• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries Xbox Series News, Hardware Info...

Spisak je od pre par godina, nema nista cudno da je igra odlozena. Sve zivo kasni.
Todd Howard [100% siguran lik, nikad ne laze] je rekao da ce sledece godine poceti promocija te igre.

edit - U jednom od procurelih dokumenata je opisan plan da se potrosi 1.5 milijarda dolara za gubitke koje ce napraviti X/S hardver da bi se konzole mogle prodati za $300 i $500. Hardver nije profitabilan, plus gubitci od popusta koje daju u radnjama za praznike.

Svesno izdaju hardver za kojeg znaju da ce izgubiti nenormalan novac, i onda ce da sakupe zaradu od sofvera i pretplata. Skupa cena za biznis.

Last edited:
Kul mi je nova konzola, sranje mi je jer nema BD a imam tonu X360 igara na disku, neke BC igre su samo physical što je jako glupo što su ga izbacili, ali šta sad. Što znači da moram da čuvam ovu konzolu koju imam ili kupim neku noviju reviziju iste pre nego što izbace iz proizvodnje.
Mozda ce biti externi BD

Spisak je od pre par godina, nema nista cudno da je igra odlozena. Sve zivo kasni.
Todd Howard [100% siguran lik, nikad ne laze] je rekao da ce sledece godine poceti promocija te igre.

edit - U jednom od procurelih dokumenata je opisan plan da se potrosi 1.5 milijarda dolara za gubitke koje ce napraviti X/S hardver da bi se konzole mogle prodati za $300 i $500. Hardver nije profitabilan, plus gubitci od popusta koje daju u radnjama za praznike.

Svesno izdaju hardver za kojeg znaju da ce izgubiti nenormalan novac, i onda ce da sakupe zaradu od sofvera i pretplata. Skupa cena za biznis.

Sad će soniju još više da zvižde jaja za ekskluzive, kad vide u kakvom su stanju ovi.

MS vise ne ulaze u xCloud [za vreme ovog intervjua] dok ne pronadju nacin da unovce taj servis. Pokusavaju pomalo xCloud mobile da proguraju ali i tu su svesni da im trebaju Native a ne Streaming igre. Fortnite nije pomerio masu.

@Wahad se nadao novim blizim serverima za xCloud, izgleda da od toga nema nista.

image.png

image.png

image.png

image.png

Malo napumpan tweet, ali vest je na mestu. Po recima Phil Spencer-a, Xbox bi napustio razvoj F76 da taj naslov nije uspeo da sakupi dovoljno publike. A za to im je bila potrebna apsolutno svaka platforma.

Ne znam koliko su tačne cifre?

Malo mi je nemoguće da se novi Xbox koji je drastično bolji od starog i što se tiče HW-a i ponude igara lošije prodao, a tržište bi trebalo da je i poraslo u proteklih 10 godina. Plus je tu i period korone kada se prodavalo sve što je na stocku.

Ima i drugih analiza koje govore da Series konzole prate prodaju Xbone generacije. Plus i sam microsoft je u svojoj internoj prezentaciji [FTC leak] predvidjao da ce u najboljem slucaju od 2028. godine da ponove xbone prodaju.

Prebacili su fokus marketinga na game pass, imaju malo ekskliziva, a i sve sto izbace odmah izlazi i na PC-u.

Plus je tu i period korone kada se prodavalo sve što je na stocku.
Za vreme korone se uglavnom prodavao samo series S, skuplja X je bila dosta manje u ponudi [manje je i MS narucio za proizvodnju] i vecina ljudi je u tom cenovnom rangu birala PS5. A sad ove godine redovno svaki mesec NPD i EU sales info govore kako Xbox prodaja hardvera opada u odnosu na proslu godinu.

Ove godine su imali HiFiRush [gde su pogresili sto nisu jako promovisali ovaj naslov, fin shadowdrop ali mogli su bolje da iskoriste tako dobru igru], pa onda epic fail sa Redfall-om i onda nista do Starfield-a.

Zaradjuju od prodaje igara i pretplata, igraju long game, verovatno se spremaju za veci udar tokom sledece generacije kada ce gamepass, stremaing i cloud processing biti zastupljeniji.

Last edited:
Hoce danas sve te igre na Game pass?
😀
Nisam igrao Cod Black Ops a sada mi zao da kupujem ako ce vec stici uskoro.

Noviji naslovi ce doci na gamepass kada broj korisnika bas opadne.

Bicu malo iznenadjen ako Modern Warfare iz 2019 izadje naredne godine. Ne ocekujem ga pre 2025.

Haha, a juce naslovi kako duguju 29 milijardi za porez i to za period od pre 10-20 godina.

Ispalio sam se, shift + del

Last edited:
Svi su u toj fazi ‘enšitifikacije’ barem kad su ekskluzive u pitanju.

Back
Top Bottom