• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

nzm koji CPU si imao pre, ali ja recimo nemam problema da igram nešto ako ide DL preko steama

Linus Tech Tips je pre ~1-2 godine bio pustio Steam download na 64core procesoru, i ako je konekcija dovoljno brza [uvodio je 10gbit biznis konekciju] svi core-ovi budu zauzeti sa dekompresijom instalacije. 100% zauzet CPU dok download traje.

Linus Tech Tips je pre ~1-2 godine bio pustio Steam download na 64core procesoru, i ako je konekcija dovoljno brza [uvodio je 10gbit biznis konekciju] svi core-ovi budu zauzeti sa dekompresijom instalacije. 100% zauzet CPU dok download traje.
Damn steam gori od fitgirl :D

Znači ili ćeš skinuti dovoljno brzo da je nebitno što je CPU opterećen ili ćeš skidati dovoljno sporo da CPU neće biti opterećen.

yep, meni na 600mbit dloadu preuzme cpu kao taoca.

Napravio sam skoro neku krivu za ventilatore na osnovu zauzeća procesora i kada nešto instaliram na Steamu, podivljaju.

Da li će Windows postati nestabilniji ukoliko isključim servis Diagnostic Policy Service (stop i disable)? Pod "nestabilniji" podrazumijevam i BSOD, restarte i sl. Da li će neki programi prestati da rade ukoliko isključim (disable) taj servis npr na nekoj slabijoj konfiguraciji?

Na osnovu opisa servisa djeluje mi kao da je odgovor na sva pitanja koja sam postavio "ne" ali bolje da pitam. Dešavalo mi se ranije da isključim nešto u Windowsu i da odjednom počnu da se javljaju problemi kojih ranije nije bilo.

Last edited:
Neće Windows ali internet najverovatnije hoće.

Zašto uopšte želiš da to isključiš?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Interesuje me. Osim toga dešava se nekad da radim ili sređujem slabije konfiguracije ili laptopove pa da znam da li mogu da isključim.

Uvijek rizikuješ da dobiješ 40-minutni boot nakon čačkanja.

Za slabije samo tiny 10, spectre ili nesto slicno

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Uvijek rizikuješ da dobiješ 40-minutni boot nakon čačkanja.
Znam. Prvi Windows sam sjebao davne 1996. godine. Ali sam upravo zahvaljujući toj radoznalosti dosta toga naučio. Nisam se promijenio.

Znam za Spectre, tiny 10, podsjećaju me na stari 98lite za Windows ali nekada sredjujem i sistem koji je instaliran.

Tu uvek prvo refresh pa dalje, pokazalo se kao odlicna taktika. Refresh boot od par minuta zna da spusti na 20 sekundi.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Ovo treba najviše Microsoftu da pokrpi i najmanju rupu u špijuniranju i skladištenju na svoje servere svega što radimo na PC-u.

Odlična skripta koja omogućava potpuni debloat Windowsa i ukidanje skoro svih telemetrija prilikom (re)instalacije bez potrebe za skidanjem sumnjivih ISO-a, a koristi se krajnje jednostavno: nakon što od oficijelnog ISO-a napravite instalacijski USB, samo treba prebaciti 'autounattend.xml' u root USB-a i to je to, sve ide automatski (instalacija traje nešto duže doduše).

Back
Top Bottom