Igrao sam skoro Arizona Sunshine 2 na Questu i posto sam skontao da je igra cross-buy (nazalost nije cross-save), resio da je probam i na pc-u.
Dodatni razlog sto sam konacno odlucio da probam da podesim wifi streaming je i sto sam igrao Asgard's Wrath 2 i odusevio se nativnim frejmrejtom (vecina Quest 3 i psvr2 igara koristi reprojekciju).
Pre nekoliko godina sam kupio Tp-link Archer C6 sa idejom da ga pre svega koristim kao router za Quest.
Preko Air Linka sam odigrao nekoliko igara (ukljucujuci i Alyx) i vec tada mi se cinilo da je cable totalno nepotreban.
Ali posto sam u to vreme imao 1080ti, nisam se previse udubljivao u podesavanja.
U medjuvremenu sam nabavio 4070ti i resio da probam koliko je Quest 3 upotrebljiv za streaming vecih rezolucija i frejmrejta.
Kupio sam Virtual Desktop za 20$ i aplikacija je vredna svakog dolara. Sam kvalitet je dosta bolji od Air Linka.
Pre svega je neophodno podesiti router:
Od svih ovih podesavanja, najbitnija stvar je channel width. Cim sam sa auto prebacio na 80, dobio sam drasticno bolje performanse.
VD ima podrsku za vise streaming kodeka, a jedan od njih (AV1) radi samo na 4xxx karticama. Trenutno mi je selektovan AV1, a videcu da li H.264+ donosi ikakav boljitak (posto dozvoljava visi bitrate, sto ce dodatno opteretiti router).
Bitan setting u VD je i izbor izmedju Steam VR i VDXR. VDXR donosi bolje performanse (developer kaze da je razlika oko 10%), a i prijalo mi je da se resim Steam VR-a, jer mi se UI uopste ne svidja.
Sa ovim podesavanjima mogu da teram Arizona Sunshine 2 sa maksimalnim podesavanjima u igri. U VD sam podesio ultra nivo grafike i 90fps i kvalitet grafike je bar 2 generacije ispred one na Quest 3.
Lag je zaista minimalan (u vecini igara skoro pa neprimetan) i verovatno bih ga osetio samo u najzahtevnijim igrama (recimo Beat Saber na najvisem nivou tezine).
Tek sa ovim setupom sam skontao koliko dobru grafiku Quest 3 moze da prikaze.
Da sam neki sef u Soniju platio bih developeru VD koliko treba i ubacio wifi podrsku i u neki buduci psvr.
Cable drasticno utice na slobodu tokom igranja, a imerzivnost je definitivno najbitnija stvar u VR i svako ometanje se oseti.