• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

I ovde samo nedostaje boot od 40 minuta.
Za diskpart mu je dosta taj fles sto je napravio. Mislim da je shift+f10 komanda da otvori cmd i to je to.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 4 using Tapatalk

Ne podržava ovaj laptop secure boot svakako, nigde nema u opcijama u biosu. Menjao sam Legacy/UEFI i isključivao sve šta sam mogao šta je pisalo da treba, ali neće da instalira sistem.

Još mi pravi ovaj Windows on the go, najpametnije mi je da mu sačuvam podatke na flešci i da izbrišem sve particije i onda napravim jednu veliku, ionako mu je ssd 256gb a podeljen na dva dela, ništa veliko ne može da instalira.

Sa nekom Linux live distrom uradi backup ako ne može boot-ati i onda reinstaliraj.
Isto tako bilo je ranih ploča koje su imale UEFI ‘skin’ a zapravo je BIOS bio u pozadini.

Konacno !! Vratili su opciju da se ne stack-uju instance istog programa, aleluja :D Pored toga su jos neke delove UI-a modernizovali, npr kada iskoci onaj Firewall ekran kada pokreces online igre vise ne izgledao kao iz doba win95 :D Plus su dodali onaj njihov 3D audio (Sonic) odma u systemtray u audio sekciji valjda kako bi vise ljudi probalo, ne znam vredi li to cemu ?

F1X6N1I.png

Konacno !! Vratili su opciju da se ne stack-uju instance istog programa, aleluja :D Pored toga su jos neke delove UI-a modernizovali, npr kada iskoci onaj Firewall ekran kada pokreces online igre vise ne izgledao kao iz doba win95 :D Plus su dodali onaj njihov 3D audio (Sonic) odma u systemtray u audio sekciji valjda kako bi vise ljudi probalo, ne znam vredi li to cemu ?

F1X6N1I.png
Koja je to verzija? Ja jos uvek nemam tu opciju...

Edit

Aha, updateovao sam, tu je...

Desni klik na taskbar, taskbar settings, taskbar behaviors, combine taskbar - never

Last edited:
Je l' Malwarebytes ima neku poentu koristiti u današnje vreme?
Ostao mi je kao navika od pre 10 godina a više me smara sa notifikacijama za trial i da ga kupim nego što imam utisak da ima neku svrhu.

Je l' Malwarebytes ima neku poentu koristiti u današnje vreme?
Ostao mi je kao navika od pre 10 godina a više me smara sa notifikacijama za trial i da ga kupim nego što imam utisak da ima neku svrhu.
ja ga koristim kao main AV kupljenu premium verziju.meni je dobar i zadovoljan sam
2023-12-31_091038.png

Užas, svuda uveli pretplate, nema više da kupiš za stalno...
Zamisli i igre da uvedu taj način naplate...

Pa u onim dokumentima koji su ukradeni od Insomniac-a stoji da SONY planira da sledeće velike igre od strane tog studija budu isečene na tri različite manje igre koje će koštati po 50 dolara. Prva igra da napravi veliku većinu sveta, modela, tekstura, efekata i svega ostalog. Sledeće dve da se šlepuju na prvoj sa novim sadržajem poput misjia i priče ali 80-90% recikliranog materijala. iz originala. Baš kao Spriderman i Spiderman: Miles Morales.

Pa u onim dokumentima koji su ukradeni od Insomniac-a stoji da SONY planira da sledeće velike igre od strane tog studija budu isečene na tri različite manje igre koje će koštati po 50 dolara. Prva igra da napravi veliku većinu sveta, modela, tekstura, efekata i svega ostalog. Sledeće dve da se šlepuju na prvoj sa novim sadržajem poput misjia i priče ali 80-90% recikliranog materijala. iz originala. Baš kao Spriderman i Spiderman: Miles Morales.
Rešenje - bojkotovati kupovinu takvih poluproizvoda i onda će biti prinuđeni da se unormale, ako žele da opstanu kao studijo. U suprotnom, ukoliko kupci podrže takve poluproizvode njihovom kupovinom, onda će to dobijati u sve većoj meri i od drugih studija i to je to. Sve dok se podržava ono što ne valja, neće biti promena.

Rešenje - bojkotovati kupovinu takvih poluproizvoda i onda će biti prinuđeni da se unormale, ako žele da opstanu kao studijo. U suprotnom, ukoliko kupci podrže takve poluproizvode njihovom kupovinom, onda će to dobijati u sve većoj meri i od drugih studija i to je to. Sve dok se podržava ono što ne valja, neće biti promena.

Šansa da ljudti to bojkotiju je velika koliko i šansa da ljudi prestanu da piju koka kolu jer je veoma nezdrava.

Šansa da ljudti to bojkotiju je velika koliko i šansa da ljudi prestanu da piju koka kolu jer je veoma nezdrava.
Znam, zato će i dobijati takve (polu)proizvode i apsolutno nemaju nikakvo pravo da se (eventualno) bune zbog toga.

Attachments

• IMG_0316.jpeg
    IMG_0316.jpeg
    25.3 KB · Views: 10
Btw samo da prokomentarisem da ovi E Cores na Intel CPU fino rade svoj posao.
Ranije kada sam skidao preko Steam-a nesto bukvalno ceo CPU mi je bio zauzet i skoro nista drugo nije bilo upotrebljivo, sada se E cores lepo opterete, a ostatak spreman za igru ili neku drugu zahtevnu aplikaciju. Evo slicice, prvi core mi Twitch u FF-u jede, ostalo je free.

X9UmvU8.jpeg

Back
Top Bottom