• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries Xbox Series News, Hardware Info...

Ja i dalje verujem da će najveće igre posle nekog perioda ipak izaci i na ps5. Ali i ako se to ne desi...nije smak sveta.

Ne znam, sumnjam. Kao sto God of War nece izaci na Game Pass-u :)

Bice zanimljiva ova generacija.

A subsidiary of its publisher Bethesda, Tango Gameworks is told to be a “great step” for Microsoft’s aim to establish a presence in Japan.
I’m ready to go to Tokyo. Yeah, I mean go see Tango [Gameworks], a studio that I have such respect for the history of the creations there. I’ve talked for a long time about our desire to have more of a first-party presence in Japan. This is a great step there.

So I mean, just thinking about the map of where these teams are, and they just talk about all the games they’re working on, but I can’t wait to spend more time with the Tango team and get to know them.
As to what comes after, perhaps Tango Gameworks next game will be with Executive Producer Shinji Mikami at the helm. In a previous interview, Mikami tells he is interested in possibly directing one more game in the future, and that could be one that develops after the acquisition.

:D Koliko vidim, sledeca velika nada kod PlayStation igraca je da ce Xbox-ovo "ispostovanje strarih ugovora" pokriti i Indiana Jones igru, kao da je Disney mozda planirao da igra bude multiplat kada su je dale Machine Games-u.

Slim chance.

Bice zanimljiva ova generacija.
Bethesda ce uticati na sledecih 5 generacija xbox-a. Za ove pare koje su potrosene na njih, trebace im toliko da povrate te pare [osim ako ne naprave par mobilnih igar koje ce zaraditi $10B za par godina :D].

Lagano, ovo je prvi japanski tim koji je xbox ikada posedovao.

:D Koliko vidim, sledeca velika nada kod PlayStation igraca je da ce Xbox-ovo "ispostovanje strarih ugovora" pokriti i Indiana Jones igru, kao da je Disney mozda planirao da igra bude multiplat kada su je dale Machine Games-u.

Slim chance.

Bethesda ce uticati na sledecih 5 generacija xbox-a. Za ove pare koje su potrosene na njih, trebace im toliko da povrate te pare [osim ako ne naprave par mobilnih igar koje ce zaraditi $10B za par godina :D].

M

Ma kakvi, brzo ce oni to povratiti. Game Pass uzasno zaradjuje. Nego meni je cudno kako sad svi odjednom smatraju Bethesdu za neko cudo. Ja osim Arkane igara (koje su super, ali nisu bas nesto za mene), iD Software (tacnije Doom-a) i donekle Machine Games, ne znam koja Bethesda igra me je privukla. Sve su bagovite, neispolishovane igre. Elder Scrolls mi se nikad nije dopadao, Fallout me ne zanima od trojke pa nadalje....

Iskreno, mene mnogo vise interesuju ostali Xbox studiji, Coalition, 343 Industries, Ninja Theory.... a ljudi su na njih skoro zaboravili, samo Bethesda pa Bethesda. Evo ovi na Reseteri shize, kao, jao kako ce sad PlayStation bez Bethesde.... meni nije jasno.

ne znam koja Bethesda igra me je privukla. Sve su bagovite, neispolishovane igre. Elder Scrolls mi se nikad nije dopadao, Fallout me ne zanima od trojke pa nadalje....

Regardless, TES i Fallout franshize su OGROMNE.

Skyrim se prodao u preko 30 miliona kopija, a F4 se prodao u 10M+ u prvih 24h. To su ogromne igre koje igraju i hardcore igraci i metric shitton casual igraca. Zbog slobode igranja, bagovi i crashovi su cesto "oprosteni", mada posle F76 [ C2077] ne verujem da ce Bethesda dopustiti sebi jos jedan tako bagovit naslov.

A playstation ce da izgubi sve, i Bethesdu koja izbacuje po jednu ogromnu igru svake generacije i sve propratne studije koji po generaciji izdaju po dve igre.

f9456b729f51f25bfcc239c743274cf0.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zbog slobode igranja, bagovi i crashovi su cesto "oprosteni", mada posle F76 [ C2077] ne verujem da ce Bethesda dopustiti sebi jos jedan tako bagovit naslov.
Betezda mozda i bi ali ne i Microsoft. Nisam igrao nista od Bethesde skoro ali mozda je vreme da se nabavlja XSX.

A playstation ce da izgubi sve, i Bethesdu koja izbacuje po jednu ogromnu igru svake generacije i sve propratne studije koji po generaciji izdaju po dve igre.
Hell yes, ubedjen sam da je ovo odlicna stvar za Sony i sve nas Playstation fanove...opustili su se, a kako i ne bi.

Opustili su se u kom smislu, nisu dali $10+ milijardi?

Sony nije firma kao MS da zaradjuju preko $20B profita svakog kvartala pa da mogu da otvore warchest. Uostalom, Xbox-u je bilo potrebno budjenje, gubili su celu generaciju, bacili su sav svoj softver "na izvolte" samo da privuku dobru volju, i sad su duplirali svoje interne studije.

Opustili su se u kom smislu, nisu dali $10+ milijardi?

Sony nije firma kao MS da zaradjuju preko $20B profita svakog kvartala pa da mogu da otvore warchest. Uostalom, Xbox-u je bilo potrebno budjenje, gubili su celu generaciju, bacili su sav svoj softver "na izvolte" samo da privuku dobru volju, i sad su duplirali svoje interne studije.
Ne nisam uopste mislio na to - prosto navikli su da budu prvi, a mislim da povlace lose poteze u zadnje vreme. Zatvaraju dev studije levo i desno, bacaju pare na neke projekte poput Dreams-a od kojih nista nemaju, i sad gube major RPG fransize na svojoj platformi.

Zanima me sljedeće: ako je last-gen igra dobila next-gen 'Series' update, jel' to (generalno) znači da se više ne može igrati sa eksternog USB 3.0 diska ili ostaje isto?

Zanima me sljedeće: ako je last-gen igra dobila next-gen 'Series' update, jel' to (generalno) znači da se više ne može igrati sa eksternog USB 3.0 diska ili ostaje isto?

Ne vidim sto neka ne bi mogla da iskoristi potencijal novog SSD-a.
Najlogičnije bi bilo da bude case-by-case, ali to komplikuje sistem.

Kod PS5 postoji mogucnost da igra i dalje bude u svojoj PS4 verziji [external storage friendly], ali da je PS5-aware. GoW, Tsushima i Days Gone su tako dobili high framerate support, preko patcha za PS4 verziju.

Kod Xbox-a mislim da su pojednostavili pravljenje Series X/S verzije [ili zabranili da stare verzije budu nextgen-aware], tako da verujem da za sve takve updated igre vaze ista pravila kao za svaku drugu Series X/S igru.

Ali to je nesto sto bilo koji vlasnik novih konzola moze da potvrdi, javice se neko.

U principu zanima me može li se npr. igrati Halo MCC ili Gears 5 sa next-gen update-om sa eksternog hdd-a, kako bi na internom ssd-u ostalo što više prostora za 'proper' next-gen naslove.

Ne nisam uopste mislio na to - prosto navikli su da budu prvi, a mislim da povlace lose poteze u zadnje vreme. Zatvaraju dev studije levo i desno, bacaju pare na neke projekte poput Dreams-a od kojih nista nemaju, i sad gube major RPG fransize na svojoj platformi.

Kako levo i desno, zatvorili su jedan studio u Japanu koji nije bio profitabilan i te pare ulozili u drugi japanski studio.

Dreams je kul, inovativni projekat. Nije da su zbog toga trpeli meganaslovi poput TLOU2.

Microsoft ima mnogo vise da se dokaze, cak i posle kupovine Bethesde.

Kako levo i desno, zatvorili su jedan studio u Japanu koji nije bio profitabilan i te pare ulozili u drugi japanski studio.

Dreams je kul, inovativni projekat. Nije da su zbog toga trpeli meganaslovi poput TLOU2.
Ne bih previse da davimo ljude ovde o Sony-ju, ali zatvorili su jos dosta UK studija tokom PS4 ere. Dreams je mozda kul ali je 8 godina trajao dev a jedva da ga iko igra sad.

Microsoft ima mnogo vise da se dokaze, cak i posle kupovine Bethesde.
Yes, tu si u pravu. Ne kazem da je instant win, kazem da bi bilo fino da ih M$ off$etuje malo ove generacije. Vratice se bolji. :)

Media Molecule je ~20tak ljudi, Sony ih finansira je prave unikatne igre koje se isplate jako brzo i cesto imaju velik community.

Back
Top Bottom