• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PS4 Switch PC VR (Valve Index, Oculus Quest, PSVR...)

Nisam nešto pratio vr u zadnje vreme, šta je bolja opcija, quest 3 ili psvr2 koji je sada dobio pc podršku?

Facebook otvara Quest ekosistem za 3rd party hardver. OS ce moci da se instalira na druge uredjaje [ASUS i Lenovo spremaju nove headsetove].

Quest 3 se i dalje prodaje odlično u poređenju sa ovim, mada mislim da bi mu trebao jedan $50€ price drop.

Ja mislim da ce ovaj korak (PC adapter) vise da zacementira PSVR2 kao gubitnika nego sto ce da pomogne da se promeni situacija. Neko ko hoce da igra VR na PC moze da a) uzme quest 3 za relativno male pare, bezican headset sa odlicnom softverskom podrskom, ili b) dosta skuplji PSVR2 + PC adapter na kome ne radi vecina unique feature-a (eye tracking, haptika, HDR), na kablu je, bluetooth kompatibilnost problematicna. Ne verujem da trziste za ovo postoji, sem nekolicine postojecih PSVR2 korisnika koji imaju i gaming PC, ali to tesko da ce da pomeri iglu. Prilicno sam siguran da ce Sony da se posle ovoga ohladi za VR kao sto su i handheld batalili posle Vite.

Najgore je sto nisu podrzane opcije zbog kojih vredi kupiti headset.
Ako je protok stvarno problem, radije bih pristao i na nizu rezoluciju, ali da imam hdr.

Ne verujem da trziste za ovo postoji, sem nekolicine postojecih PSVR2 korisnika koji imaju i gaming PC, ali to tesko da ce da pomeri iglu.
Slažem se. Ko bude hteo headset za PC, uzeće Quest 3. Ovaj adapter je za nas koji smo se zaleteli i kupili PSVR2, a imamo i PC. Očigledno je da Sony planira da batali headset, a ovo je samo "spas" vlasnicima kako ne bi dizali bunu da su ga tako brzo ubili.

Kad cijene (polovnih) padnu na nivo PSVR1 (rekao bih prije nego kasnije) uz adapter je dobra opcija za PC ko neće da daje 500€ za Q3.

Back
Top Bottom