• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Mega Drive/Genesis Sega Genesis/Mega Drive general tema (igre, vesti,diskusija)

Inace bugermen mi je bio pa...Kao recimo dark souls u novoj eri igara.
To je jedina igra sa starijih generacija koju sam igrao do poslednjeg bosa jedno 3 puta i onda opet i opet sve iznova dok ga konacno nisam presao kuci na iznajmljenoj segi megi jer jelte kao i vecina pretpostavljam devedesetih nisam imao nista iole ozbiljnije osim tetrisa (apolo) i sege sa buvljaka(famiklon u fizickoj formi kpije mega drive 2 sege :)

Pitanje za poznavaoce Mega Drive 2 (JP model), kakav mod je ovde urađen?

IMG_7431.jpeg
Deluje mi da je vod 46 presečen, a da je kondenzator C49 zalemljen na njega (masa). Možda je u pitanju neki region mod?

A ne znam ni šta je ovo:
IMG_7432.jpeg

Evo fotografija kompletne ploče, sa obe strane:
IMG_7433.jpeg
IMG_7434.jpeg

Last edited:
Ne znam napamet, ali u zavisnosti od revizije ploče tu bi mogli biti oni J jumperi, tako da može biti region mod. Isprobaj. Onaj kondenzator bi komotno mogao biti fabrički, ne uzbuđuj se.

Blast processing!

Само што су недостатак у приказу боја на Мега Драјву успели да компензују триком коришћења shadow и highlight мода, док blast processing не може да се изведе на SNES-у. 😉

Danas je 30 godina od izlaska Aladdina 👋

rztiur.gif

Pre oko mesec dana @Xelios26 mi je poklonio neke gejming stvari izmedju ostalog i MD2 PAL sa crvenim dugmicima. Konzolu je kupio kao neispravnu pa mi je poslao da probam da je ozivim. Na konzoli se vidi da je neko cackao i power switch je prepravljan. Konzola se uredno palila(sijala je crvena led dioda) Ali nije davala sliku ni zvuk. Ocistio sam je celu i poceo da trazim uzroke lupom. Nasao sam jedan trace koji je bio prekinut usled korozije, prolazi tacno ispod ketridz slota(bela zica na slici). Zalemio i opet nista. Mislili smo da je glavni chip otisao pa sam na neko vreme batalio popravku. Juce posto sam modovao Asian PAL md2 bilo je vec sve prikopcano i reko ajde da joj dam jos koji sansu. Ubaci izbaci ketridz, jedan drugi, kad eto ga Sega logo! Konzola je opet ziva! U pitanju je bio i419991824_902340518107712_7575511724469971386_n.jpg slot za ketridze znaci moracu ga malo osmirglati ili zameniti ali mislim da nema potrebe jer nekad ucita iz prve nekad ne, ali nije katastrofa419723934_24950811314532449_7846253532559741810_n.jpg419648370_895003552297213_3101098258978743611_n.jpg 😁 IMG_0587.jpeg

Pre oko mesec dana @Xelios26 mi je poklonio neke gejming stvari izmedju ostalog i MD2 PAL sa crvenim dugmicima. Konzolu je kupio kao neispravnu pa mi je poslao da probam da je ozivim. Na konzoli se vidi da je neko cackao i power switch je prepravljan. Konzola se uredno palila(sijala je crvena led dioda) Ali nije davala sliku ni zvuk. Ocistio sam je celu i poceo da trazim uzroke lupom. Nasao sam jedan trace koji je bio prekinut usled korozije, prolazi tacno ispod ketridz slota(bela zica na slici). Zalemio i opet nista. Mislili smo da je glavni chip otisao pa sam na neko vreme batalio popravku. Juce posto sam modovao Asian PAL md2 bilo je vec sve prikopcano i reko ajde da joj dam jos koji sansu. Ubaci izbaci ketridz, jedan drugi, kad eto ga Sega logo! Konzola je opet ziva! U pitanju je bio iView attachment 12884 slot za ketridze znaci moracu ga malo osmirglati ili zameniti ali mislim da nema potrebe jer nekad ucita iz prve nekad ne, ali nije katastrofaView attachment 12882View attachment 12883 😁 View attachment 12880

Brat @Xelios26 mi poslao jos jednu konzolu da uspemo da je spasimo. U pitanju je Mega Drive 2 NTSC Japanac. Sa vidljivo zguzvanim pinom na ketridz slotu. Poslao mi i novi slot da zamenim. E sad cim je dosla sega zalemim direkt zicu da tog pina na ketridz i nista se ne desava...IMG_0793.jpeg
Kao sto sam se i bojao to nije bio jedini problem, mada mi je @Xelios26 rekao da je mrdao ketridz i da je njemu konzola pokazala sliku u nekom momentu to se kod mene nije desilo. Elem posto sam nabavio pimpicu za odlemljivanje sa grejacem bacio sam se na posao, dosta vremena mi je trebalo da odlemim slot i pri tome sam izgoreo dva pad-a. A posto slot i kad je odlemljen ne moze samo da se izvadi vec mora da se razbusi ili jednostavno lomi... Ja sam morao da ga lomim i kidam pa sam zagrebao jedan trace... Sve u svemu sanirao sam sve sto sam zasrao 🤣 Ne zamerite jos sam pocetnik u ovome i nemam ni sav alat, sega opet isto ne daje sliku... Par dana sam proveo u trazenju prekida na ploci bezuspesno... Bukvalno sam je celu ispistao. Naucio sam je na pamet znao bi da napravim jebeni MD2 🤣 Ostavio sam je na dan dva i uzeo u ruke i jebeno sam nasao gde je bio problem. Jedna noga od sega chip-a je bila odlemljena... posto je debljina te nogicr debljina dlake odprilike malo je bilo pipavo zalemiti ali uspeo sam. Sega je sada ispravna i bice vracena @Xelios26 😌 Jos jedna konzola vracena iz mrtvih sto je najbitnije! IMG_0932.png
Br 1 - trasa koju sam prekinuo slucajno
Br 2 - Dva pregorela pad-a
Br 3 - treca nogica sa leva na desno odnosno 154. nogicaIMG_0926.jpeg
Konzolu sam i oprao, ispolirao malo koliko je moglo da vratim sjaj.

Pozdrav društvo. Nov sam na forumu (odusevljen da postoji ovakav komjuniti) a pronašao sam vas bas zbog ove teme. Već 2,3 meseca razmisljam da kupim original MegaDrive 2, čačkao i gledao oglase, upoznavao se sa modelima sve iz razloga jer me pukla nostalgija. Ko klinac imao sam MD 2 i NES ali nigde nisam mogao da ih nadjem. Pitao kevu, dedu kazu niko nije video to godinama. I odustanem. Medjutim, pre par dana čistim garažu i odjednom zapazim konzolu, 2 dzojpera i adapter. Strokava, prasnjava i isprekidani kablovi na dzojsticima i adapteru. Konzolu sam otvorio i ustanovio da je model PC BD MD2 VA0 PAL, identicna kao u par posta iznad. Laik sam sto se elektronike tice, nikad nisam nista radio a nemam ni alat. Onoliko koliko se razumem rekao bih da postoje dva mesta gde je korodiralo ( C1) i da je jedna magistrala ostecena/presecena ( C12). Ja bih licno voleo da se upustim u avanturu i da kroz neko vreme naucim i uz vasu pomoc popravim. Pre svega me zanima čime da očistim plocu a da je ne ostetim? Ima prašine oko slota za ketridz ali sve u svemu solidno izgleda za godine koje ima. Trenutno imam jednu sliku ali cim budem stigao okačiću još par komada bolje slikanih pa ako je neko voljan da mi pomogne. IMG_20240211_112436.jpgIMG_20240211_112436.jpg

Pozdrav društvo. Nov sam na forumu (odusevljen da postoji ovakav komjuniti) a pronašao sam vas bas zbog ove teme. Već 2,3 meseca razmisljam da kupim original MegaDrive 2, čačkao i gledao oglase, upoznavao se sa modelima sve iz razloga jer me pukla nostalgija. Ko klinac imao sam MD 2 i NES ali nigde nisam mogao da ih nadjem. Pitao kevu, dedu kazu niko nije video to godinama. I odustanem. Medjutim, pre par dana čistim garažu i odjednom zapazim konzolu, 2 dzojpera i adapter. Strokava, prasnjava i isprekidani kablovi na dzojsticima i adapteru. Konzolu sam otvorio i ustanovio da je model PC BD MD2 VA0 PAL, identicna kao u par posta iznad. Laik sam sto se elektronike tice, nikad nisam nista radio a nemam ni alat. Onoliko koliko se razumem rekao bih da postoje dva mesta gde je korodiralo ( C1) i da je jedna magistrala ostecena/presecena ( C12). Ja bih licno voleo da se upustim u avanturu i da kroz neko vreme naucim i uz vasu pomoc popravim. Pre svega me zanima čime da očistim plocu a da je ne ostetim? Ima prašine oko slota za ketridz ali sve u svemu solidno izgleda za godine koje ima. Trenutno imam jednu sliku ali cim budem stigao okačiću još par komada bolje slikanih pa ako je neko voljan da mi pomogne. View attachment 13183View attachment 13183
Kao sto rece wolfman. A sirce dobro skida rdju mada posle toga opet bi trrbao alkoholom da predjes.

Back
Top Bottom