Testirao sam juce Citra vr i emulator obecava, ali je i ocigledno sto stoji da se radi o beta verziji.
Instalacija je prilicno jednostavna:
Igre prilicno dobro izgledaju iako se radi o bas velikoj povrsini - skoro duplo vecoj od 65 tva na 2.5m udaljenosti.
3d efekat je prilicno dobar (drzao sam ga na 100).
Sto se samih podesavanja tice, neke igre dobro rade na 2x, neke cak i na 5x.
Najveca prednost ove verzije je udobnost. Mapiranje buttona nije idealno, ali dosta znaci podrska za touch.
Sto se kompatibilnosti tice, probao sam sledece igre:
- Kid Icarus i Starfox rade ocajno, Sega 3d classics puca (steta, posto je 3d efekat u toj kompilaciji bas dobar), a MGS3 je neigriv sa ovim kontrolama
- A Link Between Worlds, OOT, Samus Returns, Mario 3d Land i Mario Kart 7 rade dobro
Trenutno je najveci problem shader compilation. Ovo sam testirao u Mario 3d Landu.
Svaka stvar koju uradite po prvi put (udarac bloka glavom, skakanje u vodu) ce izazvati pauzu od pola sekunde. Kada istu akciju ponovim drugi put, sve radi bez problema. Nadam se da ce ubaciti neku precompile opciju ili da ce biti moguce skinuti shadere (jer je fiksna platforma).
Hteo sam i da uporedim ovu verziju za desktop verzijom. Desktop verzija moze da tera igre bez ikakvih problema (vecinom sam testirao 10x rezoluciju sto je vece od 4k).
Postoje razni nacini kako da se sbs mod prikaze na uredjaju, ali nijedna nije idealna - Bigscreen mod ne podrzava rezolucije vece od 1080p, a VD je bas tesko koristiti. Iako je rezolucija jako visoka, nekako mi slika nije bila dovoljno cista, mozda zbog toga sto sam morao da koristim half sbs. 3d efekat je bio osetno neprecizniji nego u Quest verziji.
Tokom testiranja su mi bila potrebna 3 razlicita uredjaja istovremeno - Quest kontroleri za VD kontrolu, m+k za opcije u emulatoru, xbox joypad za igranje. Ovo je jako neudobno i konfuzno. Recimo, kada zelim da promenim neku opciju, posto se slika prikazuje u 3d modu, moram da zazmurim na jedno oko da bih video opcije u meniju
.