• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Manje rezolucije izgledaju značajno bolje na CRTu. Nesavršenost tehnologije delimično prikriva nedostatke i nudi mnogo trikova koji jednostavno ne pale na drugim tehnolgijama.

Pogledaj samo poređenja starih igara na CRTu i LCDu i flicker modve na starim kompjuterima.

Pa jeste, to stoji, verujem da cemo nekad dostici taj CRT nivo, ali naravno u ovom modernom form factoru...

Manje rezolucije izgledaju značajno bolje na CRTu. Nesavršenost tehnologije delimično prikriva nedostatke i nudi mnogo trikova koji jednostavno ne pale na drugim tehnolgijama.

Pogledaj samo poređenja starih igara na CRTu i LCDu i flicker modve na starim kompjuterima.
Jbt dsivim se ovom trinitronu kako ima dobru sliku posle toliko godina :)

E pa da obavestim zajednicu, da je doslo do trenutnog i konacnog zaokreta, sto se tice mog backloga i nacina na koji mu pristupam, iako sam stigao do gold foldera, odlucio sam da ne igram vise igre od najlosijih, ka najboljima, vec da raspored bude od najstarije ka najnovijoj...

To se desilo zato sto u backlogu imam nekih 26 igra, pa iako je progres bio dobar, nije bio dovoljno dobar da tako nastavim.

Recimo jedan The Last of Us koji je izasao jos 2013-te, iako je remake iz 2022-ge, stoji mi vec predugo u backlogu, kao i druge vrhunske igre, koje su mi tu u top 10, pa po starom receptu ne bi u skorije vreme dosle na red, jer kako predjem neke igre, tako neke druge izadju u medjuvremenu, koje su uglavnom nekvalitetnije od tih bisera i samim tim ispada da treba da ih igram pre tih bisera, pa samim tim te najbolje igre mi ostanu vecito odlagane, dok ih ne pojede vreme...

Zato sam se odlucio na zaokret i poceo sam da igram te najvece bisere sad odmah, tim redosledom od najstarije ka najnovijoj 🍻

Poceo sam da igram Black Myth Wukong i dal sam uspeo 3 bossa da porazim, dalje nisam kadar :)
Ovog jednog u prvom chapteru sto ode u drugu fazu nema sanse... A ja sav srecan kad sam ga porazio u stage 1, skacem,krstim se i zahvaljujem Bogu, kad sam video filmic znao sam da nesto nije dobro :P
Uporedo sa BM Wukong sam poceo i AC Shadows, na njemu cu i ostati..mada i tu ima 1000 viewpointa, ? i ostalih cudesa za sta ce mi trebati 300 sati... Sta znam nije mi tako losa igra kako su je napljuvali, borba je ok, grafika predivna i na PS5 performance modu, mogu misliti kako je tek na PC... Prica ono moze da prodje.. Videcu kako ce se dalje odvijati i koliko ce postati repetivna, tek sam na 5h... Do Mafie i Gearsa Reloaded da imam sa necim da se zanimam..

Jos jedan shoutout za fan made HL2 mod. Dark Interval je jedan od dva postojeca moda koji su uzeli assete iz HL2 bete koja je procurela back in the day i pokusaj da sve to zalepe kao celokupnu igru. Ko je pratio HL univerzum, znace da je originalna ideja bila dosta mracnija igra u svakom smislu. Ukratko, ovo je mod kako je HL2 u prvom krugu trebao da ispadne a ne HL2 koji smo dobili. Traje oko 6-7 sati a rad na njemu su poceli jos 2017e. Graficki su dosta toga doterali, bolje teksture, osvetljenje...igrate bukvalno drugu verziju HL2 "what could of been" a da nema veze sa onim sto ste pre igrali. Iskreno mnogo zabavan mod, uopste nema osecaj da su ga radili neki klinci u svojoj sobi. Ko voli HL lore, ovo je must.

BTW ima i jos jedan Raising The Bar fan mod, druga ekipa su radili taj mod al istom se tematikom bave to jest sa originalnom betom al oni su skroz u drugom pravcu otisli i to cu overim kad zvrsim ovaj mod.

Pored AC Shadows poceo i Robocop Unfinished Business.. slabiji od prvog dela, rekao bih cak i da nije neke potrebe bilo za ovim polu nastavkom, expanzijom ne znam ni kako da ga nazovem. I dalje mi je napucavanje vrh, to je taj Robocop i dalje, ali ceo taj koncept da je cela igra unutar jedne zgrade mi je malo naporan i previse zatvoren. Bice tu sigurno cistokrvan nastavak jednog dana, obozavam ovu fransizu

Vratio sam se opet Fallout 76 i sada se lomim. Nisam igrao godinu dana i moj maksimalno prebudžen set perkova i opreme više nije ništa posebno. Da ne spominjem da je bag sa eksplozivnim bacačima plamena ispravljen. Da bi i pokušao da odradim najnoviji rejd morao bih opet da posvetim godinu i više dana kreiranju opreme i/ili trgovini listajući stotinje ako ne i hiljade spiskova stvari za trgovinu koji su okačeni kao google docs dokumenti po raznim forumima...

Momodora Moonlit Farewell je ok metroidvanija. Borba je ok, dizajn je ok, težina je ok, tajne su ok. Sve je OK. Ništa loše ali i ništa posebno. Bila je mnogo više zabavna nego iritirajuća ali ništa više od toga. Sve u svemu OK. Čak je i kraj ok.

....Dragon Loop je veovatno najiritirajuća metroidvanija koju nisam napostio. Igra ima par stvarno iritirajućih mehanika. Prvo sve se dešava u pet dana tj pet lokacija za snimanje pozicije i transkacije. Kada pristupiš sledećoj prođe jedan dan i kada uđeš u šesti igra se varti na početak. Svet ostaje otkriven i sve sposobnosti koje si sakupio ostaju ali se vraćaš na početnu poziciju. I mada imaš teleport pored početne pozicije kojim možeš da skočiš na mnoge lokacije za snimanje pozicija svaka ima određen dan asociran sa njoim tako da ako skočiš na neke odmah si na poslednjem danu što još otežava istraživanje,
....Drugo je da neke stvari možeš da poboljšavaš samo dok si u limbu između petodnevnih intervala što stvar dodatno usporava.
....Treće je veoma glup sistem promene spososnosti kojima otvaraš nove puteve. Bukvalno da bi promenio posobnosti moram da kliknem "TAB" da otvorim mapu, pa Q da pređem na narukvicu koja je znak za podešavanja sposobnosti i pomoćnika onda desetak klikova kurzorskim tasterima, enter za postvdu i opet tab da izađem iz menija, E sada dodaj tome da sada kada sam na pola igre ima delova gde često moram da menjam sposobnost svaka dva ekrana.
....Borba je ok. Imate samo jedan kratkometan napad i to je to. Dobijate neke dodatne opcije za kretanje vremenom ali neuobičajeno za žanr "dash" koji dobijete nije neranjiv. Neka od pomagala za kretanje mogu da se koriste kao dalekometna oružija i veoma su retko korisna. Uglavnom je bolje bolje naskočiti na proivnika i odvaliti ga sa 1-3 udaraca pre nego što AI reaguje. Pratioce sam koristio isključivo u tučama sa glavonjama i iskreno ubedljivo mi se najbolje pokazao samč koji samo prizovete i onda sam napada protivnike dok god imate magije.
...I pored svega nekako mi se ne da da odustanem od igre. Muzika je neprimetna ali grafički dazajn je chibi sladak. Teško da bi je ikome prepručio.

Ako nastavim sa AC Shadows ubice me u pojam i Japan i samuraji i komplet sve,necu biti nikakav za Yotei a koji ce smem da se kladim biti 10x bolja igra.
Neverovatno dosada gde jednu te istu stvar radis stotine puta. I kontrole me iritiraju, nevidjeno neprecizne, bezveze sve kad treba negde doskociti,spustiti se, usunjati se kroz prozor, sve uradi samo ne to sto sam hteo :)
Lepa je grafika, lep je ceo settings, grad,sela i okolina ali preterali su ga, mapa da je duplo manja pa opet bi bila velika. Ne vidim potrebu za ovoliko ogromnom mapom i mali milion misija. Na 20h sam i mislim da tu stajem, dosadno i sve isto da sumiram.

Cekam Mafiu ali na osnovu novih trejlera ne obecava ni to

Back
Top Bottom