• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries Xbox Series News, Hardware Info...

"now adorably all digital" 😬

Ova FTC drama nema kraja. Iz vedra neba bas veliki leak.

Znaci blagi redizajn radi Slim konzola sledece godine, X ce sada umesto malog frizidera preci na formu male kante za smece. Kako ce ta konzola biti drzana oborena? A totalno izbacivanje disk drajva na sred generacije je hrabar potez.

Krajem sledece godine cemo videti sukob obicnog Series X-a i PS5 Pro-a, bice zanimljivo videti kolika ce cena biti za PS5 Pro. Prosli put je PS4 Pro dobio startnu base PS4 cenu. Ako se to ponovi i sa PS5 Pro, Series X ce bas biti pokopan.

Redizajn kontrolera je trebao davno da se desi, na premijeri Series konzola.

Sto se ARM-a tice, videcemo. Ako se odluce na taj potez onda ce handhled Xbox jednog dana biti realan potez.\

edit-

Last edited:
nED6bMM.png

Bitan detalj, trenutni Series X [Starkville] ce biti sklonjen iz prodaje po dolasku kantice [Brooklyn]. Tu ce biti kraj za BD diskove na Xbox-u.

Last edited:
Xbox pokopava sam sebe, ne treba im PS5 da ih on satre... i pored najslabijeg PlayStationa u istoriji, pricam o igrama, nisu sposobni da budu kreativniji , da ponude neke exluzive kao sto je u ono vreme x360 imao.. uhvatili se glupog Arcana i Bethesde, dobili glupost tipa Redfall a isto tako i Starfield je meni zesce
:poop:
Da ne izlazi Forza ove godine ne znam dal bih pogledao konzolu uopste i da je nadjem dzabe na ulici XD
Za multiplatform jeste bolja opcija od PS5, gamepass koji jede one ps essential i ostale njihove skupocene gluposti od pretplata, backward starih igara i sto sve novo izlazi day1 na gamekeru XD. Na sve to arg i jeftine igre.

Jako zanimljiv slajd, sada imamo i jasan prikaz koliko je vremena potrebno da se napravi novi konzolni chip.
7125ca342713b6544f508f6d83b5d7e1.png

Pogledajte "Silicon" raspored, ~5 godina pre premijere konzole se mora poceti dizajn novog chipa, a zadnje 3 godine pre premijere sve zavisi od proizvodnje unutar TSMC-a.

Malo su ambiciozni sa ovim > finalized dekvit godinu dana posle premijere. :D Za Series S/X im je final devkit izasao jako kasno, developeri su poceli i javno da se zale.

Jedino me zanima novi kontroler sa silent dugmicima [emoji7]

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

56-59M? Toliko se prodao Xbox One. Da mi je iko rekao da ce se naslednik xbone-a prodati isto toliko, pogotovo posle TGA najave Series X-a, ne bih mu verovao. U ovoj generaciji su imali drasticno bolji rani PR nego ranije, ali nije pomoglo.

A za tri godine ciljaju na 25-29M shipment, toliko Sony cilja da isporuci samo tokom ove finansijske godine [videcemo da li ce uspeti].

Xbox pokopava sam sebe, ne treba im PS5 da ih on satre... i pored najslabijeg PlayStationa u istoriji, pricam o igrama, nisu sposobni da budu kreativniji , da ponude neke exluzive kao sto je u ono vreme x360 imao.. uhvatili se glupog Arcana i Bethesde, dobili glupost tipa Redfall a isto tako i Starfield je meni zesce
:poop:
Da ne izlazi Forza ove godine ne znam dal bih pogledao konzolu uopste i da je nadjem dzabe na ulici XD
Za multiplatform jeste bolja opcija od PS5, gamepass koji jede one ps essential i ostale njihove skupocene gluposti od pretplata, backward starih igara i sto sve novo izlazi day1 na gamekeru XD. Na sve to arg i jeftine igre.
Zato sam i batalio nabavku XSX-a i umesto njega sastavio komp. I ovako sve igre koje su izašle ili će tek izaći za box, biće dostupne i na PC-u. Tako da me ove upgrade-ovane verzije konzola, kao uostalom i same konzole više apsolutno ne interesuju. Samo nek' ih upgrade-uju, svakako nikad neće biti na nivou PC-a. Jeste da je PC skuplja opcija, ali realno je i bolja. Da se ne ponavljam od ranije, što se ekskluziva tiče, svedoci smo da ih više nema. Ako ih i bude, onda su to time exclusive varijante, tako da će pre ili kasnije doći i na PC.

Sve su to stare informacije, videćemo šta je istina šta ne.

Kul mi je nova konzola, sranje mi je jer nema BD a imam tonu X360 igara na disku, neke BC igre su samo physical što je jako glupo što su ga izbacili, ali šta sad. Što znači da moram da čuvam ovu konzolu koju imam ili kupim neku noviju reviziju iste pre nego što izbace iz proizvodnje.

Zbog toga kontam da će SX (BD Edišn) biti vredniji kolekcionarima.

Ne patim što Xbox neće imati Pro konzolu niti planiram 1000€ da grunem u komp, tako da mi je sve šta rade okej.

EDIT: Od svega me najviše zanimaju kontroleri, jer iako ovaj stock najmanje koristim pored Elite 1 i 2, nervira me što je toliko clicky clacky u odnosu na ostale. Nadam se da će da ubace i neke Data Centers u našoj blizini da bolje radi XCloud do izbacivanja tih novih kontrolera i svega otsalog.

Ne patim što Xbox neće imati Pro konzolu niti planiram 1000€ da grunem u komp, tako da mi je sve šta rade okej.
I swich nema pro verziju osim displeja pa je pojeo sonija i ms sa prodajom :)
Mada iskren da budem ne vidim potrebu za ps5 pro osim da sustignu po snazi serijux koja je savim dovoljno jaka da gura sve u fulu i bolje od dosadasnjeg ps5.

Larian sada moze za day1 gamepass da trazi "MC score" x tih microsoftovih $5M. :D

Back
Top Bottom