• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Ako nastavim sa AC Shadows ubice me u pojam i Japan i samuraji i komplet sve,necu biti nikakav za Yotei a koji ce smem da se kladim biti 10x bolja igra.
Neverovatno dosada gde jednu te istu stvar radis stotine puta. I kontrole me iritiraju, nevidjeno neprecizne, bezveze sve kad treba negde doskociti,spustiti se, usunjati se kroz prozor, sve uradi samo ne to sto sam hteo :)
Lepa je grafika, lep je ceo settings, grad,sela i okolina ali preterali su ga, mapa da je duplo manja pa opet bi bila velika. Ne vidim potrebu za ovoliko ogromnom mapom i mali milion misija. Na 20h sam i mislim da tu stajem, dosadno i sve isto da sumiram.

Cekam Mafiu ali na osnovu novih trejlera ne obecava ni to
To je taj ubisoft, ne umeju da se zakoce nego moraju da prave 50+ sati suvoparnu igru a realno Japan ima tolko dobru mitologiju a i pravu istoriju od koje su mogli da prave Witcher 3 quality sidequest-ove.

Ako nastavim sa AC Shadows ubice me u pojam i Japan i samuraji i komplet sve,necu biti nikakav za Yotei a koji ce smem da se kladim biti 10x bolja igra.
Neverovatno dosada gde jednu te istu stvar radis stotine puta. I kontrole me iritiraju, nevidjeno neprecizne, bezveze sve kad treba negde doskociti,spustiti se, usunjati se kroz prozor, sve uradi samo ne to sto sam hteo :)
Lepa je grafika, lep je ceo settings, grad,sela i okolina ali preterali su ga, mapa da je duplo manja pa opet bi bila velika. Ne vidim potrebu za ovoliko ogromnom mapom i mali milion misija. Na 20h sam i mislim da tu stajem, dosadno i sve isto da sumiram.

Cekam Mafiu ali na osnovu novih trejlera ne obecava ni to
Taj rad, neverovatno koliko su open world rpg-ovi smorili....
Pre neki dan sam probao Witcher III koji sam presao u svoje vreme, ali sad nisam izdrzao da odigram ni par dana... uzasna smaracina i to postala...
Jedini open world rpg koji me sad ne mogu smoriti su Zelda i verujem Elden Ring...
Igram RDR2 trenutno, obzirom da sam preso keca, verujem da cu i ovaj preci, makar na silu, verujem da cu se vezati tamo negde na polovini igre, ali za sad (Chapter II), mi je smarachina... ali verujem da ce biti sve bolja i bolja sto budem duze igrao...

Gejming penzija nam se blizi.
To sam i ja mislio, imam sada 40 godina i imao sam i PS5 i XsX i retko kad sam ih palio a kad jesam, retko kad mi neka igra zadrzala pazhnju cak i ako je free (gamepass). Reko jbt dal je moguce da me ne radi ni gaming vise u slobodno vreme. I onda sam kupio Steam Deck i ponovo se navukao na igre. Igram i nove al mnogo vise starije igre i tu sam izvalio da nije problem u meni nego je danasnji market tolko prenatrpan mid open world igrama, sve je isti sablon, sve je fetch quest itd. Ne kazem da i dan danas ne dobijamo bisere...novi Indy me je odusevio ali daleko manje takvog kvaliteta imamo i 10 puta vise dobijamo 6/10 sto se tice zabave i jednostavno nemam tolko vremena kao klinac da tracim vreme na suvoparne igre.

Nije problem u nama, problem je u danasnjem izboru igara i ceo corpo sistem koji ulaze filmski studio pare i samo gleda kako da te pare uzme nazad.

Taj rad, bez duse, samo pare, pare pare...
Par likova u garazi naprave bolju igru nego sto danas AAA studiji to urade...

Last edited:
Taj rad, bez duse, samo pare, pare pare...
Par likova u garazi naprave bolju igru nesto sto danas AAA studiji to urade...
Ja ne znam sto se nekako to izgubilo tamo od 2010e kada su modderi uvek postojali i ko god je napravio neki poshten i popularan mod, obicno su te kompanije njih i zaposhljavali. Danas zahvaljujuci socialnim medijima, imas free statistiku sta vecina trazi i ovi opet kontru lupe. Na primer Ubisoft "Ocemo Japan!"....ok evo vam Japan al crnac je glavni lik...EA "ocemo remake naj popularnijeg NFS (most wanted 2005), dobijemo remaster MW iz 2012, naj bez licniji NFS naslov ikada. U prevodu, who asked for this?

Igram Touhou Mystia's Izakaya. U pitanju je simulator restorana u Touhou svetu. Mislim da su kineski fanovi napravili igru. Ukratko: preko dana skupljate hranu, a u toku notji pripremate hranu. Za sada mi deluje prosto i kao da nema dubinu, ali igram tek 18 sati, mozhda se neshto promeni.
Za sada mi je okej razbibriga, likovi su slatki i simpatichni, a gameplay loop mi je dovoljno zarazan da me tera da levelujem lika i otkrivam nove recepte.
Engleski prevod je povremeno kriminalan, ali uspevam pretji preko toga. Mozhda otvorim thread o igri kasnije, ali za sada sam okej sa ovih par rechenica.

1754166166620.webp
1754166186293.webp
1754166196616.webp

Upravo me posetila Reimu Hakurei <3 <3 <3

1754166219589.webp

Ja ne znam sto se nekako to izgubilo tamo od 2010e kada su modderi uvek postojali i ko god je napravio neki poshten i popularan mod, obicno su te kompanije njih i zaposhljavali. Danas zahvaljujuci socialnim medijima, imas free statistiku sta vecina trazi i ovi opet kontru lupe. Na primer Ubisoft "Ocemo Japan!"....ok evo vam Japan al crnac je glavni lik...EA "ocemo remake naj popularnijeg NFS (most wanted 2005), dobijemo remaster MW iz 2012, naj bez licniji NFS naslov ikada. U prevodu, who asked for this?
Укратко је објаснио и дотакао се неких кључних разлога за овакво стање гејминг индустрије.

Укратко је објаснио и дотакао се неких кључних разлога за овакво стање гејминг индустрије.

Slazem se sa svime al kad sam ga video da pokusava da unisti Manhacks u HL2 sa magnumom...pa gde brate uze taj pistolj da juris njih 😂

Slazem se sa svime al kad sam ga video da pokusava da unisti Manhacks u HL2 sa magnumom...pa gde brate uze taj pistolj da juris njih 😂
Само овај снимак сам гледао од њега, изашао ми у препоручено. Не знам чиме се још бавио. 🙂

Ne znam ja kakve vi igre igrate, ali da ja igram igre koje su mi bolje nego većina od pre, to je činjenica.
Saglasan. Ima poprilichan broj dobrih starih igara, ali ako sklonim nostalgiju u stranu, vetjina su daleko manje igrive od novih. Mozhda nisam igrao dovoljno dobre igre u proshlosti, ali retke su one koje dobro ostare.

Da, te starije su dosta neigrive i neudobne za danasnje pojmove uglavnom.
Medjutim, kad sve stavis na papir, vise ie uzivao u tim starim igrama, nego u novim danas, iako su nove igre u svakom smislu bolje...
Sta to govori? Predozirali smo se, prerasli, iscrpeli, dosadilo... vec dugo niko nista novo ne nudi... u toku godine mozda naleti neki biser, ali ranije je to bilo cak i na nedeljnoj bazi... to su bile zlatne godine i taj osecaj se ne moze povratiti, kad je nesto novo, sveze, zanimljivo.

Nudi se novo. Ne u svetu gde se sve cifra prema tome da ima najmanje šanse da uvredi ikoga već u svetu manjih igara gde autori često rade sa dovoljno malim timovima da izbegnu napade određenih grupa ili u pojedinim retkim slučajevima ih makar na neko kraće vreme ignorišu.

Naravno ranije je bilo mnogo lakše imato nove ideje jer ih je toliko malo bilo iskorišćeno a i tehnička ograničenja su terale maštu da dodaju sveu novu dimenziju koju bi svaki igrač u svojoj glavi stvorio tačno prema svojim preferencama. Igre poput Law of the West sa osmobitnih kompjutera su bile dizane u nebo iako je skoro sve u igri ekstremno ograničeno.

Ali nije sve crno. I dalje dobijamo igre poput Cyberpunk 2077 ili Red Dead Redemption 2 prema kojima su i stara remek njihovih žanrova dela u velikoj meri ekstremno ograničena. Igre poput Captain Blood (za osmobitne i 16bitne kompjutere) ili čak i Fallout 2 imaju fenomenalne priče ali čak i najbolja dela drugačije udaraju kada te žena moli da lažeš njenog muža da ga ne bi ubili i vidiš i čuješ svako osećanje u njenom licu i glasu.

Znam da ništa neće priči mehaničkom savršenstvu tetrisa jer je to prosto nemoguće ali sve drugo je daleko nadmašeno.

Back
Top Bottom