• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Šta igrate trenutno?

Pošto me drži nesanica i igra nije dugačka pređoh Advent Neon. Veoma zabavna igra, Najveća mana mi je mnogo platformisanja u kasnijim nivoima sa čime kontrole nisu baš u navjboljem odnosu. Neke delove sam voleo ali drugi su mi bili čisto lupanje po komandama samo da nekako završim sa njima. Borbe su mi odlične i veoma raznovrsne al su u manjini u odnosu na platformisanje. I bez žickanja trouglića sam uspeo da kupim sva poboljšanja izuzev 3 do kojih mi nije bilo ni najmanje stalo. Takođe nisam našao nikakv razlog za jurenje ocena uspešnosti na kraju svakog nivoa kao i nekih A-Značaka kojih ima 5 za raznovrsne podzadatke u svakom od njih.

Igra nije uopšte teška da se pređe sobzirom da sam samo na drugom glavonji poginuo više od dva put. Možda postoji neki poseban kraj ako se postignu sve najbolje ocene na svakom nivou kao i pokupe sve A-Značke ali stvarno nemam nameru da se bakćem sa time. I pored toga što me je poslednja sekvenca već stvarno počela smarati zbog početnog platformisanja koji moraš naučiti napamet da bi ga uošte izveo i činjenice da je posle toga bila smešno laka igru mogu da preporučim kao malo lagane a bespredmetne zabave.

Last edited:
Presao sam spacemarine 2 i prezadovoljan sam nije tako kratka kako su svi opisali ali ni preterano dugacka,meni licno taman zbog mog posla a inace htao sam da probam gears reloaded i ono je takvo smece (skinuo sam pc verziju posto imam gamepas)
Jbt ne znam koji im je kurac trebao da onako upropaste oklop a posle sam skontao i modele lica i ostalo sto se tice textura i atmnosfere pogotovo.
Onaj dark vajb je bio nesto najbolje sto je krasilo igru a opet da ne verujem kako je ovo igra od pre koji dan iako je 2016 rimejk sa napumpanom rezolucijom..
1756750566774.webp
1756750582742.webp
Osim face brada kod markusa je isto bzvz a ovaj dum izgleda kao princ novog pazara....
Izgledaju mi nekako premladu i previse cisto a mozda se i malo tripujem jer je inace dosta svetlija sada igra ali opet...
Meni se stilski za sada i dalje vise svidjaju 360 verzije igara :) (bez obzira na ogranicenja hardvera)

Presao i ja danas reloaded i dalje je to stari dobri gears samo sada u 4k 😀
Jedino sto je stvarno dosta svetlija igra pa mi vizuelno vise lici na gears 4/5 nego na prvu trilogiju.
Izgubio se malo taj spoky moment.
Takodje sam presao i Shredder's revenge po 15. put samo sada steam verziju 😀

Pa i Ultimate Edition iz 2015 su reklamirali 4k pun gas itd...i ovo sad bukvalno isto, jedino osvetljenje neko cudnije, isprano sve nesto...nek nam daju sad 2. I 3.deo, dosta vise sa ovim prvim delom

Pa i Ultimate Edition iz 2015 su reklamirali 4k pun gas itd...i ovo sad bukvalno isto, jedino osvetljenje neko cudnije, isprano sve nesto...nek nam daju sad 2. I 3.deo, dosta vise sa ovim prvim delom
Trebali su lepo da odrade celu kolekciju kao onomad sa Halo MCC izdanjem.

Sprawl je odličan fps za bilo koga ko misli da su Doom 1 i 2 suviše spori. Sve vreme trčite kao da vam je Džejson Vorhis na raketnim rošulama za petama. I to nije uopšte loš opis jer dom dosta toga možete da pobijete pažljivim postavljanjem zaseda kada god uđete u jednu od arena sa većim brojem neprijatelja stajanje u mestu duže od sekunde je praktično sigurna smrtna presuda.

I igra je zamiljena oko toga da vas tera u brze i frenetične borbe i u pažljivo nišanjenje u toku svog tog vratolomnog sprintanja i parkor skakanja unaokolo. Naime skoro svaki protivnik ima slabe tačke i ako ga ubijete pogotkom u jednu od tih ranjivih tačaka (ili ga raznesete, ili ga dokrajčite katanom kada je na ivici smrti) iz njega ispadnje 20% života, adrenalin i municija za oružije (svaki tip protivnika uvek baca istu municiju). Adrenalin je ljuč svega jer na desni klik usporava vreme i natera ranjive tačke da svetle narandžasto crveno što stvarno štrči u poređenju sa sivo-brao-plavom paletom svega ostalog. Svako oružije može da nosi relatino malo municije stoga će te ih rotirati ali kako je, za sada (na 2 nivoa pre kraja sam) sve tako dizajnirano da će te ionako stalno menjati čime se napucavate.

Kao što rekoh, paleta boja je izrazito depresivna kao i okolina prema kojoj panorama iz filma Blade Runner deluje kao utopija. Muzika deluje debelo ispirisana animiranim filmom Ghost in the Shell, posebno naslovnom numerom "Making of a Cyborg". Atmosfera je super i to uz franatične ali proste za razumevanje borbe me vuku dalje. Ne sećam se kada sam zadnji put ovako želeo da nastavim da igram neki FPS. Jedino glavonje nisu na nivou ostatka igre. Prvi je izazvao onaj "ajde crkni više, dosadno je" osećaj a drugi je smešno prelak kada shvatiš šta treba da radiš.

Last edited:
Apsolutno fenomenalna igra i neverovatno koliko neki takav tip igre fali u danasnje vreme, nema nista cak ni slicno...
Nazalost nisam je nikad zavrsio, jer je previse teska ili sam ja previse glup.

Apsolutno fenomenalna igra i neverovatno koliko neki takav tip igre fali u danasnje vreme, nema nista cak ni slicno...
Nazalost nisam je nikad zavrsio, jer je previse teska ili sam ja previse glup.
Nisi glup, probaj ponovo. Sada matoriji bolje kontamo fore , i ja sam se cimao kao klinac al sem do tamo predzadnjeg nivoa, ne znam dal sam jednom uzeo neki walkthrough da pogledam za neku puzzle. Uglavnom sto je isto dobro doslo za ovaj tip igre, zagonekte su manje vise logicne a ne neko proseravanje. Mislim da smo pametniji sada da resvamao ovakav tip igara lol.

Al upravu si, ja stvarno ne znam ni jednu drugu P&C igru iz tog nekog perioda sa slicnom horor tematikom al naj bitnije, kvalitetom glasovne glume itd. Ljudi mi preporucuju Dark Seed al ne znam, igra danas izgleda ko povracka, nisam ljubitelj tih FMV karaktera.

Last edited:
Nedavno sam imao želju da igram nešto retro iz detinjstva, ali i nešto čega se jedva sećam kako je priča išla, i video sam Sanitarium na popustu za oko 4 dolara pa sam uzeo to. Pitao sam se kako će raditi na modernom hardveru, posebno na Steam Deck-u sa modernim kontrolama, ali sam bio prijatno iznenađen što je radilo odmah iz kutije bez potrebe za bilo kakvim community layout-ima i slično. Igra je stara, ume ponekad da bude nespretna za kontrolisanje, ali to mi nije pokvarilo uživanje. Bio sam klinac kada sam je prvi put igrao, verovatno oko 12 godina kada je izašla, i sećam se da tada nismo imali forume na koje smo mogli da se oslonimo za savete ili walkthrough-ove, pa se sećam da sam se mučio s njom. Sada ipak ima veze i sa godinama i iskustvom, jer mi je igra do sada imala savršenog smisla, sa ponekim zastojem, ali samo za jednu zagonetku sam morao da potražim rešenje.

Priča je apsolutni time-sink, igra je pravi mind fuck i obožavam to. Neću ništa da spoilujem za one koji još nisu igrali, ali učinite sebi uslugu i nabavite je, makar kada ponovo bude na popustu ili kupite key sa nekog sajta za male pare. Storytelling je odrađen vrhunski. Na početku nemaš pojma šta se desilo. Kako priča odmiče, polako dobijaš delice o tome šta ti se zapravo dogodilo dok prolaziš kroz ovo ludilo nivoa. Uglavnom igraš kao ti sam, ali ćeš kontrolisati i svoju sestru Saru i jednog kiklopa, i ti nivoi postaju baš, baš čudni. Ambijent je mračan i krvav, glasovna gluma je vrhunska za sve likove. Iako je stara igra, nije jedna od onih point & click igara gde zagonetke nemaju smisla uopste. Uglavnom se lako skonta šta treba sledeće da uradiš. Nisam čak siguran da uopšte postoji nešto slično kao Sanitarium. Jedino što odaje da je igra iz tog vremena jeste to što moraš da pixel-peepuješ da bi video s čim možeš da interaktujes i šta možeš da pokupiš. Predmeti se uglavnom lako uoče, ali s vremena na vreme nisam odmah primetio da tu ima vrata ili mesta gde mogu da kliknem. Inventar je prilično jednostavan, samo klikneš na svoj lik i otvori se izbor, a nikad nemaš više od 3-4 predmeta na raspolaganju, tako da ne moraš da pogađaš među 10 stvari dok jedna ne upali. Kao što rekoh, igra uglavnom ima smisla, a verovatno sam danas i malo pametniji nego sa 12 godina, pa i to pomaže :P Ako neko nije igrao, učinite sebi uslugu i nabavite ovu igru ako želite bizaran i story-driven P&C.

View attachment 18881 View attachment 18882

Shteta shto nisi napravio novi thread, izgube se ovakvi postovi u pileup temama :(
grehota. Inache sam saglasan, top igra! Veoma chudna, bizarna i poprilichno morbidna.

Pokemon Legends Arceus - sjajno.
Obrnuo priču za 30ak sati, još nije dosadila.

Malo me je smorio Sword, bukvalno sve isto kao prije, samo bolja grafika, odustao sam na pola igre, dao sestriću da mu stoji u kutiji sa igračkama.

Međutim, Arceus je pravo osvježenje, totalno neočekivano, mislio sam da je nešto između GO-a i Let's Go-a, ali je ipak fokus na istraživanju sasvim pristojno odrađenog open worlda, kao i na borbama, modifikaciji napada i sve ono što krasi canon igre, samo nekako bolje upakovano, da ne dosadi brzo.

Na 40+ sati sam i još nema naznaka da će dosaditi u skorije vrijeme, money well spent, za razliku od Sword-a i (pretpostavljam) ostalih canon nastavaka.

Preporuka za game boy nostalgičare.

Igram Banjo-Kazooie na Series X, nisam igrao BK ozbiljno još od N64, na svakih par godina upalim i igram prvi eventualno drugi svet,
sada sam stigao do 7. sveta i nameravam da odradim 100%, igra je stvarno dobra kako je i pamtim, veoma zabavna sa pregršt zanimljivih ideja,
jedino što bi kamera mogla biti bolja.
IMO igra je u top 10 igara ikada.

Last edited:
Back
Top Bottom