2070S / 2080 - da tera native 4K 60fps.
A CPU je u principu half-cache Ryzen R5 3600, 6 core Zen2 [dodatna 2 core-a su istavljena za OS].

Na kraju krajeva, konzole su ostale na malo iznad 200W, dok se u PC sferi samo CPU moze da nadmasi takvu potrosnju. RTX3080 je 350W sam po sebi.

Da su izdali konzolu koja trosi ~400, onda bi to vec bio opasniji hardver. I kad izadju midgen update konzole, verovatno se nece pojacati potrosnja, vec se se napredak osetiti zbog recimo 5nm proizvodnog procesa. A tada, PC hardver ce biti opet daleko.

rekao bi da oko 40% tih heavy hittera nije portovano...raspravljalo se ranije o ovome.
to da sony konzola ne podrzava barem ps1 i ps2 je sramota, blago naslova samo "truli".

Za PS1/PS2 se već slažem da je bez veze što ih na PS4 nije bilo, postoji nada za PS5..

Back
Top Bottom