• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries Xbox Series News, Hardware Info...

Caos svima, prvi post :)

Uzeo sam Series X nedavno, napravio US nalog, preko PayPala platio prvi mesec Game Pass Ultimate. Takodje sam dodao i svoju karticu.

E sad, kad kupujem igre sa Store - nekada kupovina prodje, nekad dobijem misterioznu error poruku (nesto tipa "something went wrong"). Nekada prodje preko PayPal, nekad preko kartice, nekad preko kodova. Odmah da kazem, nemam problem da kupujem stvari preko kodova, medjutim, procitao sam negde da na Xboxu - mozete da dodajete kodove jedino ako imate validno platezno sredstvo (sto ja, kao, imam jel, prihvatio je oba iako ponekad ne rade). Na PS nije tako - kodovi rade i bez kartice. Ne znam da li je to zaista tako na Xbox, malo mi je cudno.

U svakom slucaju, zanima me vase iskustvo. Video sam post od @grunt - i hvala na uputstvu, ali, iskreno - meni je sasvim ok i da placam Game Pass $15 mesecno sve dok je to moguce. Malo mi smeta taj osecaj da, mozda, sledeci mesec iz nekog razloga necu moci da uplatim ili, jos gore, da necu moci da kupim digitalno igru ako se Microsoft predomisli. Naravno, znam da niko ovde nije vidovit, ali pretpostavljam da imate vise iskustva s Xboxom (ja sam do sad bio iskljucivo PlayStation gamer) i da mozda mozete da podelite svoje misli na tu temu :)

Hvala puno na odgovorima, i drago mi je da sam ovde :D

Da i kod mene se desava potpuno isti problem.Primetio sam da kada obrisem podatke od kartice sa naloga i onda ih unesem ponovo sve od pocetka,tada svaki put prodje kupovina.Nedavno sam tako uzeo FC4,obrisao podake,uneo ih ponovo i onda opet uzeo rayman origins.Bez brisanja sam dobijao svaki put tu istu poruku.
Sto se tice kupovine GP,ako nemas nekog za share koji smo uradili @grunt i ja mozda ti je ipak malo jeftinije da juris kodove od 3 meseca po oglasima nego da placas 15$ svaki mesec.Oko 3000 dinara su bili ti 3 meseca kodovi kada sam zadnji put gledao.

Malo mi smeta taj osecaj da, mozda, sledeci mesec iz nekog razloga necu moci da uplatim ili, jos gore, da necu moci da kupim digitalno igru ako se Microsoft predomisli. Naravno, znam da niko ovde nije vidovit, ali pretpostavljam da imate vise iskustva s Xboxom (ja sam do sad bio iskljucivo PlayStation gamer) i da mozda mozete da podelite svoje misli na tu temu :)

Ova 1:1 konverzija ce sigurno vremenom biti ukinuta, zbog toga je dosta nas kupilo 3 godine golda i odradilo konverziju dok jos moze.
Videcemo za 3 godine sta uraditi kada istekne.
A definitivno je najbolja opcija ako znas nekoga ko ima xbox i odradis share na 3 godine...trebalo bi da izadje oko 60e po coveku, sto bi ti inace otislo za 5 meseci.

Sto se kodova tice, ja sam imao PayPal koji nije radio i aktivirao sam kodove bez problema.

Da i kod mene se desava potpuno isti problem.Primetio sam da kada obrisem podatke od kartice sa naloga i onda ih unesem ponovo sve od pocetka,tada svaki put prodje kupovina.Nedavno sam tako uzeo FC4,obrisao podake,uneo ih ponovo i onda opet uzeo rayman origins.Bez brisanja sam dobijao svaki put tu istu poruku.
Sto se tice kupovine GP,ako nemas nekog za share koji smo uradili @grunt i ja mozda ti je ipak malo jeftinije da juris kodove od 3 meseca po oglasima nego da placas 15$ svaki mesec.Oko 3000 dinara su bili ti 3 meseca kodovi kada sam zadnji put gledao.

Hvala na odgovoru! Ne zelim da zvucim sad kao neka snobina, ali nije mi problem zaista da kupujem ni mesecno za te pare, vise mi je problem pouzdanost. Ono, ako svaki mesec treba da razmisljam "ej, jel ovo poslednji mesec kad imam GP" :) Nije mi problem ni kodove da koristim, ali - kao sto rekoh - procitao sam negde da ako nemas validno platezno sredstvo prijavljeno, kodove nece da prihvati. Doduse, tehnicki, "imam" validno platezno sredstvo.

Slicno sam primetio s dodavanjem kartice, kao i sa alternacijom izmedju kartice i PayPal, cesto tako prodje.

Ah well, cekam da istekne mesec pa da vidim da li ce proci koja god tehnika za naredni. Uzeo sam za sad nekoliko igara i GP, ali sve tako uz vradzbine i rituale, malo ovo, malo ono :D Na PSN ne rade nase kartice uopste, ali je bar uvek isto - uplatim u wallet, kupim, radi za igre, za PS+, itd. Nadam se da mi se Xbox nece pretvoriti u disc-only uredjaj u nekom momentu :)

E da, i PayPal mi je prijavio sumnjivu aktivnost i morao sam da promenim sifru juce da bi proradio - ali nisam siguran da je to zbog Xboxa. Ne znam da li se to nekom desilo.

Ne zelim da zvucim sad kao neka snobina, ali nije mi problem zaista da kupujem ni mesecno za te pare, vise mi je problem pouzdanost. Ono, ako svaki mesec treba da razmisljam "ej, jel ovo poslednji mesec kad imam GP" :) Nije mi problem ni kodove da koristim, ali - kao sto rekoh - procitao sam negde da ako nemas validno platezno sredstvo prijavljeno, kodove nece da prihvati. Doduse, tehnicki, "imam" validno platezno sredstvo.
Ma naravno, ako ti je 15$ mesecno prihvatljiva cena, onda moze i tako.
I mene bi smaralo da razmisljam do kada imam GP, zato sam i uzeo 3 godine :).

Radi aktivacija kodova i bez kartice 100%,koristio sam tako GP od samog pocetka servisa.Kupovao na g2a,cdkeys....

Uzivaj u dobrom servisu i dodaj nas na friend listu da se takmicis sa @grunt i @Chodex ko ce da ima veci GameScore na kraju meseca mada ih sijem obojicu trenutno :D

Ne bi ni bilo logike da moraš da imaš povezanu karticu da bi redeemovao kodove, ti kodovi su tu upravo zbog onih koji je nemaju ili ne žele da je povežu.

Ne bi ni bilo logike da moraš da imaš povezanu karticu da bi redeemovao kodove, ti kodovi su tu upravo zbog onih koji je nemaju ili ne žele da je povežu.

E, i meni bi to imalo smisla ali sam nasao ovo:

Game Pass Ultimate is a subscription service and as such requires a valid payment method for each monthly amount.

At this point in time there is no other way to purchase Game Pass Ultimate, other than by subscription. So Microsoft account balance will not cover it.
Thanks for the update on the issue. When purchasing a subscription, you will need a backup payment option on your Microsoft Account.

Mada, malo mi to i dalje cudno zvuci.

Uzivaj u dobrom servisu i dodaj nas na friend listu da se takmicis sa @grunt i @Chodex ko ce da ima veci GameScore na kraju meseca mada ih sijem obojicu trenutno :D

Hek, hocu, hocu! Samo, ima nekoliko gruntova i nekoliko chodex-a kad trazim u Xbox app :) Koji ste vi? :)

Phil Spencer: "I listen to the podcasts and all the questions, so I'm gonna try to be as clear as I can, because that's what I, I just think it's fair. So obviously I can't sit here and say every Bethesda game is exclusive, because we know that's not true. There's contractual obligations that we're going to see through as we always do in every one of these instances. We have games that exist on other platforms, and we're going to go support those games on the platforms they're on. There's communities of players. We love those communities and we'll continue to invest in them. And even in the future, there might be things that have either contractual things or legacy on different platforms that we'll go do. But if you're an Xbox customer, the thing I want you to know is this is about delivering great exclusive games for you that ship on platforms where Game Pass exists, and that's our goal. That's why we're doing this. That's the root of this partnership that we're building, and the creative capability we will be able to bring to market for our Xbox customers is going to be the best it's ever been for Xbox after we're done here."

I tu je kraj rasprave. Bethesda ce praviti xbox ekskluzive, ali ispostovace ranije ugovore i odrzavanje igara koje su vec izasle na drugim platformama.

Ja i dalje verujem da će najveće igre posle nekog perioda ipak izaci i na ps5. Ali i ako se to ne desi...nije smak sveta.

Back
Top Bottom