Pozdrav društvo. Nov sam na forumu (odusevljen da postoji ovakav komjuniti) a pronašao sam vas bas zbog ove teme. Već 2,3 meseca razmisljam da kupim original MegaDrive 2, čačkao i gledao oglase, upoznavao se sa modelima sve iz razloga jer me pukla nostalgija. Ko klinac imao sam MD 2 i NES ali nigde nisam mogao da ih nadjem. Pitao kevu, dedu kazu niko nije video to godinama. I odustanem. Medjutim, pre par dana čistim garažu i odjednom zapazim konzolu, 2 dzojpera i adapter. Strokava, prasnjava i isprekidani kablovi na dzojsticima i adapteru. Konzolu sam otvorio i ustanovio da je model PC BD MD2 VA0 PAL, identicna kao u par posta iznad. Laik sam sto se elektronike tice, nikad nisam nista radio a nemam ni alat. Onoliko koliko se razumem rekao bih da postoje dva mesta gde je korodiralo ( C1) i da je jedna magistrala ostecena/presecena ( C12). Ja bih licno voleo da se upustim u avanturu i da kroz neko vreme naucim i uz vasu pomoc popravim. Pre svega me zanima čime da očistim plocu a da je ne ostetim? Ima prašine oko slota za ketridz ali sve u svemu solidno izgleda za godine koje ima. Trenutno imam jednu sliku ali cim budem stigao okačiću još par komada bolje slikanih pa ako je neko voljan da mi pomogne.
View attachment 13183View attachment 13183