• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

To je vrlo jednostavno za objasniti - odnos ponude i potražnje.

Zamislite sad neko napravi novi Morrowind, ko bi to igrao? Isti broj ljudi koji je igrao onomad i niko više, možda bi par novih igrača probalo i odustalo.
Taj broj od onomad je danas 10% igrača (ako i toliko). Zamislite sad da Bethesda pravi novi Morrowind za 10%, ne ide to tako.

Jednostavno je, daj publici šta želi, daj novi Fortnite sa partijama do deset minuta, daj novi TikTok gdje max. dužina videa 2,5s, jer se nema živaca gledati nešto duže, daj AI da ispriča lektiru za minut...

Pa čak i mi, 'ajmo reći stariji igrači, ko bi od nas danas igrao OW RPG bez fast travela?

A i taj pojam "zlatno doba" mi se popeo na onu stvar. Nama je zlatno doba poslije rata i bombardovanja, kad nismo imali ništa, pa je sve bilo dobro.
Zlatno dobar filmova, odeš u bioskop dva puta godišnje, pa mora film valjati. Prevališ pola zemlje da nabaviš kasetu Iron Maidena, slušaš do iznemoglosti, pa mora valjati, kupuješ paket od pet diskova FFVIII jer uvijek jedan ne radi, a neće da ti prodaju pojedinačno ili uvaže reklamaciju - pa mora valjati...

Danas, kad imamo sve, ništa ne valja, kako?
Ko mi brani da i dalje igram Morrowind i HL? Je l' mora sve što izađe da bude po mom ukusu?

Užasna stvar je ta nostalgija, jednostavno se ne sagledava sve realno već "onaj osjećaj od prije", fuck that shit.

Pa čak i mi, 'ajmo reći stariji igrači, ko bi od nas danas igrao OW RPG bez fast travela?

Evo ja. Kao i mnogi drugi igrao sam Cuberpunk 2077 bez fasttravel-a.

Ali da se razumemo ta igra je izuzetak gde je svet relativno mali i kretanje je brzo i zabavno. I opet koristio sam prizivanje vozila non-stop. Razumem šta si hteo da kažeš. Danas bi skoro svi otpisali igru koja ima taj deo odrađen kao Morrowind.

Last edited:
Kakva igra! The Drifter je point n click avantura od jedno 6-8 sati a prica ala Stranger Things / Twin Peaks. Ne znam zasto ova igra ima tako slab marketing al prica je kvaliteta kao Disco Elysium stim sto je ovde sve savrseno voiced, pogotovu glavni protagonista savrseno odradio posao. Mozete da poginete na vise mesta mada je to donekle i poenta (da ne spojlujem) a i kada umrete odma se resetujete pred smrt i imate novu priliku da napravite drugu odluku. Sve ima smisla, nema glupih P&C ne logicnih resavanja problema a prica samo vuce, nisam mogao da se odvojim od igre. Kontrole su isto intuitivne, koristite samo thumbstics, levi za pokret a desni za odabir item-a na mapi tako da nema da se zamajavate da klikcete u nedogled dal sa necim mozete da rukovodite. Definitivno overite:

Last edited:
Kakva igra! The Drifter je point n click avantura od jedno 6-8 sati a prica ala Stranger Things / Twin Peaks. Ne znam zasto ova igra ima tako slab marketing al prica je kvaliteta kao Disco Elysium stim sto je ovde sve savrseno voiced, pogotovu glavni protagonista savrseno odradio posao. Mozete da poginete na vise mesta mada je to donekle i poenta (da ne spojlujem) a i kada umrete odma se resetujete pred smrt i imate novu priliku da napravite drugu odluku. Sve ima smisla, nema glupih P&C ne logicnih resavanja problema a prica samo vuce, nisam mogao da se odvojim od igre. Kontrole su isto intuitivne, koristite samo thumbstics, levi za pokret a desni za odabir item-a na mapi tako da nema da se zamajavate da klikcete u nedogled dal sa necim mozete da rukovodite. Definitivno overite:

Procitao sam i Dajhardov review, cini mi se kao odlicna igra. Moracu je kupiti kada zavrsim sve sasavosti koje sam kupio skoro. Drago mi je videti point and click avanture u novom/starom ruhu.

Sama gaming industrija je odvratnija nego ranije iz razloga što sada i jeste industrija u pravom smislu reči pa se vodi računa da bude safe, da se ispune razne norme koje su nekad OK a nekda debilne itd. Prati šablon svega ostalog što je mainstream i to je to.

Opet, dobrih igara ima više nego ikada, samo ima i više smeća kroz koje se mora kopati što opet traži minimalnu količinu vremena. Naravno postoji i momenat da ne samo što nemamo više dečji mozak kome su i 5/10 igre do jaja nego nam i jednostavno to više nije nešto novo.

Ne mislim da se radi o nekom prerastanju i da se automatski biološki postaje premator za igre nego se čoveku više promene životne okolnosti da postane teže uživati u igrama kako treba. Jbg ne ide baš dobro stres i rintanje na poslu dok paralelno nabijam 100 sati u Eldenu gde isto imaš solidan angažman mozga, mora da dođe malo do pregorevanja. Plus trovanje "vestima" i najavama iz industrije umesto da se jednostavno sedi i igra nešto kao ranije.

Meni je najteze da pokrenem igru, da dva puta kliknem na taj exe fajl, posle je sve lakse 😅

Sama gaming industrija je odvratnija nego ranije iz razloga što sada i jeste industrija u pravom smislu reči pa se vodi računa da bude safe, da se ispune razne norme koje su nekad OK a nekda debilne itd. Prati šablon svega ostalog što je mainstream i to je to.
pre svega se juri stabilan priliv novca koji ima zdrav godišnji rast. to je alfa i omega vodilja. na osnovu čega se rade kalkulacije kada izbaciti igru, šta ubaciti, šta izbaciti...

Jedno ne mogu da ukapiram. Šta je dovelo da takve promene u svim kompanijama sveta. Jel to neki set zakona ili je prosto nova kultura ili nešto treće.

Mislim kapirao bih da je ovaj novi sistem tu da pokušaju da pobede bum-bust cikluse koji vladaju svetom već ceo vek ili više ali očigledno da sve vodi sve većim prenaduvavanjima posle kojih će nemoniovno biti još veće propasti stoga mi ništa nije jasno. Bukvalno kao da niko ko ima značajan uticaj ne vidi dalje od 3 meseca...

Vide oni sve to i znaju bolje nego sto mi mozemo i da nagadjamo, samo ih jednostavno ne zanima. Corpo svet ima vrhunske filtere da na vrh izbije business sociopata tip ličnosti, i oni nit igraju igre nit ih interesuje kvalitet, ni odrzivost industrije, niti dugovecnost kompanije, on je tu ogranicen vremenski period i ako u tih par kvartala nakuca profite, isplatice mu bonuse. To je jedina metrika koja zanima vođstvo velikih kompanija.

Jedno ne mogu da ukapiram. Šta je dovelo da takve promene u svim kompanijama sveta. Jel to neki set zakona ili je prosto nova kultura ili nešto treće.
korporativna politika. jednostavno kad kompanija naraste do nekog nivoa, moraju tako jer sve vezano za upravljanje postaje eksponencijalno teže bez automatizacija i procesa koje donose korpo standardi.

Morao sam da smanjim težinu da bih ga pobedio, mislim da mi je ovo najteži boss fajt ikada ubedljivo.
Presao sam prvi dark souls na normal a ovo sam morao da spustim na easy...
Nikada nisu znali da izbalansiraju igru kroz story mod, kampanju pređem lagano sve na 5 zvezdica i onda na kraju sa hard spustim na easy da ne bi igrao 4 sata bez ikakvog efekta, prosto mi deluje ne moguce preći ga na hard za normal ako se ima srece da mu se pary poklopi inače ono sa okom na normal skida sve a na easy imate još jednu šansu što je ok.

Igrao sam king od fighter i nije ovako težak ni blizu, mislim da je doom eternal prvi dlc laksi od kazuje i akume na kraju bez razmišljanja

U još jedna glupost je da protiv akume na dodatnom fajtu kasnije ne kaže ti da treba stisnuti R1 kao sa heinachijem nego te ovaj ošiša uvek sa ultrom...

Zavrsio juce Wuchang, prilicno dobra igra, u rangu LoP.
Trebalo bi ovih dana da stigne patch koji ce resiti najvece gameplay zamerke (sporo healovanje i nedostatak i-frejmova dok ste na zemlji).
Igra je na gamepassu, tako da probajte, mozda vam se svidi.

Zavrsio juce Wuchang, prilicno dobra igra, u rangu LoP.
Trebalo bi ovih dana da stigne patch koji ce resiti najvece gameplay zamerke (sporo healovanje i nedostatak i-frejmova dok ste na zemlji).
Igra je na gamepassu, tako da probajte, mozda vam se svidi.
Wuchang odlicna odlicna igra.
Tesko je vratiti se posle 4-5 dana, gubim se i zaboravio sam dosta.

Sve nekako povezano medjusobno, precice (malo zna da bude zamarajuce pamcenje svega).
Imam osecaj ponekad kao da igram DS1 igru, koja je meni najdraza srcu. Ne znas kud ni kako.

Zasniva se na razumevanju mehanika i gear-a. Daje ogromnu slobodu (free respec u svakom trenutku).
Po meni, bolja igra od Lies of P, koja je dosta linearna. Pokidali su ga Kinezi.

Ako ste uvek želite da igrate Sonic igru u kojoj sonic može da izvede kombo od 20 udaraca džinovskim metafizičkim pesnicama kod je protivnik zamrznut na sekundu jer ste parirali njegov napad Advent Neon je za vas. Jedina mana koju sam za sada u prvih sat vremena igranja uvideo je da iz nekog razloga igra ne da sa podestim A na tastaturi za napad i ruka mi se grči od nepoznatog položaja. Pretpostavljam da ako preferirate džojpad da nećete imati daj problem.

Back
Top Bottom