• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Tv Shows/Serije 2022

Pogledao prvu i drugu epizodu, za sada mi se dopada. Izgleda Dreama nije bash ono shto sam zheleo da vidim, ali okej. Kain i Abel su mi odlichni, Korinthian takodje, a i Lucienne radi veoma dobar posao. CGI mi je kul, nemam zamerke (mogutje jer nisam bash u koraku s vremenom), a kul mi je shto ima kadrova koji su, ako ne greshim, direkt iz stripa.

Sve u svemu, svidja mi se kako je pochelo, definitivno nastavljam gledati sutra.
Otvori temu. :P

Kada sam video da je wesker camuga, ubise mi svaku zelju za gledanjem serije...

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока
Imali smo vec tih diskusija o boji koze glumaca.
Cak i da se slozim sa tobom da nisu trebali crnca da uzmu za glumca ne slazem se sigurno u nazivu Camuga.
Doduse sam i dalje misljenja da ako glumac/glumica doprinese svojim kvalitetom ne bi trebalo da predstavlja problem.
Meni licno smeta kada se menja smisao ili opis lika kao naprimer ovaj
Its-all-so-tiresome.jpg

Da su stavili neku prelepu crnkinju sa zelenim ocima naprimer ne bih se bunio.
Ali ova nit je lepa,nit ima svetle oci niti je bela kao biser i srebro.

Ali i dalje ne podrzavam rec Camuga

Its-all-so-tiresome.jpg
Nisu u obavezi da prave sve rec po rec, rade adaptaciju.

Otkud znas, mozda je prvi Aragorn glumac bio fantasticno veran tolkinovom tekstu, ali ga je Peter Jackson sutnuo na pocetku snimanja i brzo doveo Viggo-a.

Nisu u obavezi da prave sve rec po rec, rade adaptaciju.

Otkud znas, mozda je prvi Aragorn glumac bio fantasticno veran tolkinovom tekstu, ali ga je Peter Jackson sutnuo na pocetku snimanja i brzo doveo Viggo-a.
Kao sto rekoh "ako doprinese kvalitetom"
A ovo ne mozes preskociti gde Tar-Miriel opisuje kao bozansku lepoticu a oni samo babu sto nisu stavili.

Dovršio sam Orville i Star Trek - SNW.

Orville je kao pogubljeni tinejdžer - ne zna ni šta je ni ko je ni kuda bi i u kom pravcu da krene... Stali su na pola puta između zajebancije i ozbiljne priče. Epizode traju kao prosečan film ali opet ništa vredno pamćenja. Ubiše se od jeftine simbolike - polne ravnopravnosti, diskriminacije, rasizma... bukvalno ništa novo nisu doneli. Zajebanti iz prvih sezona sada su maltene elitna posada na koju se oslanja cela Unija. Propagiraju ideale Federacije tj Unije, bave se "ozbiljnim" pitanjima ali gotovo ništa novo nisu doneli, nijednu novu ideju, maltene ništa što već nismo videli još pre 30 godina u Zvezdanim stazama... Mislim da ću zaobići sledeću sezonu, ako je bude. Žali bože utrošenog vremena.

SNW - Pajk ima najbolju frizuru u vasioni! Konačno harizmatičan kapetan!
Meni je sasvim ok serija. Poslednjih par epizoda su mi čak izazvale osećaj koji nisam imao još od... pa recimo Galaktike.
Predzadnja epizoda je gotovo kao (dobar) Alien a poslednja je vrlo uzbudljiva sa nekim zanimljivim rešenjima i iznenađenjima. Da ne odajem previše ali uspeli su da me, starog fana, prijatno iznenade kvaltenom završnicom. I sad se radujem sledećoj sezoni.

Finale Orvilla jeste slabo i dosadnjikavo zato sto znas u kom pravcu ide i dodje ti samo da preskaces scene(kombinacija vrte se u krug i vec vidjeno), u odnosu na devetu epizodu antiklimaks. Nisam imao bas takav utisak sa prethodnim epizodama, ali mozda su neke za 5-10 minuta duze trajale. Mogle su neke epizode da budu efektnije, ovde su ipak imali vece limite sto je bilo i dobro i lose. I sezona kao takva nije osetno slabija u odnosu na drugu, a tu je negde sa prvom.

Generalno mi se svidja u kom su pravcu isli i sto su se malo distancirali od prve sezone i od humora na kakav smo navikli od Seta.

Gledacu naravno cetvrtu sezonu, ali ne znam da li ce u petoj uspeti da odrze nivo trece sezone. Vec i sada u trecoj se bave nekim temama koje nisu dobro prosle u ranijim sezonama, bave se odredjenim odnosima i polako iscrpljuju odredjene teme a malo sta novog su ponudili ili da nadju stvar koju nisu dovoljno eksploatisali. Malo i oni idu na safe bet, ali i prave odredjene rizike jer mi je jedna od najboljih epizoda u sezoni A Tale of Two Topas(iako nije prosla toliko dobro kod publike jer se ponovo bave ''dosadnim'' Moklanima). Ne smeta mi suptilni sjw, jer su to radili i u prvoj sezoni. Kad bolje razmislim, mozda bi i trebalo da zaokruze na pet, posto bi mi bilo malo bezveze nakon kraja trece sezone, da imaju jos samo jednu.

Imali smo vec tih diskusija o boji koze glumaca.
Cak i da se slozim sa tobom da nisu trebali crnca da uzmu za glumca ne slazem se sigurno u nazivu Camuga.
Doduse sam i dalje misljenja da ako glumac/glumica doprinese svojim kvalitetom ne bi trebalo da predstavlja problem.
Meni licno smeta kada se menja smisao ili opis lika kao naprimer ovaj
View attachment 5722

Da su stavili neku prelepu crnkinju sa zelenim ocima naprimer ne bih se bunio.
Ali ova nit je lepa,nit ima svetle oci niti je bela kao biser i srebro.

Ali i dalje ne podrzavam rec Camuga
Nemamnista protiv toga sto je neko crn ali ne volim kada se to forsira po svaku cenu.
Da je wesker od prvog dela bio crn i da ga posle 15 god naturalizuju u belca ne bi imao nista protiv.
Ovako se vidi da forsiraju pro zapadni sistematski odnos humanosti a pobili su maje asteke i sve crnce koje au mogli...

Last edited by a moderator:
Nemamnista protiv toga sto je neko crn ali ne volim kada se to forsira po svaku cenu.
Da je wesker od prvog dela bio crn i da ga posle 15 god naturalizuju u belca ne bi imao nista protiv.
Ovako se vidi da forsiraju pro zapadni sistematski odnos humanosti a pobili su maje asteke i sve crnce koje au mogli...

Grujo, ne mozhesh retji da nemash nishta protiv odredjene rase, a potom u istoj rechenici da koristish uvredljiv izraz za tu rasu.
Interesantno je kako promena boje kozhe iz bele u crnu deluje kao forsiranje, a promena nekog izmishljenog crnog Veskera u belog nije problem.
Na kraju, stvarno smatrash da su ljudi odgovorni za zlochine svojih praocheva? Nije neki danashnji Amerikanac kriv shto je neki predak pre 400 ili koliko vetj godina, bio kolonijalno djubre.
No, da se ovo ne pretvori u josh jednu besmislenu raspravu, svi dalji komentari na ovu temu tje biti uklonjeni, a odgovorni tje snositi posledice.

Grujo, ne mozhesh retji da nemash nishta protiv odredjene rase, a potom u istoj rechenici da koristish uvredljiv izraz za tu rasu.
Interesantno je kako promena boje kozhe iz bele u crnu deluje kao forsiranje, a promena nekog izmishljenog crnog Veskera u belog nije problem.
Na kraju, stvarno smatrash da su ljudi odgovorni za zlochine svojih praocheva? Nije neki danashnji Amerikanac kriv shto je neki predak pre 400 ili koliko vetj godina, bio kolonijalno djubre.
No, da se ovo ne pretvori u josh jednu besmislenu raspravu, svi dalji komentari na ovu temu tje biti uklonjeni, a odgovorni tje snositi posledice.
Mislim da ne bi trebalo da se uklanjaju poruke dokle god su da kazem ajde da nisu neprijatne.
Iskreno mislim svako ima pravo da se izrazi i iskaze misljenje dokle god je u nekim granicama,nekada se ljudi pogresno izraze ili budu pogresno shvaceni i onda im se ne da ni sansa da se isprave.
Ali za ovo drugo se slazem ako krenu rasprave a ne razgovor treba to u korenu saseci.

baš neki
čemer u srcu
nakon odgledane epizode.
fantastična serija, kao i bb.

ne mogu da verujem da je kraj bb-versea. i will miss you, my friend...

Last edited:
House.of.the.Dragon.S01E01.The.Heirs.of.the.Dragon.1080p.WEB-DL.DD5.1.H.264-MiU

Archer S13 izašla prva epizoda. Kako leti vreme, već 13. sez :eek:

Krenula da izlazi docu serija Welcome to Wrexham. A documentary series on the tiny Welsh soccer club that was recently acquired by Hollywood stars Ryan Reynolds and Rob McElhenney.
1661413778261.png

Takođe, izašle prve epizode Mike serije. The series will explore the wild, tragic and controversial life and career of heavyweight champion Mike Tyson - one of the most polarizing figures in sports culture.

1661413823320.png

Totalno zaboravih da prokomentarišem finale For All Mankind.

U suštini krenula je sezona odlično, ali kako je išlo vreme, sve više su se bavili nekim skroz čudnim temama za ovaj setting, a to su teme koje postaju zaista dosadne, tačnije, postaju klišei. Od utiska od možda 9/10 na početku ove sezone, do kraja je to palo na 6/10 meni. Finale je malo povadilo stvari, ali opet nije bilo toliko dobro koliko je u proseku, po meni, ova sezona podbacila.
Videh da je obnovljena za još jednu sezonu, valjda će završiti s njom ovu priču, jer deluje mi da je to maksimum koji mogu da izvuku iz ove cele fan-fiction Cold War/Space Race priče.

Back
Top Bottom