• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Tv Shows/Serije 2022

Ja ne znam kako je moguce da toliko losih poteza vuku i nista jebeno ne menjanju. Neverovatno nesposobni ljudi.

Kada sam video da je wesker camuga, ubise mi svaku zelju za gledanjem serije...

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока

Ja ne znam kako je moguce da toliko losih poteza vuku i nista jebeno ne menjanju. Neverovatno nesposobni ljudi.

Tesko da su nesposobni ljudi, vise da otprilike da su publiku segmentirali u vise slojeva i da su u ovom slucaju uradili na pogresan nacin, zato sto ne treba serija samo da se svidi nekom rendom liku koji nema sta drugo da radi u slobodno vreme nego barem da uloze vise truda kako se ne bi distancirali previse od gejmerske populacije koja prva sazna za seriju i koja pravi hajp. Na neki nacin ''sutnes'' veci deo te publike cim pocne serija, a to ne bi trebalo da se desava. Ima tu nesto i do same njihove politike i kome se sve obracaju. Oni znaju najbolje zasto su neke stvari tako ispale. Njihov tretman prema mnogim serijama(i filmovima takodje) je ogledalo kakvi su standardi publike.

Abbott Elementary S01

Morao sam da pogledam ovu seriju jer mi je samo onda bila nepoznanica u Emmy listi nominacija za najbolju komediju.

Nominacije:
Outstanding Supporting Actor In A Comedy Series - 2022 - Tyler James Williams
Outstanding Casting For A Comedy Series - 2022
Outstanding Lead Actress In A Comedy Series - 2022 - Quinta Brunson
Outstanding Supporting Actress In A Comedy Series - 2022 - Janelle James
Outstanding Supporting Actress In A Comedy Series - 2022 - Sheryl Lee Ralph
Outstanding Comedy Series - 2022
Outstanding Writing For A Comedy Series - 2022 - "Pilot"

Dobra stvar u vezi sa ovom serijom je što ima samo 13 epizoda od 22min, tako da se poprilično brzo gleda.
Loše stvari su:
- prekirikaturisanje likova, likovi su baš šablonski i jednodimenzionalni
- iritantni glavni glumci
- prevelika upotreba one fore kada glumci gledaju u kameru (kao Džim u Office-u što radi),
- i generalno previše mlak i siguran zaplet i fore/humor koji deluje da nema neke wholesome ciljeve koje obično serije ovakvog tipa imaju - pogotovo serije, poput ove, koje se rade za ABC ili NBC.

Zanimljivo je da je u seriji jedan od glavnih glumaca zapravo Tyler James Williams (klinac iz Everybody Hates Chris), ali on nekako čudno deluje (kao Macaulay Culkin kada je dobio uloge kao odrasla osoba - mnogo čudno za gledanje), ali u isto vreme mislim da je odradio ok posao, ako se uzme u obzir sa čime je radio.

Scenario i sam humor je dosta izlizan i svodi se na meta/breaking the 4th wall mockumentary već viđene 1000puta fore. Podseća malo serija na onaj NBC sitkom Superstore - sve viđeno mnogo puta i deluje da nema šta pametno da kaže serija, ali opet se gleda jer je u primetime-u na velikoj US mreži emitovana i onda nekako postane relativno popularna.

Sitkomima ne treba suditi odmah nakon prve sezone, neki od najuspešnijih su imali vrlo slabe početke, dok se nije sve uteglo, došli neki novi likovi glumci itd. Ako bih morao da poredim ovu seriju sa nekom drugom, rekao bih da podseća na Parks and Recreation S01, samo što nema harizmatičnih likova i mockumentary fazon je danas, u 2022. godini, već dosta istrošen format. Ali ko zna, možda će za sezonu dve ovo postati kultna serija. Mišljenja sam da je potrebno promeniti, tj. dodati još glumaca koji će moći da nose bolje seriju, kao i da je potrebno da se pisci malo ukuraže i stvore nešto vredno gledanja.

Ocena 6/10

Last edited:
Kada sam video da je wesker camuga, ubise mi svaku zelju za gledanjem serije...

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока
image.png

Ja pogledao The Old Man
Zanimljiva do jaja, prvih 3 epizode su odlične, a onda kreće pad kvaliteta. Srećom poslednje dve su opet bile dobre.
Veoma dobro snimljena serija, filmska fotografija.
Skinuh sve epizode ali nikako da pogledam. Džef Bridžis ima 72 god a Džon Litgou 76, glumačke veličine i legende, ne znam još koliko će moći da snimaju. Tako da mora da se vidi šta su ovo napravili zajedno.
Gledajte Black Bird mini seriju, spora šurilica je. Ostale jos dve epizode.
Izmedju ostalog, jedna od zadnjih uloga Liotte.

Ja kao čekam da izađu sve epizode, ali sve više čujem hvale i preporuke, tako da evo upravo stavih da se skida :)

Inače, ja sam krenuo da gledam ovih dana Under the Banner of Heaven

Pogledao sam 3 epizode i za sada mogu da kažem da je sasvim solidna. Gluma je neverovatna. Stvarno sve pohvale za sve glumce. Andrew Garfield mi je jedan od omiljenih mladih glumaca, a ovde mu se priključila i ona slatka cura iz Normal People. Naravno, tu je i Sem Vortington i mnogi drugi... Kao što je Dark Winds bio specifičan sa svojim Navajo settingom, tako i ova serija prati kolektiv Mormona, a dobra stvar je i ta što je bazirano na istinitoj priči (preporučujem da ne istražujete o ubistvima pre gledanja serije pošto ćete spoilovati sebi rasplet serije). Zamerka mi je ta što se dosta radnje dešava u prošlosti, kao u flashbackovima, međutim za razliku od drugih serija, ovde je to urađeno dosta dobro. Ocena na imdb-u nije realna, i kako sam čitao ima dosta negativnih glasova zbog negativne konotoacije i svega toga kako izgleda taj LDS tj. mormonski community odnosno, ljudi koji daju negativne ocene se ne slažu da je ova serija verno predstavila njihova ubeđenja i generalno to društvo. Za sada preporuka od mene. Nije na nivou Mare of Eastown, ali je mnogo bolje od Dark Winds.

Code:
Light.and.Magic.S01.2160p.DSNP.WEB-DL.DDP5.1.DV.MP4.x265-DVSUX[rartv]

Light and Magic 2022

Dokumentarac od 6 epizoda od po sat vremena koji se bavi počecima ILM-a, pa sve do Mandaloriana. Lično sam ogroman fan VFX-a, tako da sam dosta od ovoga već i znao, ali nikada nije bilo ovako dobro upakovano i pitko za konzumiranje. Takođe, imate intervjue sa svim režiserima koji su koristili usluge ILM-a (bukvalno svi režiseri filmova na kojima smo odrastali), kao i intervjue sa umetnicima/genijima koji rade tamo. Možete da vidite i čujete kako su neki od najkultnijih efekata izvedeni, ali isto tako kako su zamišljeni i koje je bilo razmišljanje tih ljudi koji su to napravili - njihove pozadine, čime su se bavili, kako sve to utiče na umetnost/posao kojim se baviš.

Jedina mana je što je Džordž Lukas predstavljan kao neki Nikola Tesla - ne kažem da nije bio revolucinaran, ali svako u svakom intervjuu to naglašava i deluje mi malo isforsirano. Bilo kako bilo, objektivno on je uložio svoj novac i verovao je u taj projekat i uspeo je da napravi biznis/posao i unapredi (kroz ILM) industriju. E sad, koliko je on lično zaslužan za viziju ILM-a ne znam, ali vrlo moguće da specijalni efekti ne bi bili na ovom nivou na kom su danas da nije bilo njega. ILM, pogotovo kraj 80tih i početak 90tih, mi deluje kao dream job :)

Naježio sam se kada sam čuo ovu pesmu sa nekom montažom specijalnih efekata na kojima sam odrastao:

Ocena dokumentarca 9/10

The Larry Sanders Show 1992-1998

Na nagovor drugara odgledah ovu čuvenu seriju. U početku, prve 2 sezone, nije mi delovalo toliko dobro i izgledalo je da je sve već bilo viđeno, a sami likovi nekako neprirodni u svojim ulogama. Ali nakon treće sezone, ovo postane pravo uživanje za gledanje. Skapirao sam malo kasnije da je u stvari problem meni bio u početku taj što sve to šta mi je delovalo već viđeno, u stvari sam video u serijama koje nikad ne bi postojale da nije bilo ove serije. Tu spadaju: 30 Rock, Curb your enthusiasm, Veep, The Office itd. Bukvalno najbolje serije iz 21. veka duguju ovoj seriji na originalnosti i na nekim idejama. Za ljubitelje tv serija, ako mislite da nema ničeg kvalitetnog više na televiziji i sve ste odgledali, toplo preporučujem ovu seriju.

Takodje, Bob Odenkirk igra sleazy agenta i već tu se vidi delić Saul Goodman uloge :) A tu je i Džeremi Piven koji igra neurotičnog pisca koji mnogo podseća na Artija iz Entourage-a.

Mislim da je serija obavezno štivo za ljubitelje sitkoma i generalno pop kulture. Najveća mana je što je potrebno da prodju 2 sezone kako bi sve "kliknulo".

Ocena 8.5/10

Izasla sezona Sandman-a!
Pogledao prvu i drugu epizodu, za sada mi se dopada. Izgleda Dreama nije bash ono shto sam zheleo da vidim, ali okej. Kain i Abel su mi odlichni, Korinthian takodje, a i Lucienne radi veoma dobar posao. CGI mi je kul, nemam zamerke (mogutje jer nisam bash u koraku s vremenom), a kul mi je shto ima kadrova koji su, ako ne greshim, direkt iz stripa.

Sve u svemu, svidja mi se kako je pochelo, definitivno nastavljam gledati sutra.

Back
Top Bottom