• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Tv Shows/Serije 2022

Za sve koji su nekad odavno pratili The Walking Dead, možda nije loše zabeležiti 21. novembar. Tog dana (noć pre tehnički) biće emitovana epizoda S11E24 koja će ujedno biti i zvanični kraj serije. Planiram da pogledam neke sažetke na yt sezona koje nisam odgledao i da ispratim ovo finale.

Odustao sam tamo nakon 5. 6. sezone, nije mi više imalo smisla gledati.

Stao sam sa gledanjem TWD-a kada su posle zatvora stigli do Alexandria community-a. Valjda 5. sezona?

Posle toga sam o show-u samo cuo da ga gomila ljudi napusta, i da je neki Neegan imao dobru pojavu [ii cameo u Tekkenu]. Nista drugo ne znam sta se desilo i ko je preziveo.

edit - uf, pogledah Wiki, sezonu 5 je u proseku gledalo 13-15 miliona gledalaca. Zadnja sezona je pala na ~1.5mil.

Dosta njih je tad spakovalo kufere 4,5 sezona.

Kad su iskakale one neke ključne scene posle Bejzbolka, neki Silent Hill Zombiji, palio sam to razmatrao da možda nastavim ali ne ipak

Serija je postala totalno debilna odavno, ali eto ja sam među ludacima koji su nastavili da gledaju iz navike...

Nigan je bio lepo osvežio seriju pa su onda i od njega napravili debila u želji da ga iskoriste što više.

Vidim da je izašla danas

Code:
The Walking Dead S11E23 1080p WEB H264-CAKES

A po rasporedu je trebalo za nedelju dana ova 23. epizoda. Tako da možda će finale biti već naredne nedelje, a ne 20. novembra kao što sam napisao.

Serija je postala totalno debilna odavno, ali eto ja sam među ludacima koji su nastavili da gledaju iz navike...

Nigan je bio lepo osvežio seriju pa su onda i od njega napravili debila u želji da ga iskoriste što više.
Урадили су с њим слично као што је и у стриповима, ту нису много одступили колико ми је познато. Он је био последњи заиста упечатљив антагониста, мада ни Алфа и Шаптачи нису били лоши.

И мени серија одавно више није толико занимљива, поготово од кад је Ендру Линколн напустио серију, мада сам наставио да пратим иако знам да никаквог конкретног разрешења неће бити, али ето волео сам још као тинејџер зомби тематику (вериватно највише захваљујући RE играма).

Још нисам погледао ове епизоде што су кренуле сад у октобру али свакако ћу комплетирати кад сам већ стигао до пред крај.

Pa nije samo nezanimljiva generalno nego su i zapleti debilni a i dijalozi i drama su bili cringefest dok se serija još i držala.

Ali eto, gleda se pa kapiram da ipak po nešto u seriji i dalje valja. Inače nisam imao pojma da serija i dalje ima veze sa stripom, mislio sam da je odavno totalna improvizacija.

Inače nisam imao pojma da serija i dalje ima veze sa stripom, mislio sam da je odavno totalna improvizacija.
Ovo mestimično znam zbog ortaka koji je strip/serija fanatik oni prate strip ali je on nešto daleko ispred e sad da li su stigli do kraja ili su rešili da prekidaju to već nisam upućen, verovatno je ovo drugo

Takodje najveća razlika je što je valjda obično ublažena bila brutalnost mnogih scena u odnosu na strip, bila je neka lista o tome na cracked davno...

A ipak evo brojnih razlika u odnosu na Strip....

EDIT evo ga i Cracked članak na koji sam mislio, malo je stariji jbg

Last edited:
Završila se sinoć Atlanta, finale 4. sezone je i zvanični kraj serije. Još uvek nisam gledao, ali jedva čekam. Po meni Atlanta je must watch serija - eksperimentisanje TV formom, izuzetno kvalitetno napisani likovi i epizode, od nekih skroz suludih epizoda koje su mini horor filmovi, preko putovanja Evropom, do epizoda koje su dokumentarci o fiktivnim događajima... Ova serija ima sve i s razlogom je u krugovima kritičara jedna od najboljih koja se pojavila u zadnjih 10 godina.

Tako da, ko nije gledao, obavezno štivo po meni.

Takođe, krenula je da izlazi treća sezona Mythic Quest-a. Poprilično bleda serija ali s vremena na vreme pogodi neke fore i trenutke pa može da se gleda. Kada nema šta drugo, nije loše da se isprati.

Code:
1899 S01 1080p NF WEB-DL DUAL DDP5.1 Atmos H.264-SMURF

Multinational immigrants traveling from the old continent to the new encounter a nightmarish riddle aboard a second ship adrift on the open sea.

Od tvoraca Dark, dolazi nam ova nova mindfuck serija. Razmisliću da li ću da gledam. Verujem da sam u manjini ovde kada kažem da meni Dark uopšte nije legao. Nije mi se dopala ona ambijetalna muzika (bolela me glava od kvazi napetosti koju pravi muzika prilikom svakog dijaloga), zaplet i šašavi događaji su mi mnogo isforsirani u urađeni samo da bi bilo što luđe, a nije imalo nikakvu dubinu. Možda nekad toj seriji dam šansu opet, odgledao sam 6 7 epizoda i morao sam da prestanem - jedna od retkhi serija koju sam prestao da gledam nakon uloženih 4 5h. Ali kažem, ja sam sigurno u manjini i meni uopšte tako nešto ne leži, a znam da je univerzalno hvaljena i od strane kritike i a od naroda. Zato se pitam sada da li krenuti sa gledanjem ovoga... Ne sviđa mi se taj mindfuck zarad mindfucka pristup kod njih, ali ovde možda je drugačije urađeno pa mi se i dopadne.

Počeo 1899. Dve epizode tek.
Vizuelno moćno, odabir likova (namerno ne kažem glumaca) je odličan - svi su kao isklesani sa upečatljivim fizionomijama: jagodicama bradama, očima, kretnjama... moćno i kul. Sve u svemu serija vrlo dobro izgleda.

Priča je prilično Woke i PC. Imamo tu i migrante i rasizam i homofobiju... ostatak dopunite.

Mene i dalje nervira ista stvar koja me sprečavala da uživam u Dark-u a to je osnovni princip/fazon priče i pripovedanja. Recimo, dijalog iz prosečne scene bilo koje od ove dve serije mogao bi se prepričati na sledeći način:

Lik 1: Reci nam šta se desilo/zašto si to uradio-la/da li znaš nešto o ovome što nas sve muči/pomozi nam, molim te ...?

Lik 2: (ćuti, hladno gleda Lika 1 pravo u oči, usta blago otvorena, ne trepće, ali pogled mu je nekako odsutan, više kao da gleda kroz L1 dok se muzika pojačava)

Lik 1: (okreće leđa i odlazi, zatim vadi iz džepa privezak/maramicu/pismo sa nekakvim simbolom, istim onim koji je istetoviran na nadlaktici L2, značajno gleda u njega (simbol), muzika se opet pojačava, podiže pogled, gleda u prazno i odlazi)

Lik 3: (izlazi iz senke, sve vreme je pratio i slušao o šta su radili L1 i L2 ali niko ne zna ni ko je on ni otkud tu i naravno kad ga budu pitali neće hteti da im kaže...)

Takodje najveća razlika je što je valjda obično ublažena bila brutalnost mnogih scena u odnosu na strip, bila je neka lista o tome na cracked davno...

Strip chitam manje-vishe od kako se pojavio i jedan mi je od omiljenih, pogotovo jer je umeo biti poprilichno brutalan i potresan. Setjam se kada sam prvi put okrenuo stranicu i ugledao shta je Negan uradio Glennu... Ni jedan strip me nije toliko istraumirao. U seriji mi nije bilo toliko traumatichno, mozhda jer sam znao shta da ochekujem.

Code:
1899 S01 1080p NF WEB-DL DUAL DDP5.1 Atmos H.264-SMURF

Multinational immigrants traveling from the old continent to the new encounter a nightmarish riddle aboard a second ship adrift on the open sea.

Od tvoraca Dark, dolazi nam ova nova mindfuck serija. Razmisliću da li ću da gledam. Verujem da sam u manjini ovde kada kažem da meni Dark uopšte nije legao. Nije mi se dopala ona ambijetalna muzika (bolela me glava od kvazi napetosti koju pravi muzika prilikom svakog dijaloga), zaplet i šašavi događaji su mi mnogo isforsirani u urađeni samo da bi bilo što luđe, a nije imalo nikakvu dubinu. Možda nekad toj seriji dam šansu opet, odgledao sam 6 7 epizoda i morao sam da prestanem - jedna od retkhi serija koju sam prestao da gledam nakon uloženih 4 5h. Ali kažem, ja sam sigurno u manjini i meni uopšte tako nešto ne leži, a znam da je univerzalno hvaljena i od strane kritike i a od naroda. Zato se pitam sada da li krenuti sa gledanjem ovoga... Ne sviđa mi se taj mindfuck zarad mindfucka pristup kod njih, ali ovde možda je drugačije urađeno pa mi se i dopadne.

Ja sam je hvalio i lozio se na prvu sezonu, onda kako je serija odmicala sve mi je bilo nekako vise sablonski i manje zanimljivo. Posljednjih par epizoda sam pogledao nekako bez duse. Dobra je serija, da se ne lazemo i drago mi je da je ekipa uspjela da zainteresuje sire mase ali ne bih je htio pogledati opet.

Tekst je iz 2017 pred izlazak Ribut filma....

There’s A Deadly ‘Power Rangers’ Curse That You Didn’t Know About​

But on set dark truths have also emerged—missing fingers, death, even murder. In fact, a whole slew of misfortune has befallen Rangers alums, causing fans to believe there’s a Power Rangers Curse—prepare to kill your childhood with the list below.

Odgledah ovu novu seriju o nastanku Spotify-a. Švedska serija je u pitanju, ima 6 epizoda i svaka epizoda je priča iz jednog ugla kompanije - osnivač i vizija, programer, muzička industrija, advokati i muzička prava itd. U suštini, sasvim je korektno snimljena serija, pogotovo ako vas zanima startup scena. Naravno, nije sve 1 sa 1 iz pravog života, ali daje dobru sliku o tom periodu u švedskoj (Pirate Bay je nastao tamo i koliki uticaj je imao na njihovu, a i na svetsku kulturu).

Takođe, završih indijsku seriju TVF Pitchers, koja na imdb-u ima 9.1 ocenu pa rekoh da joj dam šansu. Znam da indijske stvari imaju nerealno velike ocene, ali rekoh šta može biti toliko loše kada je tema serije nastanak startupa u Indiji. Serija ima neku posebnu atmosferu koja se ne viđa u zapadnim serijama ovog tipa, više je akcentat stavljen na lične probleme i kako osnivanje biznisa utiče na pojedince. I to na papiru deluje zanimljivo, međutim vidi se da je B produkcija, snimano je kao web serija a posle je streamovano i na youtube-u. U suštini protraćena šansa. E da, zanimljivo je i to da se nikad ne vidi koja je ideja tog startupa i šta tačno rade, još jedna odluka kako bi se stavio akcenat na ljude u startupu (četvorica prijatelja) a ne na samom productu.

Odlučih se da pogledam The Dropout zbog presude Elizabet Holms koja je ovih dana bila po medijima. Pohvale za glavnu glumicu, s razlogom je dobila Emi nagradu. Takođe, dosta utegnuta serija, školski urađena i mislim da vredi da se pogleda.

Uz ove serije, kačio sam ovde i ranije, ali ajde opet, preporuka za

Uber

i WeWork

Back
Top Bottom