• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

Ko voza Win11? Smaraju me da odradim upgrade, a pošto se komp koristi samo za igre, filmove, YT i možda Premier, ima li smisla preći na nov OS?

Mada, nešto baguje i koči poslednjih par meseci, mislim da je vreme svejedno da radim jedan reinstal.

Ima ako si na nekoj novijoj platformi, a imas vise od 16GB RAM-a. Bukvalno guta ko blesav

Jel ti laptop star 12+ godina kao Black Waltzov komp-platforma?

Windows bas poceo prljavo da igra (vec neko vreme), kontaju pirati igraju prljavo, pa moraju i oni...
Salje mi njihov virus protection program, krkove od igara direktno u karantin, bez da me ista pita i upozorava i onda ja gledam i cudim se sto nesto ne radi... pre je uvek bilo upozorenje, sad ga salje bez da znas ista o tome, samo da te poremeti...

Da li jos nekog nerviraju silni folederi koje Gamepass napravi? Pokusavam ih sakriti ali nesto moze a nesto ne...od Windows app, Program Files, GameSave i ne znam sta jos je napravio.... picajzla sam po pitanju toga da sve bude uredno ali ne ide uz aktiviranog Gejmkera

evo jedan koristan tip za win laptop korisnike koji sam otkrio pukim slučajem.

jedini način da funkcioniše kao mac i kad ga zaklopite da stvarno ode u sleep mod i da vam se ne zapali u rancu je da pre zaklapanja bude raskačen sa svih periferija, a pogotovo sa napojnog kabla. works like a charm.

Win 11, gde se nalazi opcija da biram šta da mi izađe od opcija kad kliknem desni klik miša?

Šta koristite kao browser trenutno?

Razmišljam se posle 15 godina da promenim Chrome između ostalog i jer mi baguje adblocker za YT a i svi ga nešto pljuju u poslednje vreme. :)

Šta koristite kao browser trenutno?

Razmišljam se posle 15 godina da promenim Chrome između ostalog i jer mi baguje adblocker za YT a i svi ga nešto pljuju u poslednje vreme. :)
Da, loše radi chrome već neko vreme, ceo život ga koristim, ali ću možda uskoro biti u iskušenju da ga menjam.

Edge na Wndowsu. Najmanje je zahtevan a ima puno dodatnih funkcija koje drugi browseri nemaju, što se tiče špijuniranja za Microsoft, to već Windows automatski odradi pa se ne zamaram time. Mrzim Microsoft ali Edge je fenomenalan i najverovatnije najbolji browser poslednjih nekoliko godina.

Na Linuxu (Debian na PC-u, SteamOS-Arch na SteamDeck-u) Firefox, mada ću i tu najverovatnije preko Flatpack-a da instaliram i Edge jer nažalost neki sajtovi i web servisi rade dobro samo u Blink endžinu koji koriste Chrome i Edge pošto je zasnovan na Chromiumu a Firefox koristi Gecko koji u takvim slučajevima pravi probleme ili ne radi (nije kriva Mozzila za ovo već Google Chrome monopol).

Back
Top Bottom