• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Tv Shows/Serije 2022

Sustižem polako Better Call Saul. Nakon 4 sezone, usudio bih se da kažem da je ovo možda i bolje od BB-a. Sporije je i nema toliko hype momenata, ali je bolje napisano.
I meni je bolje legla od BB..

Sustižem polako Better Call Saul. Nakon 4 sezone, usudio bih se da kažem da je ovo možda i bolje od BB-a. Sporije je i nema toliko hype momenata, ali je bolje napisano.
Bukvalno isti utisak, nema toliko nekih ultra climax momenata ali je kvalitet dosta konstantniji i generalno više uživam u seriji.

Što se mene tiče, ne bih baš rekao da je bolji Better Call Saul, ali je kao što ste napisali, složio bih se da je drugačiji. Konstantniji je i moguće kvalitetnije overall napisan.
Međutim, Breaking Bad je bio fenomen. Game of Thrones jedino može da mu priđe po tome (a i nadmaši). Sećam se koliko se pratila svaka sezona, svako finale sezone. I onda kada je krenula poslednja sezona, to su bile teorije, analize epizoda, pričanje sa ljudima o svakoj epizodi. To nešto recimo nema Better Call Saul, zato što smo već odavno zašli u zlatno doba televizije i navikli smo na kvalitet. Taj nazovi "metakvalitet" je imao Breaking Bad i zbog toga ta serija transcendira klasična merila kvaliteta serije - bio je društveni fenomen, ili makar, bio je u mojoj okolini tj. meni.

Isto tako Game of Thrones, koliko god poslednja sezona bila očajna, do kraja života ću pamtiti celu atmosferu u društvu. Mi smo dolazili na posao ujutru u 6h, iskljucen reddit i net i sve zivo, sve distrakcije moguce blokirane, zakljucamo vrata i pustimo da gledamo. Bilo nas je 8-9 svakog jutra. Ideš na posao, napolju nigde nikog, izbegao si sve spoilere i ideš da gledaš jedan ogroman društveni fenomen i doživiš, mogu slobodno reći umetnost, na jedan poseban način. To sad što je ispalo kako jeste je druga stvar. Ali tog osećaja, te atmosfere ću se zauvek sećati.

Naravno, može se reći sada "po objektivnim merilima ova serija je bolja itd. itd.", ali svi mi smo samo ljudi i više pamtimo osećanja koja smo imali tokom doživljaja nego vizueno/audio perfektne slike šta se dogodilo. Primer za to su i TMNT koje sam juče igrao, i u svom sećanju imam to snažno sećanje iz detinjstva, sećam se generalno atmosfere i kako sam se osećao igrajući tu igru i šta je izazaivala ta igra u meni. I skapirao sam da kako ide vreme, ta sećanja zadržim, a ideju kako je to stvarno izgledalo, prilagodjavam i menjam tokom života pod uticajem trenutno popularnih stvari. Isto kao što sam mislio da su te stare igre mnogo lepše vizuelno, isto tako sada Breaking Bad je po meni izuzetno snimljena serija u svakom pogledu. Međutim, kada bih se sada vratio da gledam ponovo, pitanje kako bi to stvarno izgledalo. Međutim ono što se neće promeniti je moje sećanje na to i šta sam doživeo kada sam gledao prvi put.

Last edited:
Ajoj da 😅 Koliko teorija je tu bilo majko moja. I kad na sve to dodaš i trajanje sezona i epizoda :ROFLMAO: Odakle nam vremena da gledamo sve to? Mada, moguće da je bilo mnooogo manje sadržaja na netu tada, ili smo bili mladji pa si imao vremena za tako nešto. Sada da gledam neku seriju od 24 epizoda gde je svaka epizoda 42min... Ne znam koja sila bi me naterala. I da je najbolja serija svih vremena, debelo bih razmisio :)

ma gde ne bi, samo da me "uhvati" serija, gledao bih i dan i noc

Strange New Worlds je zavrsio svoju kraku sezonu sa odlicnim finalom, fin omaz staroj TOS epizodi "Balance of Terror". Od pocetka do kraja show je uspeo da bude suzdrzan od modernog divljanja i lepo posvecen starim Star Trek idealima.

Neverovatno mi je koliko su STW i Orville ove godine dobri, nije bilo lose epizode, old school ST fanovi najzad imaju dva perfektna show-a za gledanje.

U noći izmedju ponedeljka i utorka kreće da izlazi završnica Better Call Saul, kao i S04 What we do in the shadows.

Bogami, još jedna epizoda Better Call Saul sa ocenom 10 :D Vezali su dve vrhunske epizode. Videćemo koliko će trajati ovaj niz :D

Sustigao sam BCS, uglavnom se drži kvalitet za sad.

Kako je bratina Howard najebao, neoprostivo. Bar je Nacho otišao kao šef.

Malo su preterali sa Lalom, koliko je bio premoćan, i kako je Gus predvideo da postavi pištolj, ali dobro, ok je ispalo. Tu je stvar rešena, a ima još 5 epizoda, očekujem da dobijemo bar jednu celu u "sadašnjosti".

Odgledao The Bear,solidna drama i sto je najlepse od svega epizode su po dvadesetak minuta nije predugacko i vestacki oduzivano.
Samo cu reci seriju vredi gledati bukvalno zbog sedme epizode kakva epizoda ono vredi pogledati uz pun volume up.

The Bear

tumblr_lnnciaD5oC1qfghzwo1_500.gif

Zauvek ce ostati zapamcen zbog ove scene.

Samo za hrabre:

Resident Evil S01 (Netflix) is out 🤨

Edit*
Takodje, izasla i South.Park.The.Streaming.Wars.Part.2
Ona prva je bila bas losa. Videcemo ovu drugu.

Last edited:
Baš sam razočaran poslednjom epizodom Better Call Saul, i previše stvari uopšte nije imalo smisla, pogotovo kada se gleda koliko su obe serije u 99% slučajeva bile vanserijski napisane.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Back
Top Bottom