• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries Xbox Series News, Hardware Info...

U ovoj generaciji stvarno ne znam zbog cega je ps5 prodaja toliko bolja od x series.
Verovatno je veliki instant base iz generacije ps4 i xbooxone presao na ps5 i to je dovoljno,posle su samo talozili prodaju ali iskren da budem mene cudi ko uopste kupuje dodatke kao psvr2 i onaj portal ?Vr nema igara,portal je maltene isto kao i mobilni plus kontroler...Ps pulse i pro kontroler dualsense ne bi ni komentarisao to je tek bacanje para...Kamera za ps5 nema svrhu bez ps vra,ne znam iskreno mislim da je sve to laz,sony je sigurno prodavaniji ali ne verujem da je toliko.

Periferije na stranu, ali prodaja Series je očajna, lošija i od XO. Laž ne može biti, dovoljno je ući u bilo koji tehno market po EU i situacija je jasna. U Mediamarkt, na primer, X ima jedan raf od metar i po, PS 15 metara dugačak pun svega i svačega, plus hrpa PS5 konzola, dok se X mogu nabrojati na prste jedne ruke. Kako MS ne izdaje podatke o prodaji godinama, ne bi me čudilo da je situacija još gora od trenutnih 2:1.

Ja na konzole gledam kao i na industriju automobila. Ko ih jebe kad su debili povlacili glupe poteze. Gledam sad ovaj BMW X2 i sta ljudi ucinise od automobila, nevidjena budzevina i ruznoca + zveknuli astronomsku cijenu. Onda kukanjava kako ih kinezi sabise. Nisu kinezi tako dobri koliko je EU industrija autodestruktivna. Isto mi se cini i za konzole, ni jedna nije toliko dobra koliko su sve danasnje lose, PS5 nije sigurno duplo bolji od XBoxa nego jos jase talas nekadasnje nadmoci. Ozbiljno neka stave prst na celo jer ovo je najgora PS konzola, cak i da ne dovodim igre u pitanje. MS fura svoj ljigavi fazon a Nintendo muze svoje IPjeve dok Marija i Linka ne zvekne srcka. Svi su dovoljno pametni da prepoznaju da u hardveru nema buducnosti ali nikako da priznaju da je to plod njihove nesposobnosti a ne zelja korisnika. Onda dodje Steam Deck i pokaze suprotno - da, jos uvjek ima zelje za kvalitetnim i zanimljivim hardverom.
Sve ovo navodim sa hardware strane, software je jos gori. Bukvalno ovo sto je Gruja spomenuo, blesavi paid tierovi, bespotrebno streamanje igara koje ionako pokrece bilo koji telefon danas, nedostatak ekskluziva.
Da prodje i ovaj midgen update pa cemo vidjeti brojeve za iducu generaciju konzola, ako ih i bude uopste.

Sta mislite dali ce Series S zaista ispasti kocnicar ovog generaciskog ciklusa?

Prvicno najavljen kao "lowest common denominator" jos 2020 se znalo da ce predstavljati problem za third party naslove

Zamislite imas skockanu multiplatform igru koja radi fenomenalno na PS5, PC, Series X ali klauzula obvrzava da ta igra radi zadovoljavajuce i na Series S i sad ti kratis rezoluciju, kratis na teksture, kratis RT, kratis FOV, kratis na FPS-a i to govno istavis na trziste, kritika doceka na nozem kaze igra je super ali tehnicki je raspad sistem

Igra se na PS5 proda u 3 miliona primerka, na X Series mizernih 300.000.
Developer kaze, pa koji kurac sam ja ulozio dodatnih 6 meseca optimiziarajuci kada prodaja ne opravdava ulaganja
Zasto? Zato sta ratio prodaje S vs X je 3:1

E zato je Xbox u govnima.

Ja se iskreno cudim kako ce Rockstar optimizirati GTAVI da radi na toj konzoli :)

Sta mislite dali ce Series S zaista ispasti kocnicar ovog generaciskog ciklusa?

Prvicno najavljen kao "lowest common denominator" jos 2020 se znalo da ce predstavljati problem za third party naslove
Ali mi opet nema nikakvog smisla to sto za swich moze da se optimizuje sve a za seriju s ne :) ?Moze da bude lenjost programera da se downgraduje igra a da se ne vidi da graficki pati,izasao je mortal kombat1 za swich pa izgleda kao ps3 verzija...
Samo dobra optimizacija za izbor performace i kvality,nista vise im ne treba za to kaosto su uradili sa avatar igrom da nemas izbor moda to je resenje .Po meni je to glup izgovor programera pogotovo sto su znali kakva ce spec biti za seriju s....
To moze da steti microsoftu jer je konzola jeftinija a ona je samo okrnjeni serija x i kao takva jeftinija varijanta ima i vecu prodaju i publiku pretpostavljam da im je serija s vise prodata na trzistu nego serija x?
Mislim da su ocekivanja za gta6 prevelika vec sada...

kritika doceka na nozem kaze igra je super ali tehnicki je raspad sistem
Recenzije se u 95% slučajeva rade na Series X, tako ako se igra raspada nije kriv Series S, to je samo izgovor. Plus niko ne brani izdavačima da u potpunosti zaobiđu Xbox ali to se ne dešava.

Uglavnom su japanci zaobilazili Xbox, ali evo sada se i Sega aktivirala, guraju Personu i Yakuzu svuda. Ocekujem bolju xbox podrsku od japanaca u narednim godinama.

A da li ce neki drugi izdavac/dev zaobici xbox do kraja generacije, videcemo. Verovatno ce to biti manji projekti gde nema resurasa za cimanje sa S-om.

XBOX-SERIES-X-WHITE-leak.jpg

Prije cca godinu i po je procurila informacija da Series S čini gotovo 75% ukupnog broja Xbox konzola u ovoj generaciji.
Tako sam i mislio,iznenadio sam se koliko su ljudi ustvari kažual gejmeri a ne hard Kor kao ja i većina nas ovde kada sam bio u Austriji u game Shop-u I mediamarketu.
Svi koji su došli na kasu posle mene su (bar oni koji su imali Xbox konzolu)uzeli seriiux s .
E sad možda su više za digital nego performance pošto serija s nema drajv ...
Ali mi je to bilo fascinantni detalj,svi su uzimali s a ps5 digital I sa drajvom je bilo onako pola pola otprilike mada nema puno digital ps5 konzola koliko sam primetio...

Послато са WP26 помоћу Тапатока

mi na forumu smo niša publika, to što se mi međusobno zovemo hardcore gameri to je uvek u manjini i to nikada neće diktirati tržište. i baš zato što smo u našem mehuriću se i iščuđavamo u kom smeru ide industrija (fortnite, fifa, games as a service). oni na vrhu vide gde je profitabila i normalno je da će ka tome da streme a ne da zadovoljavaju mali procenat "hardcore gamera" izbacujući svoje milionske ekskluzive na koje se čeka sada po pet godina i čiji su kvalitet i inovativnost sve upitniji.

meni uopšte nije čudno što većina ljudi kupuje xss umesto xsx ili novog ps5 pro kada bude izašao. u krugu ljudi koje ja poznajem (ne računam forum) ja sam jedini "hardcore" gamer. sve ostalo su kežualci koji maksimum 2 ili 3 igre kupe po generaciji i ljušte besplatne ili sportske igre tokom cele generacije.

pa pošto ono što izađe za kutiju uporedo ide i na PC, pa bi ja recimo pre uzeo toster za emulacije i BC igara

u krugu ljudi koje ja poznajem (ne računam forum) ja sam jedini "hardcore" gamer. sve ostalo su kežualci koji maksimum 2 ili 3 igre kupe po generaciji i ljušte besplatne ili sportske igre tokom cele generacije
Yep, tako je i kod mene. Ja sam najveća gaming nerdina 😂

Back
Top Bottom