• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 Switch PC VR (Valve Index, Oculus Quest, PSVR...)

-Meta Oculus Quest - 64 GB nov, pakovanje= 240 € - Pala cena! ! !

https://novi.kupujemprodajem.com/ko...ocari-nov/oglas/158134922?filterId=2015482315

Meta Quest 3, 128GB - 749e,​

Meta Quest 3, 512GB - 875e,​

https://novi.kupujemprodajem.com/ko...t-3-128gb/oglas/158350662?filterId=2047918501

https://novi.kupujemprodajem.com/ko...t-3-512gb/oglas/158351048?filterId=2047918501

Ivana pusila neku tesku travu 😅

ako ne rade linkovi:

https://novi.kupujemprodajem.com/konzole-i-igre/vr-naocare/oculus-meta-quest-2-128gb-256gb-vr-naocari-nov/oglas/158134922?filterId=2015482315 https://novi.kupujemprodajem.com/konzole-i-igre/vr-naocare/meta-quest-3-512gb/oglas/158351048?filterId=2047918501 https://novi.kupujemprodajem.com/konzole-i-igre/vr-naocare/oculus-meta-quest-2-128gb-256gb-vr-naocari-nov/oglas/158134922?filterId=2015482315

Malo dok ne prodje exkluzivity period i dok se ne pojacaju zalihe... tamo za novu bice valjda za normalnu cenu, cenim oko 500e...

Malo dok ne prodje exkluzivity period i dok se ne pojacaju zalihe... tamo za novu bice valjda za normalnu cenu, cenim oko 500e...
550 je zvanična cena za evropu. Ispod toga ćeš naći samo ako odeš lično i uzmeš povrat poreza na granici.

Moguce, gledao sam americke cene 500 dolara...
Američke cene svega, pa i tehnike, za razliku od evropskih, se uvek prikazuju bez poreza. Čak i u radnjama na policama. Bukvalno ne znaš šta te čeka na kasi.

Testirao sam Quest 3 ovih dana i utisci su mi isti kao i sa prethodna 3 headseta koja sam imao - neke stvari su impresivne, neke razocaravajuce.

Headset je dosta manji i tanji i dosta je prijatnije nositi ga, iako je za nijansu tezi od proslog Questa. Strap je bolji od proslog i nisam imao nekih problema, mada nisam ni igrao duze od 30-60 minuta. Vidim da ljudi na netu uglavnom uzimaju neke custom strapove koji osim sto su udobniji stizu sa dodatnom baterijom.
Deluje mi da je pritisak na celo i slepoocnice dosta manji nego ranije, prosli Quest je bas bio neudoban.
Sto se baterije tice, traje oko 2 sata ako se igraju nativne igre, nesto vise ako se igre strimuju.

Sociva su dosta bolja od onih na Quest 2 i psvr2 ako se gleda ostrina. Tekst je savrseno citljiv i nema potrebe juriti idealan polozaj, kao na ostalim headsetovima.
Boje su losije nego na psvr2 - crna je tamno siva, a i nedostatak hdr podrske se bas oseti. Razlika je najvise primetna u horor igrama, mada ni na psvr2 situacija nije idealna zbog mure. FOV me je razocarao, posto i dalje imam osecaj kao da u virtualni svet gledam kroz dvogled. Postoji i blago probijanje svetlosti u delu gde se nos nalazi, ali to sigurno zavisi i od toga koliki vam je nos i kako uredjaj prislonite na lice.
IPD range je dobar, ali sam imao neki cudan osecaj da se slika ne spaja na idealan nacin, kao da sam dosta svesniji prostora izmedju sociva nego na drugim uredjajima. Moracu ovo da testiram detaljnije, a i da cujem utiske drugih ljudi koji ce probati headset.
Audio je bolji nego ranije.

Kontroleri su dosta sitniji, bez prstena okolo, dobro leze u rukama i raspored buttona je smislen (ovo me jako nervira na psvr2). Rade odlicno, osim ako se stavljaju iza ledja ili ako se uhvati neki prostor iznad headseta gde se gubi tracking. Video sam da neki ljudi kupuju pro kontrolere, to zbog cene sigurno necu raditi. Feedback je dosta bolji nego na Q2, ali ovde je psvr2 generaciju ispred. Upravljanje rukama solidno funkcionise.

Q3 je hardverski jaci od Q2. Uglavnom sam testirao igre koje sam vec igrao, jer rade u visoj rezoluciji bez dodatnih patcheva. U Beat Saberu, Superhotu i Pistol Whipu nisam primetio neku vecu razliku (ali sam osetio nedostatak lepsih boja), dok RE4vr izgleda drasticno bolje. U novijim igrama ce razlika sigurno biti veca.
Po svemu sudeci 128gb ce mi biti vise nego dovoljno.
Probao sam i Alyx i SW Squadrons i igre su izgledale odlicno (u medjuvremenu sam uzeo i jacu graficku, sto je pomoglo). Flight Simulator mi je pokazao koliko VR igre izgledaju losije kada je fps nizi. Nisam se igrao previse sa podesavanjima, ali mi deluje da je za ovu igru potreban 4090.

AR je nova velika stvar i za prvu verziju radi solidno. Passthrough je generaciju ispred Q2 i psvr2 i super je sto od starta vidis sobu. To pomaze da se ne osecam toliko izolovano dok koristim uredjaj, ali sam zbog blagog shifta (koji je posebno izrazen kada se koriste ruke) osecao mucninu, tako da je pitanje koliko cu ovo koristiti. Mozda je samo potrebno da se mozak privikne na blago pomerenu sliku stvarnosti.
Probao sam nekoliko AR demonstracija, web browsing, virtualne monitore...sve je to cool, ali sigurno pored drugih uredjaja necu VR koristiti za to.
Filmovi izgledaju dobro, ali se nedostatak HDR-a jako primeti. 3d filmovi izgledaju jako dobro i tu funkcionalnost cu korsiti.

Da li ovaj uredjaj vredi 550e? To pre svega zavisi od toga kako cete koristiti Q3. Kupovina ima smisla ako imate jak pc ili ako planirate da osim za igranje, Quest koristite i za socijalizaciju. Jako me je iznenadilo kada sam video da klinci koriste Quest za druzenje sa drugarima, sto igrajuci igre, sto gledajuci razne sadrzaje (poput zajednickog gledanja filmova u Bigscreenu ili virtualnih koncerata).
Ma koliko psvr2 bio napredan u nekim aspektima, lakoca upotrebe je na strani Questa (kao da je Q3 konzola, a psvr2 pc).
Neverovatno je koliko kablovi uticu na citav dozivljaj, a i jako prija sto nema potrebe da se ista podesava ili da se lovi sweetspot. Dovoljno je uredjaj staviti na glavu i zabava pocinje.
Osim toga, Meta podrska je daleko ispred onoga sto Sony radi.

Last edited:
Odličan osvrt, izgleda da se dugo nećemo otarasiti "gledanje kroz masku za ronjenje" pristupa VR-u.
Po meni je cijena malo previsoka, i to je u principu ono što me odbija od kupovine jer znam da ga ne bih toliko intenzivno koristio da opravda kupovinu.

Ok, mislim da sada razumem sta me muci kod sociva:

Koliko vidim, ima jos ljudi sa ovim problemom. Probacu da se igram sa raznim podesavanjima (ipd + depth).
Ako nista ne pomogne, moracu da krenem da pomeram citavu glavu ako zelim da gledam u stranu. Prilicno me je psvr2 razmazio, navikao sam da oci pomeram nezavisno od glave.

Last edited:
Earn a $5.00 USD Meta Quest Store Credit for yourself and a 25% discount for your friends who purchase your referred app using your referral link!
How it works: Meta Quest device owners (“Advocates”) can refer a particular app (“App”) to other users who also own Meta Quest devices (“Friends”) with a personalized link. If Advocate’s Friends follow the link, “accept” the referral while logged into either a Meta Horizon or an Oculus profile (“Profile”), and purchase the App from the same Profile used to accept within seven (7) days they will receive a 25% discount on their App purchase (“Discount”) and the Advocate will receive a Meta Quest Store Credit in the amount of $5.00 USD (“Credit”).

Neko je napravio sajt na kojem je moguce deliti referale: https://meta-dog.github.io/meta-dog/ .
Dovoljno je da nadjete igru koja vas zanima, kliknete na link i kupite igru po snizenoj ceni. I naravno dodate referal posle kupovina, da bi neko sledeci mogao da dobije popust.

Iako je Meta u prvo vreme samo kupcima skuplje verzije Q3 davala 6 meseci Meta Quest+ servisa, u okviru black friday ponude smo i mi kupci jeftinijeg modela dobili mogucnost da aktiviramo trial od 6 meseci.
Ovomesecne igre nisu nesto (Angry Birds VR: Isle of Pigs i NFL Pro Era), ali vec za 8 dana stizu nove.

Jos jedan pokazatelj koliko Meta vise mari o ovom trzistu od Sonija.

OK su PS+ igre u zadnjih par meseci IMO [Mafia II i Aliens Fireteam ovaj mesec, Calisto i Farming Simulator za prosli]. Sledece nedelje ce stici leakovi, prosle godine su u decembru dali Mass Effect Legendary Edition.

Ali steta sto ne daju vise PSVR2 igara, definitivno ih ima dosta. Release schedule je uvek popunjen necim svake nedelje.

We're excited to announce the streaming technology of Steam Link is now available on the Meta Quest 2, 3, and Pro, allowing you to wirelessly play VR games from your Steam library.

Steam Link is a free app that uses the power of your PC to stream Steam games onto phones, tablets, and TVs — and now, on Meta Quest.

Before you begin: You'll need a router with a wired connection to your PC, and a 5GHz WiFi network for your headset.

Getting started
  • Make sure Steam and SteamVR are installed and running on your PC
    • Note: You may need to restart Steam to confirm you are running the latest version of Steam and SteamVR
  • Connect your headset to the same network as your PC
  • Download the free Steam Link app to your headset.
  • The app will walk you through wirelessly connecting your computer to your headset.

Minimum requirements
Before you connect, make sure you have:
  • Wi-Fi: 5 GHz minimum, wired connection to PC
  • GPUs: NVIDIA (GTX970 or better)
  • Headset: Meta Quest 2, 3, or Pro

Recommended (but not required): A broadband internet connection with Wi-Fi 6 or Wi-Fi 6E, and a computer with at least 16 GB RAM and NVIDIA GPU, RTX2070 or better.

Read more (along with step-by-step instructions) in our Steam Link FAQs.

For additional information check out Steam Link and Remote Play.

We're excited to announce the streaming technology of Steam Link is now available on the Meta Quest 2, 3, and Pro, allowing you to wirelessly play VR games from your Steam library.

Steam Link is a free app that uses the power of your PC to stream Steam games onto phones, tablets, and TVs — and now, on Meta Quest.

Before you begin: You'll need a router with a wired connection to your PC, and a 5GHz WiFi network for your headset.

Getting started
  • Make sure Steam and SteamVR are installed and running on your PC
    • Note: You may need to restart Steam to confirm you are running the latest version of Steam and SteamVR
  • Connect your headset to the same network as your PC
  • Download the free Steam Link app to your headset.
  • The app will walk you through wirelessly connecting your computer to your headset.

Minimum requirements
Before you connect, make sure you have:
  • Wi-Fi: 5 GHz minimum, wired connection to PC
  • GPUs: NVIDIA (GTX970 or better)
  • Headset: Meta Quest 2, 3, or Pro

Recommended (but not required): A broadband internet connection with Wi-Fi 6 or Wi-Fi 6E, and a computer with at least 16 GB RAM and NVIDIA GPU, RTX2070 or better.

Read more (along with step-by-step instructions) in our Steam Link FAQs.

For additional information check out Steam Link and Remote Play.
Ne kontam kako se to razlikuje od igranja Steam VR igara kroz Air Link

Ne kontam kako se to razlikuje od igranja Steam VR igara kroz Air Link
Nećeš morati da koristiš Oculus app više (do sada si morao da se drndas i sa tim i sa steamom). Sada steam prepoznaje headsetove kao native uredjaje.
Po prvim komentarima je kvalitet bolji, ali potrebni su detaljniji testovi.

Back
Top Bottom