• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries Xbox Series News, Hardware Info...

Šta bi u praksi trebala da bude razlika između Shutdown i Sleep opcije? I kako uopšte treba da šljaka quick resume?

Mislim ne razumem šta bi trebao da bude ekvivalent Rest mode-u na PS4 gde mogu da se vratim na tačku u igru gde sam stao kada upalim konzolu?

Pošto i kada idem na shutdown vrati me gde sam stao ako upalim konzolu opet nakon 5 minuta, ako ostavim preko noći onda startuej igru ispočetka.

Meni je taj resume mod na xboxu extra,bukvalno je i kada iscupam kabl za napajanje iz njega radio isti posao(u odrdjenim igrama)
Ne rade sve igre u tom modu iako ja uvek idem na quit game :)
Jedini problem koji sam imao sa konzolom je bio taj da mi se izbrisala wish lista i nisam nista mogao da dodam u nju a da to ostane u listi i to nedavno pre neke 2 nedelje ,sada opet radi :)

Upalio konzolu, ušao u igru i umesto da nastavim gde sam stao startovao je igru ispočetka. Sav progres je opet nestao.

Ono što mi takođe nije jasno je zašto moram da izaberem svoj profil i kada upalim konzolu i kada dođem do glavnog menija igre.
Prodavaj ti to

pošto i kada idem na shutdown vrati me gde sam stao ako upalim konzolu opet nakon 5 minuta, ako ostavim preko noći onda startuej igru ispočetka.
Jel ti trazi da se ponovo ulogujes u nalog?

Koliko se ja secam Turnoff je kao sleep opcija a imas i na Power options/full shutdown.
Da li jos uvek imas problema sa syncom? Pogledaj da li ti se lokalni sejvovi syncuju za igre (automatski bi trebalo kad si zakacen na net). Mozda imas diskonekcije sa netom. (lan kabal furaj).

Imas samo jednu igru na quick resume ili vise?

Ja nisam koristio quick resume a da ostavim igru "24sata" pa da nastavim, jer ne zelim da mi se cuje preko noci dok recimo update-uje ili nesto.
Uvek sam isao na quit game. Full shutdown (ponekad), malo duze posle cekam boot ali nije strasno.
Ja sam ukupno igrao 3-4 meseca, tako da iskusniji xbox "gurui" sigurno znaju vise o ovome.

Resetuj konzolu, da obrises mozda neki "cache" pa ponovo login.
Svakako konzolu mozes da mi vratis, mojne se plasis.

Probaj i ovo

```This is now fixed thanks for the help. The full power off and cable out for a few minutes fixed the issue rather than just a power cycle. The “unknown” save has gone, the game is back in quick resume and cloud save sync is working!```

Lici kao tvoj problem.
Cim tebi trazi da se ulogujes ponovo, nema tu quick resume.
Mozda neki corrupted save ili nesto. Pogledaj ako imas isti nalog na PCju (xbox app) da li tu nemas neki "corrupted save".

Ne znam.

Mislim da kada je u pitanju quick resume radi se o tome da ova igra to ne podržava, što mi i nije toliko bitno.
Ostaje problem da neće da čuva progres ali sam rešio da nema poente da tu više gubim vreme tako da ću verovatno da je kupim za PC.

U ostalim igrama generalno radi save (sem što sam imao onaj Halo V problem ali njega sam svakako završio odavno).

Povodom dolaska FF14 igre, evo [US only] nagradne igre za impresivnu custom Xbox konzolu

edit - ovo je ipak samo statua, pored nje ce da daju redovni Series X :-/
Grand Prize: One (1) custom-designed "Final Fantasy XIV" Xbox Series X console bundle (NON-FUNCTIONAL, TO BE USED AS AN ART PIECE) (design elements and all other aspects of the custom console are at the sole discretion of the Sponsor), one (1) Xbox Series X console bundle (console model, features, design and all other aspects of the console are at the sole discretion of the Sponsor), one (1) "Final Fantasy XIV" Online Complete Collector's Edition for Xbox Series X/S, and one (1) 12-month Xbox Game Pass Ultimate Membership.

Mislim da sam provalio šta je fora.

Igra vuče stari save iz clouda, obrisao sam save na konzoli ali kada sam sledeći put ušao u igru opet me je vratio na isto mesto na kome sam zakucan sve vreme.
Ne na sam početak kako bi trebalo ako uopšte nemam save...

Sef gameindustry.biz-a Christopher Dring je javio zanimljivosti koje je cuo u razgovorima sa developerima i izdavacima na GDC konvenciji [Xbox-related stuff]:

- EU prodaja xbox-a je losa
- EU radnje sve vise odustaju od Xbox-a
- Velika kompanija koja je prosle godine izbacila "veliku igru" se pita zasto su uopste podrzali xbox
- Izdavaci govore da ulazu dosta truda u xbox ali sada je jasno da im je trziste PC i PS5
- Ocekuje da ce vecina Xbox igara stici na PS5
- Microsoft je krenuo da smanjuje interni fokus na GamePass

Last edited:
Glasine su da su drastično smanjili budžet za 3rd party igre, ali svoje će nastaviti da guraju.

Poenta je što ne dodaju, par meseci u godini bude šta da valja na GP, ne sećam se poslednji put kada sam igrao nešto, Starfield čini mi se. Doduše, pored Argentine GP mi je nebitan. Extra je još gori, ali nije ni GP ne znam šta.

Da nisam dobio elden ring ps5 disk ove godine ne bih ni upalio konzolu do sada. Skoro sve igram na xboxu ili Steamu.
U ovoj generaciji stvarno ne znam zbog cega je ps5 prodaja toliko bolja od x series.
Nije bas da se sony ubio od exkluziva ,pogotovo onih koje nisu dosle na PC.
Cesto volim da odigram nesto iz ps360 perioda i kod xboxa mi je to mnogo lakse recimo a za ps3 moram da jurim konzolu iako sam sacuvao gomilu ps3 diskova naivno misleci da ce Sony na ps5 resiti BC ako vec nije na ps4 😀

Back
Top Bottom