• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Zanimljivi oglasi

Ja redovno stavim u listu zelja pa nikad ne licitiram. Uvek zaboravim. :)
Tako duze od godinu dana.
Nude SMS podsetnik, koji se placa, ma vazi...evo sacu. :D
Jos od kad su pretili ljudima grupnom tuzbom za 10din duga, ne mogu ocima da ih smislim.

Ostao Kupujem Prodajem tata mata za sve te sajtove, koji su i nepotrebni pored njega, samo ne kapiram kako ostali nisu pokupili nesto pametno od KP-a i time digli svoju uslugu.
KP je nekad bio sitan sajt pored Limunda (barem u mojim očima), a danas su svetlosne godine ispred, čak su dodali i upload slika u porukama. 21. vek.

KP jeste bolji od bilo kog drugog tipa oglasa al jednu stvar nikad nisu unapredili a to je ocenjivanje. Previse im je prost sistem sto na kraju donosi tonu komentara..."odlican kupac/prodavac, sve preporuke"...Znaci il si 300% zadovoljan il nisi. Nema neke srednje ocene na primer, dobio sam proizvod,radi ali ima vise ogrebotina nego sto sam ocekivao ili pocepane nalepnice na ketridzhu koje nisu spomenuli u oglasu itd. Treba uvesti 5 zvezdica sistem.

Kolko puta sam naleteo na prodavce sa zilion pozitivnih ocena a nikad drskiji kad ih nesto pitas a prodaju neki krs. Za takve ljude 3 od 5 zvezdica. Ili u ovom slucaju sa SEGA, 3 zvezdice, dobio sam proizvod, nije ipak onako kako je opisano u oglasu al je ispostovao prodavac zamenu. Cisto da ljudi znaju da moze da se desi da prodavac voli da uvali, takvi ne zasluzuju pozitivnu ocenu.

Pa imas ti tri kategorije za tri pitanja kad ocenjujes, samo sto se to ne vidi kao konacna ocena (ustvari vide se i ta potpitanja, ali to nije to)...

Problem sa ocenjivanjem, cak i za je taj sistem koji si naveo je taj sto se vecina njih plasi da daju negativnu ocenu, jer znaju da ce i oni dobiti negativnu ocenu, iako nisu zasluzili... recimo neko ti proda sranje, ti ga negativno ocenis, ali oceni i on tebe negativno i onda ti ni kriv ni duzan imas losu ocenu i imaces problema ubuduce da trgujes zbog nje...

Resenje bi bilo da moze da ocenjuje samo onaj koji kupuje nesto, a ne i onaj koji prodaje... taj sistem doduse nije savrsen jer u tom slucaju ne stiti prodavca, koji moze imati problema sa kupcem, recimo poslao mu je robu sve po dogovoru, a ovaj nije hteo da preuzme i tome slicno... dakle nije savrsen sistem, ali jeste najbolji koji mi pada na pamet, da se spreci to ocenjivanje iz osvete.

Kp je buvljak za prost narod a Limundo je fensi prodavnica za kolekcionarsku elitu ;)

Na Limundo postavljam kad ne znam koliko nešto vredi ili ne umem da definišem cenu. Baš sam juče postavio par predmeta i odmah mi je zasmetalo što nema naknadne izmene teksta oglasa, ne možeš da rasporediš slike kako hoćeš, nemaju aplikaciju za mobilni i sl… ali je zato ima detaljnije kategorisanje, slično kao na ebay što olakšava stvar za ljude koje mrzi da opisuju predmet.
Plus na kraju te ganjaju da im uplatiš proviziju pa petljancija sa City Expresom… Za mene sve je to previše komplikovano ali ipak zna da bude korisno.

Kp mi je draži jer mogu brzo da rešim šta treba, promenim, dodam sliku i stupim u kontakt sa prodavcem. Negativne ocene nisam davao jer stvarno nije bilo razloga. Za sve ove godine nisam imao nikakvih problema. Ako je neko u komunikaciji sumnjiv s takvim ne petljam i miran sam. Doduše ima izuzetaka, neki lik iz Smedereva koji valja polovne brendirane računare. Ovako na komunikaciji deluje bezveze ali što se tiče svega ostalog odličan prodavac. Kupovao sam od njega desetak puta i sve je ok. Čak ti daje više nego u oglasu (voše rama, veći hdd i sl).

A što se tiče ovih tapkaroša kozola i kertridža na koje se najviše žalite, tu stvarno ima čudnih likova. Sećam se nekog Vranjanca koji me više puta zvao da mu objašnjavam zašto je npr Super Metroid dobra igra ili šta je to Zelda, Yoshi sl. prosto nema pojma o igrama (kao ni prodavci u Games-u npr) ali zato je znao da im dobro zabiberi cenu. Meni je to uglavnom smešno. Kontam da je čovek gledao Metal Jesusa i sl likove pa isopao neku nerealnu aukciju i mislio da to može da prođe. Oni su dobri kad hoćeš nešto da prodaš, prvi se jave, cenjkaju se, otkupe sve i onda par dana kasnije vidiš kako prodaju istu stvar za dvadesetak evra više samo je bolje slikao i više nahvalio :)

Otkad su dodali one sačuvane pretrage mnogo se lakše snalazim. Sećam se kad sam prodavao neke igre za 3ds otišle su u roku od dva minuta.

Rešenje može biti i sistem slepog ocenjivanja kao na Upwork-u, ti ne vidiš kako te je neko ocenio dok ga i sam ne oceniš, tek onda oboje vidite ocenu u isto vreme i naravno moraš uvek da oceniš ili trpiš sankcije od sajta.

da li je ovo ok cena za Odyssey? 38E https://novi.kupujemprodajem.com/ko...o-odyssey/oglas/156269204?filterId=2812353807

Doduse prodavac ima jako malo ocena

Niko mi ga nije preporučio. Ljuba naleteo na link jer smo pričali da bih uzeo jedan Mega Drive 2 jer nemam ni jednu Segu, prosledio mi, ja pitao Ashitaku i Xeliosa da pogledaju, oni potvrdili da je legit konzola i ja poručio. Niko od njih nije kriv za ponašanje prodavca, taman posla.

Poslao je zamenski džojstik i napajanje, javljam sutra.
Epilog: Stigli su drugi strujni adapter i džojstik, po dogovoru. Oba su ispravna. Prvo sam otvorio konzolu, očistio i pregledao ploču, video da su joj rađene neke modifikacije/popravke. Postoje fotografije u temi o Segi.

Pre slanja, pitao sam direktno prodavca da li je konzola popravljana, modovana i sl. On mi je tada rekao da su joj zamenjeni prekidači i da je dodata LED dioda i da je to sve.

Pitao prodavca da li zna kakve su to modifikacije sa fotografija u pitanju, a on mi je odgovorio da ne zna, uz reči: "Ako je konzola ispravna, onda je to to?". Verovatno sam mu dosadio, šta li. Kasnije u toku dana sam smestio CRT TV, povezao konzolu i isprobao sve - radi. Javio mu da radi i "to je to".

Neću ništa dodatno komentarisati, svako neka izvuče svoje zaključke.

Poručio sam već Everdrive, kao i RGB Scart kabl, da zaokružim priču. Razmatram i 8bitdo bežične džojstike, ali otom-potom.

Epilog: Stigli su drugi strujni adapter i džojstik, po dogovoru. Oba su ispravna. Prvo sam otvorio konzolu, očistio i pregledao ploču, video da su joj rađene neke modifikacije/popravke. Postoje fotografije u temi o Segi.

Pre slanja, pitao sam direktno prodavca da li je konzola popravljana, modovana i sl. On mi je tada rekao da su joj zamenjeni prekidači i da je dodata LED dioda i da je to sve.

Pitao prodavca da li zna kakve su to modifikacije sa fotografija u pitanju, a on mi je odgovorio da ne zna, uz reči: "Ako je konzola ispravna, onda je to to?". Verovatno sam mu dosadio, šta li. Kasnije u toku dana sam smestio CRT TV, povezao konzolu i isprobao sve - radi. Javio mu da radi i "to je to".

Neću ništa dodatno komentarisati, svako neka izvuče svoje zaključke.

Poručio sam već Everdrive, kao i RGB Scart kabl, da zaokružim priču. Razmatram i 8bitdo bežične džojstike, ali otom-potom.
Nisam pogledao thread, ali sege imaju često fabričke budž kablove. Nisam još video smd2 ploču bez ijednog.

Korektna cena za Deck?

Back
Top Bottom