Zaboravio sam telefon za stolom sinoć na Beer Festu, ukapirao brzo, vratio se tamo 5min pošto smo krenuli, neko g* već uzeo telefon i ugasio ga.
Zvao jutros mts, kažu da sam uspešno blokirao karticu (jebeni kontakt centar banke ne radi pa me bio strah da mi ne provale u m-banking preko broja telefona), uskoro ću da uzmem novu sa istim postpaid brojem pa odmah u policiju na Novi Beograd da prijavim (radili te stvari tek od 7h jutros pa nisam odmah otišao).
Jutros čim sam stigao kući (2 i po sata od krađe) sam preko
https://www.google.com/android/find/ kliknuo na Factory Reset Device, tek onda video imam opciju Secure Device pa sam onda i to uradio (mada je telefon već bio osiguran otiskom prsta i paternom), pretpostavljam da će ipak samo da se factory resetuje ako ode online jer sam to prvo uradio i da više neću moći da ga nađem preko Google Find? Čini mi se da se g* koji ga uzeo nije logovao niti ga palio do sada.
Da li će policija moći da ga nađe preko IMEI-a koji imam na Find My Phone? Da li treba i da nađem kutiju zbog serijskog broja telefona ili nečeg drugog za policiju?
Pošto pretposstavljam da mi policija nikada neće naći telefon, koja je preporuka za upgrade sa Mi 9T Pro, znači kao što je i on bio, koji je sada najbolji telefon za najmanje para? Obavezno je da ima Oled ekran i Snapdragon shipset, što manji ili nikakav notch, prouizvođač i kamera nisu važni, veliki bonus je i 3.5mm ulaz za slušalice ali nije presudno ako sada mali broj telefona to ima.
PS. Ništa od moje kupovine Steam Decka...