Nema šeme. Vrteo je neke HDMI adaptere i termalne paste, to sam video. Ali nisam primetio da je više od par komada, niti je iko od drugih modova primetio komercijalu. Ne dozvoljava se komercijala uopšte i lako se ostaje bez privilegije za oglase.
Jbg, ne znam šta da kažem na ovo, osim - hvala vam.
Mesecima je vrteo iste oglase, sve sto treba uraditi jeste samo baciti pogled na teme koje je napravio.
Prvu tema za prodaju tih stvari je napravio 9.2.2021. a
poslednju 6.3.2022. dakle vise od godinu dana je on to prodavao, sveukupno 9 tema napravljeno za prodavanje tih artikala(mozda i vise, ali 9 je ostalo ne obrisano). Kroz tih 9 tema on postavlja odgovore tipa "ostalo jos 4 komada" kako bi sledeci put kad otvori temu imao vise komada u ponudi nego sto je imao prosli put.
Ljudi su banovani zbog manjih "prestupa" u toj sobi uz obrazlozenje da bench oglasi nisu pijaca i da ne sluze da se neko bogati na njima, a kada bi se skrenula paznja na gospodina Storma, to bi se handwave-ovalo sa strane. No dobro, nisi upucen u taj deo, nije moderatorska ekipa jedan covek i logicno je da ne mozes da znas sve sto se desava na forumu.
Ja stvarno nisam video da je reč o komercijali na forumu. Ali sada kada sam video link i da se broj telefona slaže, slažem se da jeste.
Ljudi, to se prijavi, pa proverimo i reagujemo vrlo brzo. Pogotovu ja ne volim nepravdu, ni u kom smislu.
To sam ja prijavljivao i preko report dugmeta i pisao o tome u temama, ali nista nije ucinjeno.
Nije jedan Storm razlog za "slikovito" opisivanje rada i morala moderatorske ekipe, vec njihovo ophodjenje na forumu i prema clanovima. Svi ste tamo dobrovoljno i darujete svima nama svoje slobodno vreme iz idealno najboljih namera, ali u praksi se vidi da to nije bas tako.
Evo jedne od meni "drazih" situacija gde je coveku zatvorena tema bez adekvatnog razloga i kada smo izgovore logikom izbusili i pokazali da ne piju vodu, popili smo warning-e redom, jer zaboga u pravilniku stoji da odluke moderatora ne treba preispitivati. Slag na tortu je bilo to sto sam u toj istoj temi, pre nego sto sam dobio warning pisao kako imam izbagovane warning poene bez isteka i taj post mi se naravno obrisao i u kombinaciji sa najnovijim warningom imao sam dovoljno poena da budem banovan. Puka slucajnost i nehat ili malicious intent? Takodje, mozda malo preterujem, ali skrenuo bih paznju i na to da uopste ne mislim da je nacin i ton ophodjenja vecine mod ekipe u toj situaciji bio korektan.
Na zalost ili mozda na srecu ne mogu sad da nadjem biser od situacije gde je DukeLander vredjao coveka i podsmevao mu se. Korisnik je kupio dva 10+ TB hard diskova iz monitora, gde je jedan bio DoA i odbili su mu garanciju zbog neke leve ogrebotinice na PCB-u. I sad, nemojte da me drzite za rec, ne secam se apsolutno svih detalja ali sustina je ta da ga je Duke otvoreno uvredio. Cini mi se da je Duke-u bilo apsurdno kako korisnik nema snimak kako paket preuzima od kurira i raspakuje ili snimak stanja pre nego sto se pakovao HDD i poslao na reklamaciju. Nastupio je kao da je covek glup zato sto nije ocekivao da ce da ga monitor.rs zakine. Tu je tuca korisnika pisala kako to nije u redu i kako bi trebalo da se izvini, na sta je on nastupio jos negativnije.
Ili gde sam trazio da mi se promeni username na ovaj koji imam ovde na forumu jer sam nalog tamo napravio kao pre-teen i logicno je da mi vise "ne lezi" , i to je naravno odbijeno, ali zato imamo Arthura Morgana ciji je nalog kreiran preko deceniju pre nego sto je rockstar krstio glavnog lika svoje popularne igre sa tim imenom.
Ili kada smo dobili "novi i bolji" forum bilo je problematicno kritikovati ga. Upgrade je bio gori nego upgrade sa Windows Phone 8.1 na Win 10 Mobile. Taj divni novi forum koji nije imao opciju za zapisivanje svog rig-a na profilu ili koji je izgubio tonu postova sa starog foruma. Kada se dizala frka oko toga, receno nam je da je taj feature nevazan i da ga je nemoguce implementirati, kao i da je to znanje outdated i da nikom vise nece biti korisno i da kao takvo nije neka steta.
DukeLander je jedan uzasan covek bez trunke morala i to nije kleveta niti nesto sto kazem olako, covek je iznova i iznova pokazao svoje "kvalitete" i stvarno je "zasluzio" da ga tako opisuju, ali da je on jedini "takav" onda bi bio odavno bio odbacen i problem resen, ali nije i nece biti. U "prilog tome" ide i cinjenica da je relativno skoro alex303 postao mod, covek za koga takodje ne bih rekao da imam previse finog da kazem.
Prosto ljudi koji ne dozovljavaju da im se preispituju odluke na otvorenom forumu nisu ljudi koji su savesni i moralni. Who watches the Watchmen? Kada se bench mod ekipi skrene paznja na nekorektnost takvog ponasanja nailazi se u najboljem slucaju samo na negativne reakcije, a daleko cesce na brisanje postova i upozorenja i/ili banove.